Patru ofiteri si doi subofiteri trimisi in fata Consiliului de Judecata, dupa crima de la Dorohoi!

Patru ofiteri si doi subofiteri trimisi in fata Consiliului de Judecata, dupa crima de la Dorohoi!

Primele masuri in cazul de la ISU Dorohoi, soldat cu moartea a doi pompieri! Comisia de control a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care a efectuat o serie de verificări la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, în urma evenimentului înregistrat în ziua de 21.01.2010, când şeful pazei de la ISU Dorohoi a fost omorât de un coleg de al său, care ulterior şi-a luat viata în pădurea Gorovei, a constatat disfuncţii în modul de planificare, organizare, instruire şi executare a serviciului de pază, motiv pentru care a propus trimiterea în faţa Consiliului de Judecată al Inspectoratului general a patru ofiţeri şi doi subofiţeri.

"Această comisie a evaluat doar activităţi şi acţiuni privind ordinea interioară şi poate propune doar sancţiuni disciplinare. Menţionăm că la această data activitatea de cercetare penală a evenimentului este în desfăşurare, nu avem elemente de concluzie sau de soluţie finală, motiv pentru care nu putem face aprecieri sau interpretări care pot influenţa mersul anchetei", se arată într-un comunicat remis redaţiei de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice a IJSU Botoşani.

Reamintim ca, pe 21 ianuarie 2010, în jurul orei 05.30, I.P.J. Botoşani a fost sesizat că în punctul exterior de pază al Detaşamentului de Pompieri Dorohoi a fost găsit decedat comandantul pazei, de 27 de ani, iar din corpul de pază au fost sustrase 12 pistoale tip Carpaţi, calibru 7,65 mm, un pistol de exerciţiu, precum şi 240 de cartuşe calibru 7,65 mm.

Totodată, a fost sesizată şi lipsa din unitatea respectivă a unui subofiţer aflat în timpul serviciului, respectiv sergent major ATODIRESE ROBERT-GABRIEL, de 24 de ani.

De urgenţă au fost declanşate atât cercetările la faţa locului, cât şi procedurile specifice de identificare a persoanei dispărute şi a armamentului şi muniţiei sustrase.

Cercetările în cauză au fost coordonate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind sesizat şi Parchetul Militar de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.15, poliţiştii botoşăneni au identificat în Pădurea Gorovei, amplasată la circa 15 km de municipiul Dorohoi, cadavrul suspectului ATODIRESE ROBERT-GABRIEL.

În urma examinării s-a constatat că acesta prezintă leziuni specifice produse prin împuşcare, asupra acestuia fiind identificat unul din pistoalele sustrase.

Cercetările intreprinse în cauză au condus, în jurul orei 13.00, la identificarea întregului armament şi muniţiei aferente sustrase din cadrul corpului de pază al Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. Acestea au fost găsite în podul unei clădiri nelocuite din municipiul Dorohoi.

Conform competenţelor după calitatea de militar a suspectului, cercetările în cauză sunt continuate de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
168

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
256

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
390

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...