Nereguli la certificatele de producator!

Nereguli la certificatele de producator!

 Pietarii au protestat in fata Palatului administrativ  

Cele doua subcomisii numite de prefectul judetului Botosani, cu ceva timp in urma, pentru a verifica modul de eliberare si utilizare a cerificatelor de producator, ca urmare a protestelor care au avut loc atat in Piata Centrala a municipiului Botosani, cat si in fata Primariei Botosani si a Institutiei Prefectului, au finalizat verificarile celor 207 de certificate de producator la 38 de primarii, nefiind practic nicio unitate administrativ-teritoriala fara probleme in acest sens.

Potrivit raportului prezentat de prefectul judetului, principalele nereguli constatate ar fi ca nu se respecta numerotarea certificatelor de producator, nu se respecta ca evidenta certificatelor de producator sa fie tinuta intr-un registru special, situatii inregistrate in Curtesti, Cristinesti, Dangeni, Unteni, Nicseni, Gorbanesti, Mihai Eminescu.

De asemenea, nu se efectueaza verificarea la detinerea suprafetelor de teren si a animalelor atat pe baza datelor din registrul agricol, cat si din teren, fiind nominalizate aici comunele Cristinesti, Roma, Stauceni, Vladeni, Gorbanesti, Flamanzi si Stiubieni.

Un alt fapt ilegal constatat de membrii subcomisiilor este cel cu privire la faptul ca au fost eliberate cate 2 certificate de producatori pentru aceeasi gospodarie, aceleasi produse si cantitati, in comunele Curtesti, Cristesti, Santa Mare, Mihai Eminescu si Gorbanesti.

In cadrul acestor verificari au fost descoperite si certificate falsificate, fiind vorba de comuna Corlateni, o alta suspiciune fiind in comuna Roma, unde producatorul  a adaugat la certificat, printre produsele destinate comercializarii, si nectarine pentru trimestrul I,  iar un alt caz la Stiubieni, unde producatorul si-a adaugat la produse spre vanzare in trimestrul I cirese, visine si capsune.

"Odata cu 1 iulie toate aceste certificate de producator vor intra in legalitate. De astazi a plecat o circulara catre toate primariile din judet cu masurile pe care le-am dispus si totodata pregatim un raspuns Primariei Botosani cu masurile luate si cu persoanele care sunt in nelegalitate a certificatelor si cu cateva recomandari de care speram ca municipalitatea sa tina cont", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
70

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...