RADASANU despre prostitutia din centrele de plasament: "E un fenomen pe care l-am scos la iveală anul trecut"

RADASANU despre prostitutia din centrele de plasament: "E un fenomen pe care l-am scos la iveală anul trecut"

 LIVIU RADASANU  

Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC Botoşani, s-a arătat îngrijorat de aspectele care ies la iveala vizavi de centrele de plasament, poliţia anchetând o femeie care folosea o copilă de 13 ani, din Centrul Prietenia, plasând-o unor diverse persoane de sex masculin, pentru a întreţine raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani care erau însuşite de botoşăneanca în vârstă de 37 de ani.

"Nu pot comenta nimic. E o anchetă a Poliţiei pe care trebuie să o ducă la capăt. E un fenomen pe care l-am scos la iveală anul trecut, dar pe care, din păcate, nu am reuşit să îl demonstrez în totalitate. Eu nu neg acest fenomen, nu spun: nu există, nu se poate. Acum a intrat poliţia pe fir, aştept cu nerăbdare rezultatele anchetei. Noi oricum vom interveni pe partea de protecţie a copilului, şi mă refer aici la consiliere", a precizat Rădăşanu.

Directorul DGASPC Botoşani mai spune că ancheta va stabili şi dacă angajaţii centrului aveau cunoştinţă despre cele petrecute.

"Deplorabil este faptul că un adult a făcut aşa ceva cu un copil. Dacă angajaţii de la Centrul Prietenia au avut cunostinţă despre ce se întampla cu respectiva fetiţă, va reieşi din ancheta Poliţiei. Însă ar fi şi mai grav ca acest lucru să se fi întâmplat cu cunoştinţa cuiva din interior. Eu nu pot face această afirmaţie, rămâne să vedem ce spune Poliţia. Azi voi lua legătura cu cei de la Poliţie şi, în măsura în care îmi vor putea da date pe partea de copil, vom interveni cu siguranţă", a completat Rădăşanu.

Reamintim că o fată de numai 13 ani, instituţionalizată în Centrul Prietenia, era folosită pentru prostituţie, proxeneta acesteia fiind o femeie de 37 de ani, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Conform IPJ Botoşani, pe 16 noiembrie 2010, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – I.P.J Botoşani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada septembrie – noiembrie 2010, I. Stela–Cleopatra, de 37 de ani, din municipiul Botoşani, a plasat o minoră de 13 ani (instituţionalizată într-un centru de plasament din municipiul Botoşani) unor diverse persoane de sex masculin, pentru a întreţine raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani care au fost însuşite de I. Stela–Cleopatra.

"Pe baza probatoriului administrat, în ziua de 23 noiembrie 2010, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale faţă de I. STELA – CLEOPATRA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, iar în ziua de 25.11.2010 învinuita a fost reţinută pe o perioada de 24 ore în arestul IPJ Botoşani", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

La 26.11.2010, în urma propunerii făcute de poliţişti cu privire la arestarea preventivă a femeii pentru infracţiunea reţinută în sarcina sa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi-a însuşit propunerea şi a sesizat instanţa de judecată, care a dispus arestarea preventivă a inculpatei I. Stela-Cleopatra pe o perioadă de 29 de zile.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
131

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...

Conferința "1918: victoria geografiei asupra istoriei nedrepte", la Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani

astăzi, 10:04
27

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii "Mihai Eminescu" inițiază seria de conferințe dedicate Unirii de la 1918, simbolic, în data de 27 martie, câ...

Avertisment pentru conducătorii auto! Ninsori abundente în Moldova!

astăzi, 09:54
419

Dacă plecați la drum, asigurați-vă că aveți asupra voastră un număr de telefon la care să aflați datele actualizate despre starea vremii și a carosabilului.Începând din noap...