Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

 CATALIN ALEXA, viceprimar al municipiului Botosani  

Bulevardul Mihai Eminescu pare sa fie o adevarata piatra de incercare pentru Primaria Botosani, care, dupa ce a fost asaltata de reclamatii privitoare la calitatea lucrarilor efectuate de firma Nova Construct din Iasi, se afla acum in mijlocul unui scandal legat de disparitia a 5 miliarde de lei vechi, reprezentand garantia retinuta firmei, suma care ar fi trebuit sa se regaseasca in conturile Nova Construct, de la BRD Iasi.

Municipalitatea botosaneana a avut surpriza sa constate, insa, ca acel cont este gol, banii fiind scosi in baza unor acte calificate drept false. Daca nu va da de urma banilor, Primaria Botosani este nevoita sa repare cu resurse proprii bulevardul, mai ales ca firma ieseana se afla in insolventa dupa ce patronul acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat in luna februarie a anului trecut.

"Am inteles ca sunt unele probleme cu garantia. Prin niste falsuri a fost sustrasa si se pare ca nu suntem singurii in aceasta situatie. Garantia, in valoare de 5 miliarde de lei vechi, ar fi trebuit sa se afle la BRD Iasi, in contul firmei Nova Construct, cea care a efectuat lucrarile de reabilitare a Bulevardului Mihai Eminescu", a precizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

In situatia data, municipalitatea se vede nevoita sa repare cu banii Primariei bulevardul, urmand ca suma sa se recupereze in momentul clarificarii contului.

"Problema e ca s-a eliberat o garantie care nu trebuia sa se elibereze. E un furt facut Primariei Botosani de catre constructor, cu cineva din banca. Vom sesiza organele abilitate, vom actiona pe toate caile legale, si impotriva constructorului, si a bancii. Clar e un fals si cineva trebuie sa plateasca", a conchis Catalin Alexa.

La inceputul anului 2009, cu putin timp inainte de decesul lui Dionisie Simionescu, municipalitatea botosaneana anunta ca patronul Nova Construct va fi nevoit sa reia lucrarile la o parte din Bulevardul Mihai Eminescu, dupa ce s-a constatat macinarea trotuarului si chiar a pavelelor de pe portiunea din fata Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

File glorioase din istoria românilor, la Biblioteca Județeană

astăzi, 07:45
12

Anul 2018 se situează sub auspiciile celebrării centenarului existenţei poporului român într-un stat independent şi suveran şi este necesar să acordăm o atenţie deosebită momentel...

Simpozionul "Treptele Marii Uniri: 24 Ianuarie 1859 – Unirea Moldovei cu Ţara Românescă", la Dorohoi!

astăzi, 07:30
145

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, începând cu ora 9.00, în municipiul Dorohoi se vor desfăşura manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Rom...

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5916

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...