Portariuc anunta: A fost aprobat transferul terenului de la Armata la Primaria Botosani!

Portariuc anunta: A fost aprobat transferul terenului de la Armata la Primaria Botosani!

Primarul Ovidiu Portariuc si-a manifestat satisfactia, in cadrul unei conferinte de presa, de a-si fi indeplinit una dintre promisiunile din campania electorala, cea vizand locuintele pentru tineri. In fapt, este vorba despre un prim pas, acela al aprobarii transferului terenului situat in zona Alfa Land, de la Armata, catre Consiliul Local Botosani.

"Este ziua in care ma bucur cel mai mult de cand m-am instalat la Primarie, de la preluarea mandatului. E una dintre promisiunile facute in campanie si incepe sa se contureze, e o realizare pentru botosaneni", a spus primarul Ovidiu Portariuc miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Portariuc a precizat ca a primit adresa de la  MApN, "prin care ne anunta ca accepta transferul a aproape 47 de hectare in patrimoniul Consiliului Local al municipiului Botosani".

Ovidiu Portariuc a spus ca, astfel, Botosaniul are perspectiva de dezvoltare: "Putem construi ceea ce am promis".

Procedura cere un proiect de Hotarare de Consiliul Local, care va fi trimis spre avizare catre Minister.

"Asteptam avizul lor final, astfel incat in urmatoarea sedinta, de luna viitoare, sa putem aproba. Pe terenul respectiv, care este situat vizavi de Alfa Land, vor fi reconstituite drepturi de proprietate si acolo se vor face si locuinte", a specificat Portariuc.

Vor fi in total 400 de locuinte, dintre care 200 vor fi predate Ministerului Apararii Nationale, iar 200 vor fi locuinte pentru tineri.

"Va fi practic un cartier nou, se va amenaja parc, zona sportiva. Pot sa promit in acest moment ca facem aceste 400 de locuinte", a spus Portariuc, care a compeltat: "toate negocorile legate de apartamente gata construite, de preluari de terenuri de la particulari se sisteaza, pentru ca acum nu mai avem motiv sa facem aceste negocieri".
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
521

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
93

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...