Parintii reclama, ISJ combate cu "discutii" ale inspectorilor in scoli!

Parintii reclama, ISJ combate cu "discutii" ale inspectorilor in scoli!
Tot mai multi parinti sesizeaza Inspectoratul Scolar Judetean, print intermediul adresei de email scoalacurata@gmail. com, despre faptul ca li se solicita bani la scoala.

"Suntem foarte nemultumiti de atitudinea pe care directiunea scolii o afiseaza fata de anumiti parinti. Duminica, 25.09, a avut loc sedinta cu parintii si ni s-au cerut 30 de lei pentru mobilier. In plus, directorul adjunct scrie procesele verbale la sedintele cu parintii si vreau sa stiu daca a fost consemnat si planul dictatorial de genul "daca nu ne convine, putem sa ne luam copilul si sa il ducem la alta scoala". Ieri copilul meu a venit acasa si mi-a spus ca directiunea, prin diriginti, roaga parintii sa gaseasca modalitati de a aduce mobilier. Ce mobilier trebuie sa aducem cand invatamantul este gratuit? Suntem mai multi parinti dezgustati de marsavia din scoala. Elevii sunt pusi sa dea cu subsemnatul impotriva profesorilor care mai au demnitate si isi fac orele", este unul dintre mailurile primite pe adresa scoalacurata@gmail.com.

Inspectorul general Ada Macovei sustine ca cele mai multe reclamatii au sesizat faptul ca in unele scoli se strang bani pentru cataloage, care ar trebui sa fie asigurate de catre scoala, auxiliare pentru diferite obiecte, mape pentru optionale, bani pentru ajutorul de educatoare in gradinitile step by step, dar si alte optionale care se inregistreaza in gradinite si in invatamantul primar, respetiv limbi straine, educatie fizica si dans.

"Este clar ca mesajul nostru si-a atins scopul, exista oarece retinere din partea cadrelor didactice pentru a continua procesul acesta de strangere de fonduri fara a putea sa elibereze chitante, in schimb se ocupa unul dintre parintii din clasa de strangerea fondurilor si de plata acestor servicii mai mult sau mai putin necesare dezvoltarii copiilor la varste scolare foarte mici. In ceea ce priveste actiunile pe care le intreprindem in aceste unitati ele pleaca de la discutiile pe care le au inspectorii teritoriali cu conducerile unitatilor, pana la a discuta fata in fata cu profesorul daca acesta este precizat in adresa de email. Incercam sa diminuam fenomenul, suntem ferm convinsi ca acesta nu va putea fi stopat si mai ales intr-un timp atat de scurt, in schimb le multumim tuturor parintilor care au incredere in noi", a spus Ada Macovei.

Cat priveste sanctionarea cadrelor didactice care cer bani, sefa invatamantului botosanean a precizat: "In ceea ce priveste sanctionarea lucrurile sunt foarte complicate. Acestea trebuie sanctionate de Consiliul Profesoral, ori niciun coleg nu va actiona impotriva altuia si nu cred ca vom reusi sa obtinem rezultate spectaculoase". 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recomandările polițiștilor pentru evitarea furturilor din locuinţe!

astăzi, 11:46
35

Adoptarea unei conduite preventive este esenţială pentru prevenirea furturilor din locuinţe, case în construcţie sau case de vacanţă.Poliţiştii desfăşoară periodic întâ...

Destinul crunt al unui român plecat la muncă în Italia: A murit strivit de un motostivuitor. Avea doi copii și o soție însărcinată cu al treilea!

astăzi, 10:57
793

Un român în vârstă de 37 de ani a murit joi, 21 iunie, în jurul orei 16:00, la locul de muncă, strivit de un motostivuitor. Incidentul a avut loc la Minerbe, provincia Verona...

Doi botoșăneni, prinși după ce au dat mai multe spargeri în garajele sucevenilor!

astăzi, 10:18
273

Cei doi tineri, care au spart patru garaje din cartierul sucevean Burdujeni au sărit din mașina cu care se deplasau și au luat-o la fugă, la vederea polițiștilor. Cei doi au fost căutați ...