"Elevii moderni", un spectacol în care notele muzicale au chip şi zâmbet de copil!

"Elevii moderni", un spectacol în care notele muzicale au chip şi zâmbet de copil!
Fiţe, tocilari, vise, speranţe, inocenţă, distracţie şi multă muzică! Primul musical pentru copii inseamnă, înainte de toate, talent şi spontaneitate, dar mai ales bucuria de a cânta a unor copii care, dincolo de harul muzical si de frumusetea nativă, dovedesc o reală responsabilitate scenică si o extrem de plăcută armonie artistică.

"Elevii moderni" de la Cheia Sol s-au construit pe ei inşişi urmând zeci de ore de canto, de dans, de actorie. O vară, o vacanţă muzicală în care au muncit împreună pentru a duce la bun sfarşit un spectacol pe care acum vi-l înfăţişează dumneavoastră, spectatorilor, nu ca pe un orgolios proiect, ci ca pe un cadou muzical din care vor ieşi, rând pe rând, minunăţiile şi frumuseţile sufletelor lor.

Fiecare membru al echipei şi-a adus aportul la reusita spectacolului, copiii implicandu-se pe deplin în coregrafii, iar spontaneitatea specifică varstei nu face decât să completeze fericit un spaţiu al copilăriei care înseamnă, dincolo de exuberanţă sau joc, şi foarte multă muncă şi sacrificiu.

Diferiţi în stil, dar completându-se minunat, "elevii" se deconspiră rând pe rând, oferind publicului stiluri şi modele deseori contradictorii, de la fiţoşi la tocilari, de la vedete la prinţese, visuri care aparţin exclusiv copilăriei si, implicit, anilor de şcoală.
 
Inocenţa "tocilarilor" pitici, seriozitatea Oanei Tabultoc sau puritatea induioşătoare a lui Mihaiţă Enache, la care se adaugă, tocmai pentru a accentua "puterea" prichindeilor, Ioana Frasinescu si Nicole Lazaruc, sunt combătute dintru început de zburdălnicia irezistibilă a "celor mari".
"Fiţoasa" Viviana Sposub umple scena de voioşie, scenă repede cuminţită de mult-prea-serioasa-si-mult-prea-delicata Miruna Buză.

Atmosfera este insa re-înflăcărată de rockeriţa Alexandra Mera sau italianul Costinel Bălan.

Nimic nu le este străin, nimic nu le este imposibil! Totul se poate, orice stare trece prin joc şi, mai ales, prin muzica si bucuria de a cânta.

Baieţoasa Claudia Rusu sau prinţesa Ana Maria Bucşă, neastâmpăratul si ultramodernul Bogdan Bidaşcă sau chitaristul Tudor Lăzăruc ne deschid uşile către o lume  în care şcoala şi bucuria sunt la un loc, unde profesorul (Sorena Bidaşcă) asistă la o adevărată oră de muzică.

O oră de viaţă, de copilărie, de fascinantă armonie, în care notele muzicale au chip şi zâmbet de copil.

Copiii aceştia, care împreună se numesc Cheia Sol, sunt copiii noştri, ai Botoşanilor. Iar bucuria de a juca se va împlini sâmbătă şi duminică, în faţa dumneavoastră, la Teatrul Mihai Eminescu.


"ELEVI MODERNI" - Musical pentru copii
17, 18 octombrie 2009, Sala Teatrului Mihai Eminescu,
Ora 11.00

Distribuţia:
Grupul tocilarilor pitici:   
Oana Tabultoc- sefa tocilarilor
Ioana Frasinescu
Mihaita Enache
Nicole Lazaruc

Grupul elevilor moderni:    
Alexandra Mera- rockerita
Miruna Buza- voluntarul
Claudia Rusu- baietoaica
Ana-Maria Bucsa- printesa
Viviana Sposub- fitzoasa
Bogdan Bidasca- elevul- vedeta
Costinel Balan- Italianul
Sorena Bidasca- Profesoara
Tudor Lazaruc- chitaristul
Raul Poama-Neagra- dansatorul


Scenariul: Oana Puscasu
Aranjamentul muzical: Oana Puscasu
Coregrafie: Cheia Sol


Spectacolul "Elevi moderni", aflat sub coordonarea profesoarei Oana Puşcaşu, va avea premiera sâmbătă şi duminică (17 şi 18 octombrie) la Sala Mare a Teatrului Mihai Eminescu, de la ora 11.00. Biletele s-au pus deja în vânzare şi se găsesc în şcoli si gradinite, sau la numarul de tel. 0742.041.757.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
306

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...

Organizatorii de la Mamaia Copiilor explica de ce s-a rupt scena: De vina sunt ploaia si copiii care au sarit de bucurie

astăzi, 17:50
105

Organizatorii Festivalului Mamaia Copiilor au venit marti cu precizari referitoare la incidentul de sambata seara, cand scena s-a rupt la festivitatea de premiere."Avanscena de la Festivalul Mamai...

Guvernul vrea să renunțe la centrele pentru persoane cu dizabilități pentru a le înlocui cu "locuințe protejate"

astăzi, 17:03
210

Guvernul discută un proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru persoanele cu dizabilităţi, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că proiectul de act normativ...