Problemele judetului Botosani, in viziunea parlamentarilor – VEZI DECLARATII!

Problemele judetului Botosani, in viziunea parlamentarilor – VEZI DECLARATII!
La intalnirea initiata vineri de prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, in vederea semnarii unui memorandum comun pentru promovarea si sustinerea proiectului de modernizare a drumului national Botosani- Targu-Frumos, precum si altor probleme de interes major pentru botosaneni, toti cei patru parlamentari prezenti, respectiv Liviu Campanu, Dan Humelnicu, Catalin Buhaianu si Nicolae Rebenciuc, au apreciat initiativa prefectului de a elabora un astfel de memorandum pentru Botosani. Desi absent la intalnire, Florin Turcanu a anuntat si el ca sustine demersul prefectului.

De asemenea, si parlamentarii PSD, care au refuzat intalnirea cu prefectul, au spus ca vor vota motiunea, daca aceasta este in interesul judetului.

"Desi de ani de zile se fac demersuri, desi au fost oameni puternici plecati din Botosani, presedinti de partide care au fost la guvernare si au sustinut acest amendament, consider ca doar o voce comuna care sa nu aiba culoare politica poate intr-adevar sa rezolve aceasta problema in Botosani", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

La intalnire, pe langa parlamentari au participat si primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, primarul orasului Flamanzi si vicepresedintele Asociatiei Comunelor, Aurel Stefan, primarul comunei Vorona, precum si Catalin Flutur, primarul muncipiului Botosani, si Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, care nu au pierdut ocazia de a se contrazice, chiar daca au facut-o prin intermediul declaratiilor publice.

"Este o investitie care nu figureaza pe lista de obiective a judetului, ci pe lista de obiective a Guvernului, prin urmare misiunea noastra este pe de o parte sa determinam pe reprezentantii Guvernului sa identifice sursa de finantare, iar pe de alta parte e sa includa aceasta investitie in bugetul anului 2011 ca investitie multianuala. Sigur ca noi astazi aici ne-am intrunit, am facut si un exercitiu de imagine, vrem ca sa afle cetatenii ca ne angajam in sustinerea proiectelor, dar ca sa rezolvam acest lucru trebuie sa stam fata in fata cu reprezentantii Guvernului pentru ca nu este un obiectiv din lista judetului, ci a Guvernului", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

"Vreau sa cred ca astazi nu facem un simplu exercitiu de imagine. In general parlamentarii si cei din administratia locala avem o multitudine de probleme de rezolvat, dar in aceasta multitudine de probleme, foarte important este de a gandi partea de investitii, numai prin investitii serioase si bine facute putem rezolva o mare  parte din problemele economice si sociale ale judetului Botosani", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani, care a luat cuvantul imediat dupa presedintele CJ.

"Eu bineinteles ca, atat cat pot, voi sustine desfasurarea acestei investitii pentru Botosani, insa speram ca astazi sa ne puneti la dispozitie si un material, avand in vedere ca urmeaza discutiile pe buget, cu privire la prioritatile Consiliului Judeţean, Prefecturii, institutilor deconcentrate, material care sa prevada necesitatile financiare pentru demararea unor investitii in judetul Botosani", a declarat Liviu Campanu, senator independent.

"In ultimele doua exercitii bugetare nationale, am avut doua amendamente care prevedeau investitia Targu Frumos-Botosani. Nu mai departe de acum o luna de zile am primit asigurari de la ministrul Transporturilor ca acest tronson va figura pe lista finantarii din bugetul de stat pe anul viitor. Cu siguranta toti colegii parlamentari prezenti aici sunt convinsi ca acest proiect nu vizeaza un colegiu  anume, cred ca ar fi proiectul intregului judet Botosani", a spus Dan Humelnicu, senator din partea PDL.

"Salut initiativa domnului prefect de a organiza acest eveniment si subscriu pentru masurile pe care le vom intreprinde in realizarea acestei investitii, mai ales ca Colegiul Flamanzi este beneficiarul direct al acestei investitii", a spus Neculai Rebenciuc, deputat PD-L.

"Aceasta nuca tare care reprezinta modernizarea drumului Targu Frumos-Botosani nu poate fi sparta decat prin efortul comun al administratiei locale si centrale. Si CJ are un rol important si Prefectura dar si noi, parlamentarii, cred ca  trebuie sa ne asumam aceasta investitie", a spus Catalin Buhaianu, deputat PD-L.

Desi parlamentarii opozitiei nu au fost prezenti la intalnirea organizata vineri de prefectul judetului Botosani la Palatul Administrativ, acestia au spus ca vor semna fara nicio problema memorandumul, atat timp cat cele mentionate in acel act reprezinta interesul cetatenilor din judetul Botosani.

"Nu am raspuns invitatiei domnului prefect. Daca dumnealui isi facea un obicei in a chema parlamentarii pentru a ne consulta in diverse probleme legislative, sigur ca am fi fost prezenti la acea intalnire. Facand o analiza foarte severa a ceea ce a facut domnul prefect pana acum, am decis sa nu participam noi parlamentarii PSD", a spus Costica Macaleti, deputat PSD.

"Bugetul pe 2011 trebuia depus in Parlament pana in 15 octombrie. Pe aceasta tema saptamana trecuta am facut o interpelare catre premierul Emil Boc. De aceea cred ca demersul domnului prefect este tardiv si este doar un simplu joc de imagine. Daca este asa interesat de judet, va spun ca vom vota amendamentele pe care dumnealui ni le va da", a spus Gheorghe Marcu, senator PSD.

"L-am sunat pe domnul prefect si i-am transmis ca nu pot ajunge la acea intalnire pentru ca am ceva planificat pentru acea ora, nu ca as avea ceva cu dumnealui. Eu apreciez toate initiativele fiecarui om care are aceasta responsabilitate de la nivelul judetului Botosani, domnul prefect a facut astazi o intalnire cu parlamentarii din Botosani si cred ca este binevenita. Mi-am aratat toata disponibilitatea de a face tot ceea ce pot prin prerogativele si prin parghiile legale pe care le am sa sprijin judetul Botosani, chiar Ia initiativele domnului prefect daca sunt lucruri concrete si coerente pentru Botosani, daca acel memorandum este ceva pozitiv pentru Botosani il semnez", a spus Florin Turcanu, deputat PNL.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
264

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...

O masă uriașă de aer arctic va lovi România. Temperaturile scad drastic

astăzi, 09:49
325

O masă de aer polar loveşte cu putere Europa, inclusiv România, şi va aduce atât de mult frig, încât la munte pot apărea primele ninsori. Dar nici în restul ţării n...

Memoria zilei: În urmă cu 130 de ani se năștea la Botoșani Didia Saint-Georges, pianistă și compozitoare

astăzi, 08:54
195

Didia Saint-Georges l-a cunoscut pe George Enescu. "Pe Enescu l-am cunoscut personal la Botoșani, prin 1918 – 1919, în casa lui Cristea Ciomac, frate cu muzicologul Emanoil Ciomac. E...