"Luna de luna platesc cantitati duble de apa", reclama presedintii asociatiilor de proprietari, catre Nova Apaserv!

"Luna de luna platesc cantitati duble de apa", reclama presedintii asociatiilor de proprietari, catre Nova Apaserv!

 Hristofor Panzaru, presedintele Asociatiei de proprietari 21  

 Una dintre problemele arzatoare ridicate de catre reprezentantii asociatiilor de proprietari, in cadrul intalnirii cu cei de la Nova Apaserv, a fost cea legata de facturarea consumului de apa. Acestia au spus ca nu este normal ca cetatenii care isi platesc la timp facturile si care comunica indexul lunar sa plateasca si pentru cei care nu isi respecta obligatiile ce deriva din prestarea serviciului oferit de operatorul de apa.

"De ce la bransament se adauga 10, 20 de metri cubi de apa, daca eu ma duc si dau corect apa? Nu trebuie sa faceti si un control din cand in cand?", a spus Hristofor Panzaru, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 21.

"De ce daca la nivel de scara nu am pierdere, nu am nimic, trebuie sa platim in plus fata de ceea ce se consuma in fiecare apartament?", a intrebat unul dintre presedintii de asociatie. "Aveti vecini buni", a fost replica celor de la Nova Apaserv.

"Din momentul in care a inceput aceasta facturare noua, pentru ca inainte tot Nova Apaserv a impus sa punem apometre, sa facem contracte individuale, iar acum nu mai luati in considerare acele apometre din apartament si luati in considerare apometrul de la intrarea din scara. Acele apometre dumneavoastra le puneti, dumneavoastra le scoateti, dumneavoastra le verificati, dumneavoastra centrati, dumneavostra dati cu capul. Nu se poate ca din momentul din care ati inceput sa facturati, luna de luna sa platesc cantitati duble de apa. In conditiile acestea, consider ca undeva dumneavoastra aveti un interes ca aceste cantitati de apa pe care le facturati sa le umflati. Ca nu se explica altfel, din moment ce eu la nivel de scara nu am pierderi", a spus un alt presedinte de asociatie.

De cealalta parte, reprezentantii Nova Apaserv sustin ca ei factureaza in baza unei metodologii.

"Deocamdata noi aplicam o metodologie, care este aprobata de Consiliul de Administratie, noi am analizat acum absolut toate doleantele si toate propunerile facute, urmand sa vedem exact ce putem face, pentru ca nu este prima sesizare de genul acesta. Mi se pare normal ca o repartizare sa presupuna, pe langa consumul individual, si consumul comun, exact cum prevede legislatia in vigoare, pentru cota indiviza pe care o avem fiecare intr-un condominiu. Un domn intreba de ce facturez cantitatea pe care o indica contorul general si repartizam acea diferenta. Mi se pare normal din moment ce legea spune ca facturarea trebuie facuta la bransament, eu sa emit o factura pentru cantitatea de apa intrata pe acel contor. Suntem si noi un agent economic, care functionam dupa principii economice", a motivat Albert Tanase, jurist in cadrul Nova Apaserv Botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Abonat la Urgențe: Polițiștii vor să afle de unde își procură drogurile tânărul cules de pe stradă de patru ori în câteva zile!

astăzi, 11:01
20

Oamenii legii, care încearcă să dezlege misterul tânărului de 25 de ani care a ajuns la Urgențe de nu mai puțin de patru ori, vor trebui să afle de unde obține acesta drogurile...

Peste 200 de mașini trase pe dreapta. Ce nereguli au constatat polițiștii rutieri!

astăzi, 10:54
112

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi, pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legisl...

Polițiștii botoșăneni au descins în Bazar și în Piața Centrală!

astăzi, 10:26
137

Poliţiştii municipiului Botoşani au efectuat, joi, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse accizabile, în zona pieţei centrale şi a bazarului.În ...