Nu accepta 500 de lei. Protestele dascalilor continua!

Nu accepta 500 de lei. Protestele dascalilor continua!
Continua protestele! Aceasta este decizia cadrelor didactice, dupa intalnirea pe care au avut-o in Aula Colegiului National "A.T.Laurian".

"In urma discutiilor pe care le-am avut cu colegii, ne-am decis sa continuam protestele. Noi nu putem accepta 500 de lei, noi vrem salariile integral, nu am ajuns la pomana prefectului, a primarului sau a directorului de la Finante. Nu suntem asistati social. Maine dimineata vom trimite note telefonice si catre liderii de sindicat judeteni si este posibil sa fie organizate actiuni si la nivel de sindicat", a declarat Alina Voinea, lider sindical SIP FEN in cadrul Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani, imediat dupa intalnirea care a avut loc in Aula Colegiului National "A.T.Laurian".Acelasi mesaj il transmite si liderul de sindicat de la Colegiul National "A.T.Laurian" Botosani, care spune ca dascalii sunt decisi sa nu intre la ore pana cand nu primesc salariile integral.

"Pentru noi nu s-a schimbat nimic, cerintele noastre au fost clare, am cerut sa ni se dea salariul integral. Nici nu poate fi vorba sa acceptam cate 500 de lei. Maine dimineata vom discuta si cu colegii de la Colegiu si vom decide ce facem. Colegii cu care am discutat astazi, care au fost cu mine la protest, sunt de acord sa nu intram la ore pana nu primim toti banii", a precizat Corneliu Rusu Apopei, lider SIP LSI, Colegiul National "A.T.Laurian".

Liderul LSI, filiala Botosani, spune ca pasul urmator va fi decis de cadrele didactice din scoli. "Ramane la alegerea cadrelor didactice din scoli ce vor face in continuare si ce forma de protest aleg", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Marti, liderii de sindicat, inspectorul scolar general, directorul Directiei de Finante si prefectul judetului au avut o intalnire in urma careia au propus cadrelor didactice ca accepte plata unui avans de 500 de lei, urmand ca restul sumei aferente lunii februarie sa il primeasca la inceputul lunii aprilie, cand vor beneficia si de salariile pe luna martie.

Propunerea a starnit indignarea cadrelor didactice adunate in fata prefecturii, dascalii spunand ca vor protesta pana cand vor primi toti banii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
640

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1951

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1102

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...