Putinele parcari din municipiul Botosani, blocate de mormanele de zapada!

Putinele parcari din municipiul Botosani, blocate de mormanele de zapada!
Consiliu Local Botosani intentioneaza sa adopte o masura prin care masinile parcate pe marginea strazilor, care afecteaza actiunea de deszapezire, pot fi ridicate!

In urma actiunilor de deszapezire efectuate de angajatii Urban Serv in municipiul Botosani, au ramas pe marginea strazilor gramezi de zapada inghetata bocna, blocand fie masinile parcate, fie intrarea in putinele parcari libere din municipiu.

"Intr-adevar ar trebui curatate si acele parcari, de aceea am si zis ca vom intra cu un proiect de hotarare de Consiliu Local. Nu putem curata in momentul in care sunt masini acolo, multi nici nu au interes sa scoata masinile, ca le parcheaza toamna si le scot primavara sau mai sunt care vad ca este zapada adunata in jurul masinii si asteapta sa vina cineva sa le curete in jurul masinii", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Pentru a evita astfel de situatii in care, in urma deszapezirii, se aduna mormane de zapada in locurile de parcare, municipalitatea doreste initierea unui proiect de hotarare de Consiliu Local prin care deszapezirea sa se faca cu strada libera, sa nu fie nicio masina parcata, pentru a curata in totalitate asfaltul.

"Prin proiectul de hotarare de CL cu care vrem sa venim vom spune ca, daca a nins, in termen de 24 de ore, noi trebuie sa avem strada curata, iar printr-o dispozitie a primarului anumite strazi trebuie sa fie eliberate de masini, cel putin pe un sens intr-o zi. In momentul in care s-a dat dispozitia, Politia Comunitara identifica proprietarii si merge la usa la ei si le comunica sa-si mute masina, pentru cei care nu respecta dispozitia, li se ridica masinile", a spus viceprimarul.

Angajarea unor oameni special pentru a curata printre masinile parcate sau in parcarile din strada este destul de costisitor, intrucat, potrivit lui Florin Ghioghita, numai pentru curatarea anumitor strazi s-a platit aproape de un milliard lei vechi.

"Pe strazile unde am facut curatarea de zapada in luna decembrie, ne-a constat aproape un miliard de lei vechi, si nu au fost foarte multe strazi. Sa facem curatarea strazii printre masini cu oameni angajati special pentru treaba asta, e la fel de costisitor pentru ca zapada trebuie curatata la lopata si la gerul care a fost nu stiu cum se putea lucra", a adaugat Florin Ghiorghita.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senat: Legea privind Codul administrativ, care prevede pensii speciale pentru aleşii locali, respinsă la reexaminare

Luni, 25 Martie 2019
148

Legea privind Codul administrativ, care prevede pensii speciale pentru aleşii locali, declarată neconstituţională de către CCR în noiembrie 2018, a fost respinsă luni de plenul Senatului, ...

Se schimbă cărțile de identitate. Semnalul autorităților

Luni, 25 Martie 2019
1117

Anunţul a fost făcut de şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisarul-şef Cătălin Aurel Giulescu, care spu...

Botoșăneanca Mirabela Amarandei, unul dintre coordonatorii PLUS pe zona Moldovei, şi-a dat demisia din partid

Luni, 25 Martie 2019
410

Unul dintre coordonatorii PLUS pe zona Moldovei, Mirabela Amarandei, şi-a dat demisia din partid, motivând că vrea să-şi dedice întreaga experienţă domeniului educaţiei, ea activ&ac...