Profesori botosaneni cercetati disciplinar, dupa examenul de bacalaureat!

Profesori botosaneni cercetati disciplinar, dupa examenul de bacalaureat!
Noua cadre didactice botosanene care au corectat lucrari la prima sesiune a examenului de Bacalaureat sunt cercetate disciplinar de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, dupa ce s-au constat diferente mari de notare la recorectare, la contestatii.

Cei noua profesori au dat deja note explicative pentru cele intamplate si urmeaza ca dupa intoarcerea acestora din concediu sa se ia si o decizie in ceea ce priveste sanctionarea acestora.

"In prima etapa am luat note explicative si impreuna cu inspectorii de specialitate se va stabili exact demersul viitor. In etapa a doua a sesiunii de Bacalaureat, sigur acele persoane nu mai fac parte din comisii si vreau sa asigur ca nici profesorii de gimnaziu nu vor mai merge la corectat la examenul de Bacalaureat", a spus Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

La prima sesiune a examenului de Bacaluareat, in urma recorectarii tezelor, dupa ce elevii au depus contestatii, in cazul a 11 lucrari, 9 la anatomie si 2 la limba si literatura romana, diferenta dintre prima nota si nota de dupa contestatii a fost mai mare de 1,5 puncte.

Toate cele noua lucrari de la anatomie, unde au fost diferente de notare mai mari de 1,5 puncte, au fost corectate de aceeasi profesori.

Cea mai mare diferenta de notare a fost de 3,90 puncte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au fost anunțate rezultatele la titularizare. Ce note au obținut candidații din Botoșani!

astăzi, 11:58
114

Au fost publicate rezultatele la examenul de titularizare, notele fiind de la 1 la 10. La nivelul județului Botoșani s-au înregistrat patru note de 10, acestea fiind obținute de candida...

Expoziția "Sarmații în nordul Moldovei", la Muzeul Județean Botoșani!

astăzi, 11:13
94

Miercuri, 18 iulie 2018, la Muzeul Județean Botoșani, în Sala Oglinzilor, se va deschide expoziția "Sarmații în nordul Moldovei"."Prin intermediul acestui proiect e...

Șofer de România: Te-ai întâlnit cu așa ceva în trafic? VIDEO

astăzi, 10:55
414

Șoferul unui Volkswagen Passat a ajuns în centrul atenției pentru modul în care conducea nebunește pe o șosea. Bărbatul făcea dreapta, făcea stânga, de pe o bandă pe alta, pu...