Parintii reclama, ISJ combate cu "discutii" ale inspectorilor in scoli!

Parintii reclama, ISJ combate cu "discutii" ale inspectorilor in scoli!
Tot mai multi parinti sesizeaza Inspectoratul Scolar Judetean, print intermediul adresei de email scoalacurata@gmail. com, despre faptul ca li se solicita bani la scoala.

"Suntem foarte nemultumiti de atitudinea pe care directiunea scolii o afiseaza fata de anumiti parinti. Duminica, 25.09, a avut loc sedinta cu parintii si ni s-au cerut 30 de lei pentru mobilier. In plus, directorul adjunct scrie procesele verbale la sedintele cu parintii si vreau sa stiu daca a fost consemnat si planul dictatorial de genul "daca nu ne convine, putem sa ne luam copilul si sa il ducem la alta scoala". Ieri copilul meu a venit acasa si mi-a spus ca directiunea, prin diriginti, roaga parintii sa gaseasca modalitati de a aduce mobilier. Ce mobilier trebuie sa aducem cand invatamantul este gratuit? Suntem mai multi parinti dezgustati de marsavia din scoala. Elevii sunt pusi sa dea cu subsemnatul impotriva profesorilor care mai au demnitate si isi fac orele", este unul dintre mailurile primite pe adresa scoalacurata@gmail.com.

Inspectorul general Ada Macovei sustine ca cele mai multe reclamatii au sesizat faptul ca in unele scoli se strang bani pentru cataloage, care ar trebui sa fie asigurate de catre scoala, auxiliare pentru diferite obiecte, mape pentru optionale, bani pentru ajutorul de educatoare in gradinitile step by step, dar si alte optionale care se inregistreaza in gradinite si in invatamantul primar, respetiv limbi straine, educatie fizica si dans.

"Este clar ca mesajul nostru si-a atins scopul, exista oarece retinere din partea cadrelor didactice pentru a continua procesul acesta de strangere de fonduri fara a putea sa elibereze chitante, in schimb se ocupa unul dintre parintii din clasa de strangerea fondurilor si de plata acestor servicii mai mult sau mai putin necesare dezvoltarii copiilor la varste scolare foarte mici. In ceea ce priveste actiunile pe care le intreprindem in aceste unitati ele pleaca de la discutiile pe care le au inspectorii teritoriali cu conducerile unitatilor, pana la a discuta fata in fata cu profesorul daca acesta este precizat in adresa de email. Incercam sa diminuam fenomenul, suntem ferm convinsi ca acesta nu va putea fi stopat si mai ales intr-un timp atat de scurt, in schimb le multumim tuturor parintilor care au incredere in noi", a spus Ada Macovei.

Cat priveste sanctionarea cadrelor didactice care cer bani, sefa invatamantului botosanean a precizat: "In ceea ce priveste sanctionarea lucrurile sunt foarte complicate. Acestea trebuie sanctionate de Consiliul Profesoral, ori niciun coleg nu va actiona impotriva altuia si nu cred ca vom reusi sa obtinem rezultate spectaculoase". 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Sorin Mihalache deschide conferințele duhovnicești la Biserica "Vovidenia" Botoșani!

astăzi, 10:28
100

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti.&...

Căutat de magistrații italieni, a fost găsit de polițiști în municipiul Dorohoi!

astăzi, 09:56
108

Bărbatul de 29 de ani a fost dus la Curtea de Apel Suceava, unde se vor lua măsurile pentru predarea sa către autoritățile italiene. În cursul zilei de luni, poliţiştii din cad...

Permisul anulat din 2016 nu a împiedicat-o să urce la volan!

astăzi, 09:26
254

Nimic nu îi stă în cale, nici măcar un permis de conducere anulat. Polițiștii au tras-o pe dreapta, constatând apoi că femeia în vârstă de 28 de ani nu mai ave...