Presedintele SOCAR: "La noi principiul este intai servicii, calitate si apoi profit"

Presedintele SOCAR: "La noi principiul este intai servicii, calitate si apoi profit"

Presedintele Companiei azere SOCAR, Rovnag Abdullayev, a fost prezent luni la Botosani, unde a inaugurat prima statie de distributie a carburantilor din Romania.

Ceremonia de inaugurare a avut loc la statia SOCAR de pe strada Independentei din municipiul Botosani, la eveniment participand si Hamza Karimov, directorul SOCAR Romania, Iulian Berescu, directorul general adjunct al SOCAR Petroleum, prefectul Cristian Roman, primarul Catalin Flutur, dar si oameni de afaceri.



SOCAR a preluat 90% din acţiunile firmei Romtranspetrol din Botoşani, patronată de soţii Iulian şi Doina Berescu, iar una dintre primele masuri a fost schimbarea denumirii societatii din Romtranspetrol in SOCAR Petroleum. Diferenta de 10% din titluri a ramas in posesia fostului actionar majoritar, Doina Berescu.

Valoarea tranzacţiei a fost de 10 milioane de euro, fiind platite din aceasta suma si datoriile firmei.

In judetul Botosani exista deja doua benzinarii SOCAR, in municipiul Botosani, pe strada Independentei si pe Bulevardul Mihai Eminescu, la iesirea spre Iasi, si o benzinarie la Rachiti. La benzinaria de pe Bulevard se afla si sediul administrativ al firmei. De asemenea, alte doua benzinarii au fost deschise la Trusesti si Darabani, pe viitor in calcul fiind si dschiderea unei statii la Dorohoi. Investitiile din municipiul Botosani s-au ridicat la circa 1,5 milioane de euro, iar cele din judet la aproximativ 25.000 de euro. Odata cu deschiderea benzinariilor SOCAR, la Botosani s-au creat 50 de locuri de munca.

Pentru inceput au fost modernizate 15 benzinarii, in Botosani, Suceava, Neamt si Iasi. Investitia s-a ridicat la circa 10 milioane de euro.

Presedintele SOCAR Rovnag Abdullayev a anuntat ca investitiile vor continua.

"Exista o relatie foarte apropiata si de prietenie intre tarile noastre si asta ne ajuta sa cream o relatie comerciala intre cele doua tari si noi am inceput deja acest lucru in Romania. Deja prima investitie a inceput de la Botosani, anul acesta se dau in folosinta 15 benzinarii, si pregatim un nou plan de investitii, care se va continua anul viitor si o sa ajungem la investitii in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari. Avem plan de investitii pe toata tara. La noi principiul este intai servicii, calitate si apoi profit", a declarat presedintele SOCAR, Rovnag Abdullayev.

"SOCAR nu este o firma oarecare, ci este o firma extraordinar de importanta în acest domeniu. Faptul ca SOCAR a venit in Romania si a venit la Botosani este, in primul rand pentru orasul nostru, pentru judetul nostru si din cate am vazut pentru toata tara un lucru extraordinar de bun. Ma gândesc la orasul nostru, de faptul ca deja vorbim de zeci de oameni angajati la inceputul investitiilor. Vorbim de investitii de sute de mii de euro pentru judetul nostru. Faptul ca SOCAR a ales Botosaniul, pentru noi este o onoare. Sper ca acest inceput de colaborare sa fie fructuos pentru toata lumea", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Reprezentantii SOCAR Petroleum au declarat ca se intentioneaza si construirea a trei depozite in Romania.

"Avem in intentie sa construim trei depozite. Orasul Roman este pozitia ideala pentru un depozit, avem oferte si trebuie sa luam o decizie, daca achizitionam, modernizam si punem in functiune sau gasim un teren cu cale ferata si construim de la 0 un depozit. Eu as opta pentru a doua varianta, pentru ca stii ce pui acolo. La Rediu avem si un depozit in conservare, urmeaza sa luam o decizie daca il activam si il modernizam", a spus Doina Berescu, reprezentantul legal al SOCAR Petroleum.

De asemenea, SOCAR Petroleum va realiza si o serie de proiecte sociale.

"Ne definim acum strategia de proiecte sociale si eu, personal, voi avea grija sa acoperim cat  mai multe domenii, nu neaparat sport, sunt de acord si cu sportul, dar sunt foarte multe zone in care putem intra. As merge foarte mult pe incurajarea tinerilor, prin burse", a adaugat Doina Berescu.

Pentru compania azeră, intrarea pe piaţa din România înseamnă de fapt debutul în Europa.

Compania mai are staţii în Ucraina, Georgia şi Azerbaidjan.

Dupa cum a declarat presedintele companiei, deja exista o relatie la un nivel inalt intre Uniunea Europeana si Azerbaijan si deja au fost semnate o serie de contracte in ceea ce priveste petrolul si gazele naturale.



SOCAR este şi unul dintre principalii furnizori de gaze pentru viitoarea conductă Nabucco, proiect în care este implicată şi România, alături de Turcia, Bulgaria, Ungaria şi Austria.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
48

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
341

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
683

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...