Profesori botosaneni cercetati disciplinar, dupa examenul de bacalaureat!

Profesori botosaneni cercetati disciplinar, dupa examenul de bacalaureat!
Noua cadre didactice botosanene care au corectat lucrari la prima sesiune a examenului de Bacalaureat sunt cercetate disciplinar de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, dupa ce s-au constat diferente mari de notare la recorectare, la contestatii.

Cei noua profesori au dat deja note explicative pentru cele intamplate si urmeaza ca dupa intoarcerea acestora din concediu sa se ia si o decizie in ceea ce priveste sanctionarea acestora.

"In prima etapa am luat note explicative si impreuna cu inspectorii de specialitate se va stabili exact demersul viitor. In etapa a doua a sesiunii de Bacalaureat, sigur acele persoane nu mai fac parte din comisii si vreau sa asigur ca nici profesorii de gimnaziu nu vor mai merge la corectat la examenul de Bacalaureat", a spus Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

La prima sesiune a examenului de Bacaluareat, in urma recorectarii tezelor, dupa ce elevii au depus contestatii, in cazul a 11 lucrari, 9 la anatomie si 2 la limba si literatura romana, diferenta dintre prima nota si nota de dupa contestatii a fost mai mare de 1,5 puncte.

Toate cele noua lucrari de la anatomie, unde au fost diferente de notare mai mari de 1,5 puncte, au fost corectate de aceeasi profesori.

Cea mai mare diferenta de notare a fost de 3,90 puncte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

astăzi, 17:01
3715

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

astăzi, 16:42
2245

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

astăzi, 16:25
918

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...