Noua Politie: se desfiinteaza functiile de sef de post, Botosaniul va fi organizat pe 10 sectii - Vezi care vor fi acestea!

Noua Politie: se desfiinteaza functiile de sef de post, Botosaniul va fi organizat pe 10 sectii - Vezi care vor fi acestea!
Procesul de reorganizare a structurilor de Politie din mediul rural va duce la desfiintarea functiilor de sef de post! In cadrul unei sedinte cu primarii, ce a avut loc marti la Institutia Prefectului, Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botosani, le-a explicat reprezentantilor administratiei publice locale ce presupune procesul de reorganizare, acesta precizand ca la nivelul judetului Botosani urmeaza a fi infiintate zece sectii de Politie.

"S-a facut o consultare de vreo sase luni, am avut intalniri cu reprezentanti ai inspectoratelor, sefi de post, si din trei variante care s-au propus, respectiv postul de politie actual, o varianta cu sectii la nivelul judetului sau o singura sectie la nivel de judet, a fost aleasa varianta a doua, respectiv infiintarea sectiilor de politie. La nivelul judetului noi am propus si Bucurestiul a aprobat infiintarea unui numar de zece sectii de politie", a precizat comisarul sef Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botosani.

Sediile sectiilor de politie s-au stabilit tinandu-se cont de reteaua de drumuri, de numarul de locuitori, de distanta.

Astfel, Botosaniul va avea trei sectii la care vor fi arondate posturile de Politie din comunele Mihai Eminescu, Roma, Nicseni, Rachiti, Unteni, Curtesti, Stauceni, Gorbanesti, Blandesti.

O alta sectie va cuprinde comunele Hlipiceni, Rauseni, Todireni, Calarasi, Albesti, Trusesti, Lunca, Sulita, iar cea de-a treia sectie va cuprinde posturile de Politie din Corni, Vorona, Tudora, Cristesti si Vladeni.

La Dorohoi vor fi de asemenea trei sectii de Politie.

Una dintre sectii
va cuprinde posturile de Politie din Broscauti, Corlateni, Dimacheni, Vaculesti, Braesti, George Enescu, Cordareni, Leorda.

A doua sectie, ce va avea sediul la Pomarla, va avea arondate posturile de Politie Pomarla, Ibanesti, Cristinesti Hiliseu Horia, Sendriceni, iar a treia sectie care va avea sediul la Mihaileni va cuprinde comunele Mihaileni, Candesti, Lozna, Dersca si Varfu Campului.

Sectia de la Darabani va cuprinde posturile de Politie din Concesti, Havarna, Hudesti, Mileanca, Paltinis, Radauti Prut, Viisoara, Cotudca, sectia de la Saveni va cuprinde comunele Stiubieni, Vlasinesti, Haneşti, Dangeni, Vorniceni, Draguseni, Avrameni, Adaseni, Ungureni.

O alta sectie va fi la Stefanesti si va cuprinde comunele Mihalaseni, Dobarceni, Durnesti, Manoleasa, Ripiceni, iar sectia de la Flamanzi va avea arondate comunele Baluseni, Copalau, Cosula, Frumusica si Prajeni.

"Se desfiinteaza functia de sef post de Politie, nu se desfiinteaza Postul de Politie. Din efectivul pe care il avem la nivelul unei sectii, un lucrator va ramane la postul de Politie care va gestiona problematica din comunitate si va pastra legatura cu sectia, rezolvarea unor reclamatii, urmand ca celelalte efective sa fie adunate la sectii si vor face un sistem de patrulare intercomunal 24 de ore din 24, interventii la evenimente, la orice actiuni care depasesc pe lucratorul de la postul de Politie", a precizat comisarul sef Mihai Bunduc.

Prefectul Cristian Roman este de parere ca aceasta noua organizare a Politiei va fi mult mai eficienta.

"La fiecare post de politie ramane cate un politist care primeste petitiile cetateanului, iar de la sectii sunt dirijate patrule, care vor patrula 24 de ore din 24, sperand in felul acesta sa scoatem cat mai multi politisti in strada si mai aproape de cetateni. Noi ne-am consultat la infiintarea acestor sectii si am hotarat cum este mai bine pentru judetul Botosani", a declarat prefectul Cristian Roman.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
292

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
97

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
293

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...