Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!

Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!
Valoarea prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, în anul 2012, de procurorii Parchetelor din judeţ au fost în sumă de aproximativ 9,8 milioane de lei şi 61.998 euro, mai mică faţă de anul precedent, când valoarea prejudiciilor a fost de 30,2 milioane de lei şi 54.256 euro.

În ceea ce priveşte valoarea bunurilor  pentru care s-au dispus măsuri asiguratorii, în 2012 a fost de 2,5 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane de lei  anul 2011.

"În marea majoritate a cauzelor au fost puse sechestre asiguratorii până la concurenţa sumelor pentru care a fost efectuată cercetarea. Doar în situaţia în care nu au fost găsite bunuri mobile sau imobile, atunci sesizarea s-a făcut fără a fi aplicate sechestre asiguratorii. Diferenţele faţă de anii anteriori sunt foarte mari cu privire la luarea acestor măsuri, în cauză fiind vorba şi de un ordin al procurorului general cu privire la luarea acestor măsuri", a declarat procurorul Aurel Simion.

În materia infracţiunilor de evaziune au fost înregistrate 376 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 158 cauze (la care se adugă un număr de 48 cauze declinate, conexate), din care în 9 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 13 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 69 cauze, în 53 de cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 25 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
În materia infracţiunilor de contrabandă au fost înregistrate 156 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 57 cauze (la care se adugă 25 cauze declinate, conexate), din care în 18 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 37 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 11 cauze, în 19 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi plicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 8 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
Pentru infracţiunile prev. de Legea nr. 656/2002 (spălare de bani) au fost înregistrate 5 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 3 cauze, din care în o singură cauză s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, într-o cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale, în altă cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
750

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1164

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
249

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...