Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!

Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!
Valoarea prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, în anul 2012, de procurorii Parchetelor din judeţ au fost în sumă de aproximativ 9,8 milioane de lei şi 61.998 euro, mai mică faţă de anul precedent, când valoarea prejudiciilor a fost de 30,2 milioane de lei şi 54.256 euro.

În ceea ce priveşte valoarea bunurilor  pentru care s-au dispus măsuri asiguratorii, în 2012 a fost de 2,5 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane de lei  anul 2011.

"În marea majoritate a cauzelor au fost puse sechestre asiguratorii până la concurenţa sumelor pentru care a fost efectuată cercetarea. Doar în situaţia în care nu au fost găsite bunuri mobile sau imobile, atunci sesizarea s-a făcut fără a fi aplicate sechestre asiguratorii. Diferenţele faţă de anii anteriori sunt foarte mari cu privire la luarea acestor măsuri, în cauză fiind vorba şi de un ordin al procurorului general cu privire la luarea acestor măsuri", a declarat procurorul Aurel Simion.

În materia infracţiunilor de evaziune au fost înregistrate 376 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 158 cauze (la care se adugă un număr de 48 cauze declinate, conexate), din care în 9 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 13 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 69 cauze, în 53 de cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 25 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
În materia infracţiunilor de contrabandă au fost înregistrate 156 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 57 cauze (la care se adugă 25 cauze declinate, conexate), din care în 18 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 37 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 11 cauze, în 19 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi plicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 8 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
Pentru infracţiunile prev. de Legea nr. 656/2002 (spălare de bani) au fost înregistrate 5 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 3 cauze, din care în o singură cauză s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, într-o cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale, în altă cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
186

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...

Surpriza dintr-un microbuz: ţigări ascunse în mânecile hainelor pasagerilor, în trusa medicală şi în lada cu scule - FOTO

astăzi, 12:38
569

În data de 21 septembrie a.c, în jurul orei 09.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de fr...

Botoşani: COD GALBEN de vijelie

astăzi, 11:44
968

Până la ora 13:00, judeţul Botoşani, alături de Iaşi, se va afla sub avertizare meteorologică cu efect imediat de tip COD GALBEN, referitoare la manifestări violente ale vremii. Astfel, s...