Nea Titi, la 81 de ani: Impuscati-ne! Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic!

Nea Titi, la 81 de ani: Impuscati-ne! Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic!

 Constantin Sanduc: Ce folos ca am stat la masa cu Tariceanu?  

Are 81 de ani si il stie o tara intreaga. A mancat cu Tariceanu fasole cu carnati si toata Romania s-a minunat.

Tariceanu a plecat, Constantin Sanduc, Nea Titi, cum il stie lumea, a ramas acasa. Adica prin sat, ca agoniseala, casa adica, s-a dus pe apa sambetei!

Batranul din Radauti Prut s-a luptat de trei ori cu furia apelor si tot de trei ori a pierdut. S-a intamplat in 1969, 1974 si vara lui 2008. De fiecare data a fost nevoit sa o ia de la capat si niciodata nu a dat inapoi. Ajuns la aproape 81 de ani, Constantin Sanduc, nea Titi, se incapataneaza sa isi construiasca o a patra casa si tot pe acelasi amplasament, refuzand categoric casa care va fi construita de Guvern. Motivul, nu vrea sa isi paraseasca locul unde a trait timp de zeci de ani.

Pe mine m-au pus in lutarie. Le-am spus sa nu-mi faceti casa ca n-am nevoie. Eu refuz ca Guvernul sa imi faca casa. Eu am unde sa imi fac casa. Am sa vad eu cu ce bani imi fac casa.

Am primit acei 800 de lei, ca a cazut casa, si 300 de lei banul de buzunar de la Ministerul Muncii. In rest n-am primit niciun ban. Daca aveti de gand sa ne impuscati, impuscati-ne. Ca sa nu mai fim. Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic.

Faptul ca a stat la masa cu primul ministru Calin Popescu Tariceanu nu a contat prea mult pentru Constantin Sanduc. In afara celor 1.100 de lei, nu a primit niciun sprijin nici de la Guvern si nici de la autoritatile locale.

Am stat la masa cu primul ministru. Ce folos ca am stat la masa? N-am primit niciun ajutor. Ce sa imi dea? Ca a mancat fasole cu carnati. Premierul este un barbat bun, spune batranul, care este de parere ca pe vremea comunistilor era mult mai bine.

El isi aduce aminte ca atat in 1969, cat si in 1974, cand Prutul i-a luat casele, ajutorul primit a fost mult mai consistent decat acum.

Am sa-i spun lui Tariceanu, ca am auzit ca vine pe 14 octombrie. Am sa-i spun: domnule premier, n-am nevoie de obligatiile dumitale. Esti seful Guvernului, dar cei de aici din localitate si-au batut joc de mine. Cum sa imi dea mie intr-o vale sa imi fac casa? Ii spun primului ministru ca, domnule, refuz casa matale. Daca vrei sa ma ajuti asa, ajuta-ma, dar n-am nevoie de casa. Cred ca merit sa fiu ajutat. Eu am muncit pentru tara asta mult. Si am fost la comunisti. Mai repede m-au inteles comunistii, ca astia. Comunistii mi-au dat cu jumatate de pret materialele, mi le-au adus acasa si eu mi-am angajat echipa de constructii de la CAP si mi-am facut casa.

Constantin Sanduc este singurul locuitor din Radauti Prut care ramane ferm pe pozitii, neacceptand o casa intr-o alta zona.

Gheorghe Uta, viceprimarul comunei Radauti Prut: Sunt 24 de case pentru reparatii unde proprietarii au primit cate 25 de milioane de lei, iar la reabilitare, avem tot 24 de case dar aici au primit 30 de milioane de lei si materiale pentru lucrarile care le executa. Suma nu este suficienta, pentru lucrurile distruse valoreaza mult mai mult. Cu 25 de milioane nu poti sa faci nicio soba, dar asta este. Oamenii, mai pun si ei si incearca isi refaca casele. Nu prea mai au de unde, dar alta solutie nu este.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Agenția de Plăți anunță: Începem controalele în ferme!

astăzi, 07:56
89

Exploatațiile tinerilor fermieri, la control! Începutul de an aduce un val de verificări în exploatațiile agricole, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Mai exact...

Literatura - aşteptarea lui Dumnezeu ca musafir la masă

astăzi, 07:25
51

Theodor Damian este un nume cunoscut românilor din diaspora americană şi din ţară pentru multiplele domenii în care profesează. Pe lângă faptul că este preot în Astoria,...

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1328

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...