Profesori sanctionati dupa examenul de bacalaureat!

Profesori sanctionati dupa examenul de bacalaureat!
Cinci profesori care au evaluat gresit tezele de la bacalaureat la limba romana nu vor mai putea participa in comisiile pentru examenele nationale, timp de un an de zile, alti doi profesori au fost suspendati pe doi ani de zile, iar alti patru profesori care au gresit o singura teza au fost iertati de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, considerandu-se ca a fost o eroare umana.

Reamintim ca, in urma examenului de bacalaureat din vara anului 2009, 50 de lucrari de la limba romana, cu cele mai mari note, au fost solicitate de Ministerul Educatiei pentru recorectare, iar 32 de teze s-au dovedit a fi cu probleme. Cea mai mare diferenta inregistrata a fost de 2,90 puncte, lucrarea notata la Botosani cu 9,70 primind la Bucuresti 6,80.

In atentia ministerului se aflau 21 de cadre didactice din judetul Botosani, cu un numar de 32 de lucrari, la care comisia a depistat diferente de la 1,5 la 2,9 fata de evaluarea initiala. Comisia de la Bucuresti a constatat ca 12 dintre lucrarile reevaluate inregistreaza diferente de peste 2 puncte fata de nota initiala.

Numarul de lucrari cu diferente este de 32, ceea ce inseamna ca unii profesori au gresit la cate 2-3 teze. Patru dintre cei 21 de profesori au gresit o singura teza, fiind intelesi de conducerea ISJ, considerand ca a fost o eroare umana, cinci au gresit doua teze fiind suspendati pe un an de la participarea la examenele nationale, un profesor trei teze si altul patru teze, acestia doi fiind suspendati pe doi ani de zile.

"La cei patru profesori am presupus ca este vorba de o eroare umana, fiind o diferenta de aproape 1,5 puncte si se poate trece cu vederea. Aici e o problema, pentru ca noi contam pe un numar limitat de cadre didactice, intotdeauna avem probleme la romana, la matematica, la discipline la care dau examene multi elevi, sunt teze multe si trebuie multe cadre care sa corecteze si nu ai oameni. Sanctionandu-i pe foarte multi, prin suspendarea dreptului de a mai participa la examen, vom ajunge in doi-trei ani sa nu mai aiba cine sa corecteze tezele. Si asta este una dintre explicatiile faptului pentru cei care au gresit la o singura teza, am considerat ca putem sa dovedim intelegere", a declarat Horia Negrescu, inspector adjunct al ISJ.

Pentru tezele de la matematica de la bacalaureat, care au fost trimise la minister, nu a fost primit niciun raspuns, presupunadu-se de conducerea ISJ ca nu ar fi diferente mai mari de 1,5 puncte.

"Acolo este si foarte greu sa se greseasca fata de barem, pentru ca acolo rezultatul este exprimat numeric, in schimb la limba si literatura romana e mai subiectiva evaluarea", a conchis Negrescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi promisiuni pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu

astăzi, 14:25
45

Oficialul a menţionat că Guvernul şi autorităţile locale s-au angajat în faţa instituţiilor UE să finalizeze proiectul până la începutul anului 2019, în caz contrar vo...

77 de ani de la moartea lui Nicolae Iorga: Programul manifestărilor!

astăzi, 14:15
23

Muzeul Judeţean Botoşani organizează, în zilele de 26 şi 27 noiembrie 2017, acțiuni culturale prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la trecerea în eternitate a lui Nicolae Iorga....

Atenție la infractorii voiajori: Cer carburant auto, oferă la schimb inele false!

astăzi, 13:41
569

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit ...