"Luna de luna platesc cantitati duble de apa", reclama presedintii asociatiilor de proprietari, catre Nova Apaserv!

"Luna de luna platesc cantitati duble de apa", reclama presedintii asociatiilor de proprietari, catre Nova Apaserv!

 Hristofor Panzaru, presedintele Asociatiei de proprietari 21  

 Una dintre problemele arzatoare ridicate de catre reprezentantii asociatiilor de proprietari, in cadrul intalnirii cu cei de la Nova Apaserv, a fost cea legata de facturarea consumului de apa. Acestia au spus ca nu este normal ca cetatenii care isi platesc la timp facturile si care comunica indexul lunar sa plateasca si pentru cei care nu isi respecta obligatiile ce deriva din prestarea serviciului oferit de operatorul de apa.

"De ce la bransament se adauga 10, 20 de metri cubi de apa, daca eu ma duc si dau corect apa? Nu trebuie sa faceti si un control din cand in cand?", a spus Hristofor Panzaru, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 21.

"De ce daca la nivel de scara nu am pierdere, nu am nimic, trebuie sa platim in plus fata de ceea ce se consuma in fiecare apartament?", a intrebat unul dintre presedintii de asociatie. "Aveti vecini buni", a fost replica celor de la Nova Apaserv.

"Din momentul in care a inceput aceasta facturare noua, pentru ca inainte tot Nova Apaserv a impus sa punem apometre, sa facem contracte individuale, iar acum nu mai luati in considerare acele apometre din apartament si luati in considerare apometrul de la intrarea din scara. Acele apometre dumneavoastra le puneti, dumneavoastra le scoateti, dumneavoastra le verificati, dumneavoastra centrati, dumneavostra dati cu capul. Nu se poate ca din momentul din care ati inceput sa facturati, luna de luna sa platesc cantitati duble de apa. In conditiile acestea, consider ca undeva dumneavoastra aveti un interes ca aceste cantitati de apa pe care le facturati sa le umflati. Ca nu se explica altfel, din moment ce eu la nivel de scara nu am pierderi", a spus un alt presedinte de asociatie.

De cealalta parte, reprezentantii Nova Apaserv sustin ca ei factureaza in baza unei metodologii.

"Deocamdata noi aplicam o metodologie, care este aprobata de Consiliul de Administratie, noi am analizat acum absolut toate doleantele si toate propunerile facute, urmand sa vedem exact ce putem face, pentru ca nu este prima sesizare de genul acesta. Mi se pare normal ca o repartizare sa presupuna, pe langa consumul individual, si consumul comun, exact cum prevede legislatia in vigoare, pentru cota indiviza pe care o avem fiecare intr-un condominiu. Un domn intreba de ce facturez cantitatea pe care o indica contorul general si repartizam acea diferenta. Mi se pare normal din moment ce legea spune ca facturarea trebuie facuta la bransament, eu sa emit o factura pentru cantitatea de apa intrata pe acel contor. Suntem si noi un agent economic, care functionam dupa principii economice", a motivat Albert Tanase, jurist in cadrul Nova Apaserv Botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
126

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
261

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
421

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...