Negocieri esuate intre Consiliul Judetean si proprietarul Lacului cu nuferi. Vasiliu cere 200.000 de lei!

Negocieri esuate intre Consiliul Judetean si proprietarul Lacului cu nuferi. Vasiliu cere 200.000 de lei!

Incercarea Consiliului Judetean de a cumpara de la medicul Dorin Vasiliu terenul aferent aleii de acces si Lacul cu nuferi, situate pe raza comunei Mihai Eminescu, a fost sortita pana acum esecului. Cele doua parti nu au ajuns deocamdata la niciun consens in ceea ce priveste pretul de achizitie, diferenta dintre oferte fiind una semnificativa.

Astfel, in timp ce comisia mandata de Consiliul Judetean Botosani, pentru a purta negocieri, a oferit un pret de 75.600 de lei, in baza unei evaluari facuta de un expert, suma ceruta de vanzator este de 200.000 de lei.

In cadrul sedintei de Consiliu Judetean de luni, comisia a prezentat un raport privind stadiul negocierilor cu proprietarul Lacului cu nuferi, urmand a face in continuare demersuri si a cauta solutii pentru trecerea obiectivului in domeniul public al judetului Botosani.

"Suntem informati in detaliu privind ceea ce a intreprins comisia de negociere. Din pacate, rezulta ca inca nu s-a finalizat aceasta operatiune, se pare ca exista inca o distanta intre ceea ce a admis comisia si ceea ce pretinde proprietarul. Din punctul meu de vedere, cred ca nu este corect sa ne oprim aici, vom vedea impreuna cu specialistii din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean, impreuna cu consilierii judeteni desemnati, ce se poate face in perioada care urmeaza pentru a se finaliza pozitiv acest demers. Trebuie sa se faca in asa fel incat sa se ajunga la un consens, la o concretizare, eu daca as interveni nu as savarsi decat un act nepotrivit", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Terenul pe care Consiliul Judetean vrea sa il treaca in domeniul public al judetului are o suprafata de 31.245 de metri patrati si se afla in proprietatea familiei medicului veterinar Dorin Vasiliu. Acesta a optat pentru vanzarea Lacului cu nuferi catre judet, desi exista si varianta de a primi in schimb un teren in comuna Mihai Eminescu, oferta pe care insa a refuzat-o.

Includerea in circuitul turistic a Lacului de la Ipotesti va insemna si demararea proiectului care vizeaza modernizarea drumului ce face legatura dintre Ipotesti si drumul catre Suceava, care in prezent este drum forestier.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
27

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
216

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
222

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...