Profesori sanctionati dupa examenul de bacalaureat!

Profesori sanctionati dupa examenul de bacalaureat!
Cinci profesori care au evaluat gresit tezele de la bacalaureat la limba romana nu vor mai putea participa in comisiile pentru examenele nationale, timp de un an de zile, alti doi profesori au fost suspendati pe doi ani de zile, iar alti patru profesori care au gresit o singura teza au fost iertati de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, considerandu-se ca a fost o eroare umana.

Reamintim ca, in urma examenului de bacalaureat din vara anului 2009, 50 de lucrari de la limba romana, cu cele mai mari note, au fost solicitate de Ministerul Educatiei pentru recorectare, iar 32 de teze s-au dovedit a fi cu probleme. Cea mai mare diferenta inregistrata a fost de 2,90 puncte, lucrarea notata la Botosani cu 9,70 primind la Bucuresti 6,80.

In atentia ministerului se aflau 21 de cadre didactice din judetul Botosani, cu un numar de 32 de lucrari, la care comisia a depistat diferente de la 1,5 la 2,9 fata de evaluarea initiala. Comisia de la Bucuresti a constatat ca 12 dintre lucrarile reevaluate inregistreaza diferente de peste 2 puncte fata de nota initiala.

Numarul de lucrari cu diferente este de 32, ceea ce inseamna ca unii profesori au gresit la cate 2-3 teze. Patru dintre cei 21 de profesori au gresit o singura teza, fiind intelesi de conducerea ISJ, considerand ca a fost o eroare umana, cinci au gresit doua teze fiind suspendati pe un an de la participarea la examenele nationale, un profesor trei teze si altul patru teze, acestia doi fiind suspendati pe doi ani de zile.

"La cei patru profesori am presupus ca este vorba de o eroare umana, fiind o diferenta de aproape 1,5 puncte si se poate trece cu vederea. Aici e o problema, pentru ca noi contam pe un numar limitat de cadre didactice, intotdeauna avem probleme la romana, la matematica, la discipline la care dau examene multi elevi, sunt teze multe si trebuie multe cadre care sa corecteze si nu ai oameni. Sanctionandu-i pe foarte multi, prin suspendarea dreptului de a mai participa la examen, vom ajunge in doi-trei ani sa nu mai aiba cine sa corecteze tezele. Si asta este una dintre explicatiile faptului pentru cei care au gresit la o singura teza, am considerat ca putem sa dovedim intelegere", a declarat Horia Negrescu, inspector adjunct al ISJ.

Pentru tezele de la matematica de la bacalaureat, care au fost trimise la minister, nu a fost primit niciun raspuns, presupunadu-se de conducerea ISJ ca nu ar fi diferente mai mari de 1,5 puncte.

"Acolo este si foarte greu sa se greseasca fata de barem, pentru ca acolo rezultatul este exprimat numeric, in schimb la limba si literatura romana e mai subiectiva evaluarea", a conchis Negrescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal şi amendă usturătoare pentru şoferul beat care a avariat trei maşini. Ce au mai descoperit poliţiştii!

astăzi, 09:43
57

În urma verificărilor făcute de poliţişti s-a constatat că inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată din data de 15 august 2017. Petru Daniel V., de 42 de ani, a primit o amen...

Patru persoane internate în spital, după incendiul de marţi! Care este starea lor!

astăzi, 09:05
308

Patru dintre persoanele care locuiesc în blocul de pe Aleea Nouă, din municipiul Botoşani, afectat, marţi, de un incendiu care a izbucnit într-un apartament situat la parter, au rămas ...

Trenul Unirii va uni simbolic orașele București și Iași, tras de o locomotivă tricoloră!

astăzi, 08:50
95

Trenul Unirii va uni simbolic orasele Bucuresti si Iasi pentru a marca 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire, urmand sa treaca prin alte sapte orase pana la destinatie....