Peste 400.000 de bugetari au primit sporuri ilegale în 2008 şi 2009!

Peste 400.000 de bugetari au primit sporuri ilegale în 2008 şi 2009!
Sumele se ridică la aproximativ două milioane de euro, iar autorităţile încearcă acum să recupereze banii. Descoperirea a fost făcută de Curtea de Conturi în urma unei investigaţii.

"În 2008, 235.000 de salariaţi din autorităţile locale au luat drepturi care sunt în afara legii, iar în 2009 numărul acestora a crescut la 400.000 de salariaţi", a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Cele mai multe din aceste sporuri, susţin autorităţile, au fost prevăzute în contractele colective de muncă sau au fost acordate din dispoziţiile primarilor sau în baza hotărârilor consiliilor locale.

"Şi profesorii şi medicii primesc bani de la autorităţile locale. Şi ei au putut lua astfel de sporuri ilegale", a precizat şi Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Rezultatele investigaţiei efectuate de Curtea de Conturi a fost confirmată şi de premierul Emil Boc.

"Curtea de Conturi a constatat că sunt peste 400.00o de funcţionari care în decursul timpului au primit sporuri care nu erau recunoscute de lege", a declarat premierul într-un interviu la postul public de radio.

Ministrul de Finanţe a avertizat că România are printre cele mai ineficiente sisteme de salarizare din Europa. Cheltuielile cu remuneraţiile sunt duble în ţara noastră faţă de Germania, spre exemplu, ceea ce necesită măsuri dure, spun autorităţile

"În România cheltuiala bugetară este dincolo de eficienţă, de ceea ce ne permitem", a spus Sebastian Vlădescu.

Miniştrii Muncii şi Finanţelor au precizat că anul acesta pensiile şi salariile vor fi plătite la timp.
 

 

Realitatea.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşăneni obligaţi la plata a mii de lei către o firmă anchetată penal pentru încasarea ilegală a unor servicii medicale!

astăzi, 17:05
955

O mare corporație franțuzească, Air Liquide Vitalaire, este cercetată de un an și două luni pentru evaziune fiscală și pentru escrocherii în instanță la adresa a mii de pacienți depen...

O nouă atenționare de la meteorologi: Lapoviță, ninsoare și vânt!

astăzi, 16:37
722

În intervalul 19 ianuarie, ora 20.00-20 ianuarie, ora 08.00, se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, prec...

Un judecător botoşănean părăseşte sistemul. Preşedintele României a semnat decretul de pensionare

astăzi, 15:57
582

Este vorba despre Lilioara Toporăscu, care a depus la finele anului trecut cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii.Judecătorul cu grad de Curte de Apel a activat iniţi...