Parcul de agrement Cornişa, dat pe mâna unui privat!

Parcul de agrement Cornişa, dat pe mâna unui privat!

Una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Botoşani, parcul de agrement Cornişa, ce va fi gata la anul, va fi dată spre administrare unui privat.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că nu construcţia în sine a acestui obiectiv este o problemă, ci asigurarea profitabilităţii după finalizarea investiţiei.

Municipalitatea a contractat de curând un credit de 24 de milioane de lei pentru lucrările de la parcul de agrement.

“Nu înseamnă că dacă se face Cornişa va curge lapte şi miere. Realitatea nu se schimbă. Aproape 300 de miliarde de suportat de municipalitate, va fi un credit destul de greu de dus. Mai mult decât atât, realizarea în sine a proiectului nu este atât de dificilă pe cât este operarea acestui proiect. Deja ne facem calcule să vedem cum putem asigura profitabilitatea. Consumurile energetice sunt extrem de mari, la tot ceea ce înseamnă alimentări cu energie la piscine, la tobogane, la răurile artificiale. Cea mai mare provocare va fi operaţionalizarea şi profitabilitatea acestui parc. Nu e greu să iei un credit şi să faci o investiţie, important este să faci afacerea profitabilă. Parcul Cornişa este una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Botoşani şi ca atare necesită o abordare specială", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a mai spus că la această dată deja se lucrează la un proiect privind administrarea parcului de agrement Cornişa.

“Opinia mea este ca această administrare să fie făcută în sistem privat, prin licitaţie publică, să fie stabilit un agent privat care să plătească o redevenţă către municipalitate", a conchis primarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
65

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
96

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
39

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...