Nereguli la certificatele de producator!

Nereguli la certificatele de producator!

 Pietarii au protestat in fata Palatului administrativ  

Cele doua subcomisii numite de prefectul judetului Botosani, cu ceva timp in urma, pentru a verifica modul de eliberare si utilizare a cerificatelor de producator, ca urmare a protestelor care au avut loc atat in Piata Centrala a municipiului Botosani, cat si in fata Primariei Botosani si a Institutiei Prefectului, au finalizat verificarile celor 207 de certificate de producator la 38 de primarii, nefiind practic nicio unitate administrativ-teritoriala fara probleme in acest sens.

Potrivit raportului prezentat de prefectul judetului, principalele nereguli constatate ar fi ca nu se respecta numerotarea certificatelor de producator, nu se respecta ca evidenta certificatelor de producator sa fie tinuta intr-un registru special, situatii inregistrate in Curtesti, Cristinesti, Dangeni, Unteni, Nicseni, Gorbanesti, Mihai Eminescu.

De asemenea, nu se efectueaza verificarea la detinerea suprafetelor de teren si a animalelor atat pe baza datelor din registrul agricol, cat si din teren, fiind nominalizate aici comunele Cristinesti, Roma, Stauceni, Vladeni, Gorbanesti, Flamanzi si Stiubieni.

Un alt fapt ilegal constatat de membrii subcomisiilor este cel cu privire la faptul ca au fost eliberate cate 2 certificate de producatori pentru aceeasi gospodarie, aceleasi produse si cantitati, in comunele Curtesti, Cristesti, Santa Mare, Mihai Eminescu si Gorbanesti.

In cadrul acestor verificari au fost descoperite si certificate falsificate, fiind vorba de comuna Corlateni, o alta suspiciune fiind in comuna Roma, unde producatorul  a adaugat la certificat, printre produsele destinate comercializarii, si nectarine pentru trimestrul I,  iar un alt caz la Stiubieni, unde producatorul si-a adaugat la produse spre vanzare in trimestrul I cirese, visine si capsune.

"Odata cu 1 iulie toate aceste certificate de producator vor intra in legalitate. De astazi a plecat o circulara catre toate primariile din judet cu masurile pe care le-am dispus si totodata pregatim un raspuns Primariei Botosani cu masurile luate si cu persoanele care sunt in nelegalitate a certificatelor si cu cateva recomandari de care speram ca municipalitatea sa tina cont", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Migranți pakistanezi şi indieni opriți la frontiera cu Ucraina

astăzi, 09:08
56

Persoanele în cauză au fost preluate de autorităţile statului vecin, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. În data de 17.07.2018, la nivelul ...

Expoziția foto-documentară Centrul Artistic Baia Mare - Artiști și toposuri, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani

astăzi, 09:02
31

Muzeul Judeţean Botoşani vă invită în perioada 22 – 4 august 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, să vizitați expoziția foto-docum...

Semnal de alarmă pe piaţa muncii. Sociologii vorbesc despre un nou tip de angajat

astăzi, 07:58
230

Angajatorii români muncesc şi atunci când pleacă în concediu, asta arată datele unui studiu eJobs. 40 la sută dintre români recunosc că locul în care îşi petr...