"Nu voi accepta in nicio unitate de invatamant niciun fel de catedra ascunsa", avertizeaza sefa ISJ Botosani!

"Nu voi accepta in nicio unitate de invatamant niciun fel de catedra ascunsa", avertizeaza sefa ISJ Botosani!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

In aceasta perioada, directorii unitatilor de invatamant din Botosani propun Inspectoratului Scolar Judetean posturile vacante, in functie de care, ulterior, se stabilesc posturile titularizabile pentru anul scolar urmator. In paralel cu aceasta actiune, directorii vor reduce cheltuielile de personal cu 5%.

"Ne confruntam cu probleme, sunt unitati scolare din municipiul Botosani care au la plata cu ora peste 200 de ore, ceea ce inseamna mai mult de 10 catedre. Cu toate acestea, in momentul in care cerem orele, ni se comunica doar cateva ore razlete, pentru ca nu este inca aprobat planul de scolarizare sau pentru ca s-a stabilit in consiliul profesoral sa nu fie date orele in aceasta etapa, ci in alte etape, ulterioare", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Ada Macovei mentioneaza ca directorii sunt raspunzatori de vacantarea posturilor, fiind cunoscuta situatia profesorilor calificati care se inscriu an de an la concursul de titularizare, ramanand in final fara locuri de munca.

"Fac un apel la directorii unitatilor de invatamant, sa respecte legea. Sunt raspunzatori de vacantarea posturilor si de scoaterea lor la concurs. Nu voi accepta in nicio unitate de invatamant niciun fel de catedra ascunsa, pentru ca avem probleme pe multe discipline. Avem foarte multi profesori calificati care se inscriu an de an la concursul de titularizare, si situatia nu poate continua la nesfarsit", completeaza Ada Macovei.

Sefa invatamantului a tinut sa faca precizari in legatura cu situatia de la Colegiul National "Mihai Eminescu", acolo unde, sustine Ada Macovei, ar exista 212 ore la plata cu ora.

"Colegiul Mihai Eminescu a dat pe data de 24 februarie sute de ore pentru a fi aprobate pentru plata cu ora. La o zi dupa, spun ca au luat hotararea de a nu mai da ore razlete in aceasta etapa. Sunt cazuri pe care nu le putem accepta. Pentru semestrul doi, au dat 212 ore la plata cu ora", spune Ada Macovei.

Conform informatiilor furnizate de ISJ, cele mai multe situatii de acest gen se inregistreaza in mediul urban.

"Am rugamintea fata de directori sa analizeze foarte exact numarul de ore disponibile si care pot fi constituite in catedre, pentru ca pot fi scoase la concurs", transmite Ada Macovei, care a facut mentiuni si cu privire la situatia cadrelor didactice pensionare, dar care continua sa se afle la catedra.

"La Colegiul Eminescu exista si pensionari care nu au primit aprobare de mentinere a activitatii, si totusi au ore. Nu le vom aproba planul de incadrare, il vom respinge. Nu au decat sa il refaca!", a conchis sefa ISJ Botosani.  

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
75

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
117

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...