Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!

Prejudicii de peste două milioane de euro din evaziune, contrabandă şi spălare de bani!

Valoarea prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, în anul 2012, de procurorii Parchetelor din judeţ au fost în sumă de aproximativ 9,8 milioane de lei şi 61.998 euro, mai mică faţă de anul precedent, când valoarea prejudiciilor a fost de 30,2 milioane de lei şi 54.256 euro.

În ceea ce priveşte valoarea bunurilor  pentru care s-au dispus măsuri asiguratorii, în 2012 a fost de 2,5 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane de lei  anul 2011.

"În marea majoritate a cauzelor au fost puse sechestre asiguratorii până la concurenţa sumelor pentru care a fost efectuată cercetarea. Doar în situaţia în care nu au fost găsite bunuri mobile sau imobile, atunci sesizarea s-a făcut fără a fi aplicate sechestre asiguratorii. Diferenţele faţă de anii anteriori sunt foarte mari cu privire la luarea acestor măsuri, în cauză fiind vorba şi de un ordin al procurorului general cu privire la luarea acestor măsuri", a declarat procurorul Aurel Simion.

În materia infracţiunilor de evaziune au fost înregistrate 376 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 158 cauze (la care se adugă un număr de 48 cauze declinate, conexate), din care în 9 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 13 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 69 cauze, în 53 de cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 25 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
În materia infracţiunilor de contrabandă au fost înregistrate 156 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 57 cauze (la care se adugă 25 cauze declinate, conexate), din care în 18 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a 37 inculpaţi, în o singură cauză s-a dispus încetarea urmăririi penale, neînceperea urmăririi penale în 11 cauze, în 19 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi plicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ, iar în 8 cauze s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 
Pentru infracţiunile prev. de Legea nr. 656/2002 (spălare de bani) au fost înregistrate 5 cauze de soluţionat, fiind soluţionate 3 cauze, din care în o singură cauză s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, într-o cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale, în altă cauză s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...