Profesorii cu rezultate slabe la BAC si Evaluarea Nationala intra in programe de formare. VEZI unde sunt cei mai buni si cei mai slabi elevi din judet!

Profesorii cu rezultate slabe la BAC si Evaluarea Nationala intra in programe de formare. VEZI unde sunt cei mai buni si cei mai slabi elevi din judet!

Cadrele didactice de la unitatile de invatamant unde s-au obtinut rezultatele slabe la examenul de bacalaureat si la evaluarea nationala, dar si cele care vor fi implicate in examenele nationale, vor fi incluse in programe de formare, a precizat Dragos Cristea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Rezultatele obtinute de elevi la examenele nationale din vara au fost analizate si la ultima sedinta cu directorii, iar fiecare scoala trebuie sa aiba un plan de masuri pentru remedierea deficientelor, astfel incat procentul de promovabilitate la aceste examene sa creasca.

"Urmeaza o formare a cadrelor didactice implicate in examenele nationale, de la evaluator, membri in comisii, cadre didactice de specialitate care predau discipline de examen si pana la asistenti, fie prin cursurile organizare de Casa Corpului Didactic, fie prin proiectele pe POSDRU in  care ISJ este implicat. Vor fi  si activitati de consiliere privind orientarea scolara si profesionala a elevilor din clasele terminale, realizarea de inspectii scolare constante, periodice, vizand stadiul realizarii indicatorilor cuprinsi in planul remedial al unitatii de invatamant, parcurgerea integrala a materiei la toate disciplinele de examen, monitorizarea si consilierea unitatilor de invatamant care au obtinut promovabilitate sub media pe tara la examenele nationale si pregatirea suplimentara a candidatilor pentru examenele nationale", a spus Dragos Cristea.

Potrivit unei situatii prezentata de ISJ, la examenul de Bacalaureat cele mai bune rezultate au obtinut elevii de la Colegiul National "Mihai Eminescu", cu un procent al promovabilitatii de 96,17%, urmat de Colegiul National "A.T Laurian", cu 76,82% si Colegiul National "Grigore Ghica" Dorohoi, cu 76,64%.

La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost obtinute de elevii de la Grupul Scolar "Elie Radu", cu o promovabilitate de 1,68%, Liceul Stefanesti cu 0% si Liceul Tehnologic de Cooperatie, cu 0%.

In ceea ce priveste situatia de la evaluarea nationala, in sase unitati de invatamant media a fost peste 8, la Colegiul  National "Mihai Eminescu", Colegiul National "A.T. Laurian", Liceul de Arta "Stefan Luchian", Scoala generala "Elena Rares" Botosani, Scoala Generala "Mihail Kogalniceanu" Dorohoi. Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in cazul elevilor proveniti din mediul rural.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
1

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
32

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
91

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...