Muzică și grătare în toiul nopții, pe o stradă din Botoșani! FOTO, VIDEO

Muzică și grătare în toiul nopții, pe o stradă din Botoșani! FOTO, VIDEO

O porțiune din Bulevardul Mihai Eminescu, din apropierea Școlii nr. 10, s-a transformat de câteva zile într-un adevărat loc de pelerinaj pentru zeci de romi care s-au adunat la priveghiul unei persoane din etnie care a trecut la cele veșnice.

Respectând cu sfințenie tradiția țigănească, romii au încins grătare, pe trotuar fiind pusă o masă pe care au fost așezeate bucatele, iar muzica lăutarilor a răsunat în difuzoare, auzindu-se și de la câteva sute de metri, rudele răposatului făcând tot posibilul ca el să plece cu mult fast pe lumea cealaltă.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.00, trotuarele din apropierea Școlii nr. 10 erau pline de cetățeni de etnie romă, unii așezați pe marginea bordurii pentru a mânca semințe, alții plimbându-se nestingheriți chiar pe partea carosabilă.





Mașinile care au trecut prin zonă au trebuit să încetinească mai ales că unele persoane se plimbau de pe un trotuar pe altul.

La un moment dat în zonă și-a făcut apariția și un echipaj de poliție și romii au părut că se retrag în curte, dar la scurt timp după plecarea oamenilor legii au continuat priveghiul ]n stradă

Disconfortul creat zilele acestea de această înmormântare a stârnit reacții și din partea consilierilor locali, Corneliu Furtuna criticand faptul că oamenii legii nu au aplicat sancțiuni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
60

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
201

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...