O nouă modalitate de calcul a facturilor la apă! Vezi cum se va proceda

O nouă modalitate de calcul a facturilor la apă! Vezi cum se va proceda

  Nova Apaserv vrea să introducă, de la 1 mai, o nouă modalitate de facturare și încasare a consumurilor la apartamentele din condominiu.

Măsura, care va fi supusă aprobării în Consiliul de Administrație, a fost luată în urma valului de reclamații venite din partea consumatorilor care sunt cu plata la zi și care comunică lunar consumurile reale, dar ale căror facturi sunt încărcate din cauza vecinilor care sunt de rea credință.

 Potrivit lui Cristian Romanovschi, șeful serviciului comercial de la Nova Apaserv, în cazul consumatorilor care nu deschid ușa pentru a se face citirea contoarelor sau care dau indexurile greșite li se va pune, din oficiu, un consum dublu față de estimări.

“Procedura de facturare actuală funcționează în felul următor: un client își poate da indexul la ghișeu, pe site, sau la telefon. Se adaugă citirea de regularizare pe care o face Nova Apaserv în tot municipiul Botoșani o dată la șase luni. 62,5% dintre clienți deschid ușa. La citirea de regularizare, dacă nu se deschide, va însemna un oficiu dublu ca și cantitate. Acest oficiu dublu se va menține o lună, două, cinci, până când ne deschid ușa. Când ne permit să pătrundem în apartament putem să recalculăm dacă contoarele sunt în regulă, dacă buletinul de verificare există, dacă există sigilii. Credem că este o măsură care vine în întâmpinarea clienților buni platnici pentru că ei sunt interesați să nu aibă o factură foarte mare. La scările de bloc unde oficiul va fi dublu, diferența de pe casa scării va scădea. La cei care nu vor deschide ușa li se va factura mai mult", a explicat Cristian Romanovschi.

Practic, prin această măsură, diferența dintre contorul general de pe casa scării și cele individuale va scădea, iar botoșănenii care sunt cu plata la zi a facturilor nu vor mai plăti ceea ce nu consumă.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
657

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
87

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...