Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

Primaria Botosani, tepuita de firma care a reparat Bulevardul!

 CATALIN ALEXA, viceprimar al municipiului Botosani  

Bulevardul Mihai Eminescu pare sa fie o adevarata piatra de incercare pentru Primaria Botosani, care, dupa ce a fost asaltata de reclamatii privitoare la calitatea lucrarilor efectuate de firma Nova Construct din Iasi, se afla acum in mijlocul unui scandal legat de disparitia a 5 miliarde de lei vechi, reprezentand garantia retinuta firmei, suma care ar fi trebuit sa se regaseasca in conturile Nova Construct, de la BRD Iasi.

Municipalitatea botosaneana a avut surpriza sa constate, insa, ca acel cont este gol, banii fiind scosi in baza unor acte calificate drept false. Daca nu va da de urma banilor, Primaria Botosani este nevoita sa repare cu resurse proprii bulevardul, mai ales ca firma ieseana se afla in insolventa dupa ce patronul acesteia, Dionisie Simionescu, a decedat in luna februarie a anului trecut.

"Am inteles ca sunt unele probleme cu garantia. Prin niste falsuri a fost sustrasa si se pare ca nu suntem singurii in aceasta situatie. Garantia, in valoare de 5 miliarde de lei vechi, ar fi trebuit sa se afle la BRD Iasi, in contul firmei Nova Construct, cea care a efectuat lucrarile de reabilitare a Bulevardului Mihai Eminescu", a precizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

In situatia data, municipalitatea se vede nevoita sa repare cu banii Primariei bulevardul, urmand ca suma sa se recupereze in momentul clarificarii contului.

"Problema e ca s-a eliberat o garantie care nu trebuia sa se elibereze. E un furt facut Primariei Botosani de catre constructor, cu cineva din banca. Vom sesiza organele abilitate, vom actiona pe toate caile legale, si impotriva constructorului, si a bancii. Clar e un fals si cineva trebuie sa plateasca", a conchis Catalin Alexa.

La inceputul anului 2009, cu putin timp inainte de decesul lui Dionisie Simionescu, municipalitatea botosaneana anunta ca patronul Nova Construct va fi nevoit sa reia lucrarile la o parte din Bulevardul Mihai Eminescu, dupa ce s-a constatat macinarea trotuarului si chiar a pavelelor de pe portiunea din fata Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.
 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
570

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...