OROSANU: Vineri va fi blocata activitatea in aparatul propriu, la sediul central al DGASPC

OROSANU: Vineri va fi blocata activitatea in aparatul propriu, la sediul central al DGASPC

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Mult asteptata sedinta de Guvern de miercuri, de la care angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani asteptau vesti bune, nu a dovedit decat indiferenta totala din partea guvernantilor fata de situatia critica din sistemul de asistenta sociala de la Botosani.

"Nici miercuri in sedinta de Guvern nu s-a luat in discutie situatia de la Botosani, ceea ce face ca restantele salariale sa fie deja de doua luni de zile. Este o situatie unica in tara, in sistemul bugetar. In aceste conditii, categoric vineri va fi blocata activitatea in aparatul propriu, la sediul central al Directiei, intrucat vom convoca toti membrii de sindicat la sediul sindicatului Impact, pentru a se discuta ce masuri se vor lua pe viitor. Vor veni doar membrii care nu lucreaza in tura de dimineata si astfel va fi blocata activitatea din Directie", a declarat Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

Daca situatia nu poate fi rezolvata la nivel central, sindicalistii spera in gasirea unei solutii de ugenta la nivel judetean. In acest sens, Marius Orosanu solicita autoritatilor judetene o intalnire pentru a gasi solutii imediate pe plan local.

"Totodata solicitam expres autoritatilor judetene, prefectului Cristian Roman, presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, Catalin Flutur, presedintele partidului aflat la guvernare, si parlamentarilor botosaneni o intalnire pentru a gasi solutii imediate pe plan local. Concret, propunem o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean pentru o rectificare bugetara, ca salariatii DGASPC sa mai primeasca niste bani in regim de urgenta, macar pentru 4-5 luni, acele drepturi restante din anul 2008. Domnul Tabuleac, cand a dat drepturile restante pentru trei luni, nu a dat banii de la CJ, ci tot din banii Directiei", a precizat liderul sindicatului Impact.

Daca situatia nu se rezolva vineri, Marius Orosanu a spus ca sindicatul va avea o reactie de forta fata de partidul aflat la guvernare. Reprezentantii Guvernului spun ca inteleg situatia de la Botosani, dar pentru a nu face o Hotarare de Guvern numai pentru un judet, vor sa vada si situatiile din celelalte Directii din tara, care nu au asigurate salariile pana la sfarsitul anului, si apoi sa dea o singura Hotarare de Guvern.

"Daca cineva vrea sa faca un joc electoral, sa dea banii salariatilor inaintea alegerilor, se inseala pentru ca orice zi care trece reprezinta sute de mii de voturi pierdute din partea salariatilor. Vom face chiar campanie negativa impotriva celor care sunt la guvernare", a conchis Marius Orosanu.
 
 
 
 


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
20

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
23

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
186

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...