Nenorocirea unora, bucuria altora: Case la preţ de chilipir la Botoşani!

Nenorocirea unora, bucuria altora: Case la preţ de chilipir la Botoşani!
Oferta de pe piața imobilelor executate silit este una destul de generoasă la Botoșani, fiind proprietăți care ajung să se vândă și la prețuri de chilipir.

Persoanele interesate să cumpere o casă sau un apartament care este executat silit sunt atrase, pe de o parte, de prețul redus al locuințelor, iar  pe de altă parte de faptul că acest preț scade cu fiecare tentativă eșuată de vânzre.

Dacă proprietatea nu se vinde la prima licitație, prețul la a doua licitație scade cu 25% față de cel evaluat, iar după a treia licitație poate ajunge și la 50% din prețul evaluat.
 
Un apartament cu trei camere, în suprafață de 56,40 metri pătrați, situat într-un bloc de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la etajul trei, are un preț de pornire la licitație de 26.810 euro, valoarea fiind deja la nivelul a 75% din prețul evaluat, potrivit site-urilor de executări.

Un apartament cu două camere, pe strada Săvenilor, situat etajul 4, în suprafață de 48,83 metri pătrați, este scos la licitație de executorul judecătoresc cu 18.631 euro, în timp ce un apartament cu patru camere și dependințe, pe strada Bucovina, în suprafață de 77,37 metri pătrați, are un preț de vânzare de 37.523 euro.

De asemenea, un apartament cu trei camere, pe strada Prieteniei, în suprafață de 61,93 metri pătrați, are un preț de vânzare de doar 20.775 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere, pe Calea Națională, cu o suprafață de 63,94 metri pătrați, are un preț de vânzare de 32.000 euro.

Și oferta de case și terenuri de pe piața terenurilor executate silit este una destul de generoasă.

Spre exemplu, o casă și teren în suprafață de 1.400 de metri pătrați la Cristești se vinde cu 16.126 de euro, în timp ce un teren extravilan de 825 de metri pătrați, pe strada Vâlcele din municipiul Botoșani, costă 14.280 de euro. Două parcele teren extravilan, de 9.080 metri pătrați, la Răchiți, se vând cu 12.992 euro, în timp ce o casă pe strada Pușkin, în suprafață de 478 de metri pătrați și terenul de 1.539 metri pătrați, se vând cu 321.000 de euro.

Experții din domeniul imobiliar susțin că prețurile la unele proprietăți executate silit sunt scăzute pentru că băncile doresc să valorifice cât mai repede bunurile pentru a-şi recupeare banii de la datornici.

Licitațiile organizate de lichidatori sau executori prevăd în marea lor majoritate, că și condiție prealabilă de participare la licitație, plată unei garanții. Garanția reprezintă un procent de 10% din prețul de pornire al licitației și este plătită în avans.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident rutier în fața Spitalului de Pediatrie Botoșani, chiar pe marcajul pietonal! FOTO

astăzi, 08:59
65

Accident rutier, la primele ore ale dimineții, chiar în fața unei unități medicale! Femeia traversa pe marcajul pietonal, luni dimineață, în fața Spitalului de P...

Avertismentul drumarilor pentru șoferi: NU plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea carosabilului!

astăzi, 08:42
72

Drumarii le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și informarea prealabilă cu privire la starea carosabilului din zonele tr...

Rezultatele finale la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice, la Botoșani!

astăzi, 08:01
142

Județul Botoșani va avea reprezentanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, care se va desfășura în perioada 31 martie-6 aprilie 2018, în Dâmbovița - pentru lim...