Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

 CATALIN ALEXA, viceprimar al municipiului Botosani  

Bulevardul Mihai Eminescu pare sa fie o adevarata piatra de incercare pentru Primaria Botosani, care, dupa ce a fost asaltata de reclamatii privitoare la calitatea lucrarilor efectuate de firma Nova Construct din Iasi, se afla acum in mijlocul unui scandal legat de disparitia a 5 miliarde de lei vechi, reprezentand garantia retinuta firmei, suma care ar fi trebuit sa se regaseasca in conturile Nova Construct, de la BRD Iasi.

Municipalitatea botosaneana a avut surpriza sa constate, insa, ca acel cont este gol, banii fiind scosi in baza unor acte calificate drept false. Daca nu va da de urma banilor, Primaria Botosani este nevoita sa repare cu resurse proprii bulevardul, mai ales ca firma ieseana se afla in insolventa dupa ce patronul acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat in luna februarie a anului trecut.

"Am inteles ca sunt unele probleme cu garantia. Prin niste falsuri a fost sustrasa si se pare ca nu suntem singurii in aceasta situatie. Garantia, in valoare de 5 miliarde de lei vechi, ar fi trebuit sa se afle la BRD Iasi, in contul firmei Nova Construct, cea care a efectuat lucrarile de reabilitare a Bulevardului Mihai Eminescu", a precizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

In situatia data, municipalitatea se vede nevoita sa repare cu banii Primariei bulevardul, urmand ca suma sa se recupereze in momentul clarificarii contului.

"Problema e ca s-a eliberat o garantie care nu trebuia sa se elibereze. E un furt facut Primariei Botosani de catre constructor, cu cineva din banca. Vom sesiza organele abilitate, vom actiona pe toate caile legale, si impotriva constructorului, si a bancii. Clar e un fals si cineva trebuie sa plateasca", a conchis Catalin Alexa.

La inceputul anului 2009, cu putin timp inainte de decesul lui Dionisie Simionescu, municipalitatea botosaneana anunta ca patronul Nova Construct va fi nevoit sa reia lucrarile la o parte din Bulevardul Mihai Eminescu, dupa ce s-a constatat macinarea trotuarului si chiar a pavelelor de pe portiunea din fata Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime, despre noua achiziție a FC Botoșani: "Îl vând în Anglia pe 3-4 milioane de euro! N-are Steaua bani de el!"

astăzi, 13:36
30

Hervin Scicchitano Ongenda (23 de ani), noul atacant al celor de la FC Botoșani, este privit de către conducerea clubului ca cea mai bună oportunitate de a da o lovitură financiară în viito...

Mopedist fără permis, tras pe dreapta de polițiști!

astăzi, 12:37
78

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Roma au oprit pentru control, joi, un moped condus de un tânăr de 18 ani....

Guvernul a decis ca autorizatiile de mediu sa nu mai expire: Operatorii economici se evalueaza singuri daca respecta conditiile de mediu

astăzi, 11:31
146

Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta de joi, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care valabilitatea autorizatiilor de mediu si a autorizatiilor integrate de...