Mostenirea unei societati falimentare: Familiile prospere de la Nova Apaserv!

Mostenirea unei societati falimentare: Familiile prospere de la Nova Apaserv!

Figureaza in topul societatilor cu cele mai mari datorii, dar ar putea candida pentru un clasament al firmelor falimentare cu sefi bogati! Defuncta Apa Grup a lasat mostenire actualei Nova Apaserv o gramada de sefi, aproape toti dublati de sotiile lor, impreuna cu care castiga salarii frumusele...  

In anul 2010, societatea Apa Grup a condus detasat topul firmelor din judetul Botosani cu cele mai mari arierate la bugetul consolidat al statului. Potrivit datelor Directiei Generale de Finante, la sfarsitul anului trecut, societatea, care intre timp a intrat in insolventa, inregistra arierate colosale, de peste 89 de milioane de lei.

Din cate se pare insa acest aspect nu a avut vreun impact asupra salariilor, cel putin cele ale sefilor, tinand cont ca sumele incasate lunar ar fi starnit invidia multor salariati botosaneni. De mentionat ca vechea conducere de la Apa Grup este si noua conducere de la Nova Apaserv.

Salarii la nivelul vicepresedintelui CJ

In nenumarate randuri au existat voci care au reclamat ca sefii de la Apa Grup, iar acum Nova Apaserv, incaseaza salarii mult prea mari. Ultima nemultumire a venit din partea primarilor din judet.

"Chiar la inceputul anului, cand s-a aprobat statul de functii si organigrama, si atunci foarte multi dintre primari au sesizat faptul ca celor de la Nova Apaserv in loc sa li se micsoreze salariile, cum s-a procedat in toata tara, dumnealor li s-au marit salariile. Eu si atunci m-am impotrivit. Pararea mea este ca e o noua Marie, dar condusa de aceiasi oameni, cu aceeasi mentalitate. Noua societate, peste cativa ani, va fi falimentara daca se merge in ritmul acesta. Am sesizat ca la un serviciu format din trei oameni era un sef serviciu si de aia nici nu au cum sa intervina, e o conceptie invechita pe undeva", declara pe 26 iulie Voicu Murariu, primarul comunei Vladeni.

Reprezentantii Nova Apaserv au respins acuzatiile la acea vreme, iar purtatorul de cuvant al Nova Apaserv, declara: "As dori ca toti cei care fac astfel de afirmatii sa le probeze. Noi vom discuta intotdeauna cu documente in fata, cu o transparenta totala, pentru ca asa mi se pare normal. Salariile nu au fost majortare, din contra, pot sa spun ca fata de nivelul salariilor care au fost pe vechea societate Apa Grup, salariile sunt mult mai mici. Contractul colectiv de munca incheiat pe noua societate in ceea ce priveste capitolul salarii a fost inregistrat cu o diminuare de aproximativ 38% fata de salariile existente la nivelul Apa Grup".

Cat priveste salariul managerului, acesta este stabilit prin lege, fiind la nivelul salariului unui vicepresedinte de Consiliu Judetean.

"Directorul are salariul stabilit prin contractul de mandat, la nivelul unui vicepresedinte de Consiliul Judetean, conform legii. Am auzit tot felul de discutii ca luna trecuta a avut nu stiu cat. Este posibil, daca prin efectul legii se mareste salariul vicepresedintelui Consiliului Judetean, de asta in contractul de mandat directorul general nici nu are stabilit cuantumul. Este prevazut faptul ca salariul este in acelasi cuantum cu al unui vicepresedinte, undeva in jur de 4.700 de lei", a precizat Tanase.

Pe site-ul societatii Nova Apaserv au fost publicate salariile pe care le-au incasat sefii acestei unitati in luna iulie a acestui an. Astfel, directorul general al Nova Apaserv, Maricel Georgescu, a incasat in iulie un salariu net de 4.733 de lei, Catalin Fetcu, directorul tehnic, a incasat 4.032 de lei, Jitarasu Marcela, director economic, a avut un salariu de 4.754 de lei, iar Stelian Dumitrescu, director de exploatare, a avut un salariu de 5.326 de lei, cu mentiunea ca in luna iulie figureaza cu drepturi aferente concediului de odihna.

Vezi aici cum au fost stabilie salariile sefilor Nova Apaserv AICI

Nu aceeasi insa a fost situatia anul trecut. Din declaratiil de avere postate de site-ul societatii, reiese ca sefii Apa Grup au fost platiti regeste, in conditiile in care situatia economica a societatii era una dezastruoasa.

Potrivit declaratiei de avere, directorul Nova Apa Serv, Maricel Georgescu, detine impreuna cu sotia un teren intravilan in Tulbureni, dobandit in anul 2007 prin contract de vanzare-cumparare, avand o suprafata de 1.700 de metri patrati. In comuna Ripiceni, directorul Nova Apaserv detine impreuna cu sotia un teren in suprafata de 0,5 hectare, incadrat in categoria "alte categorii de terenuri extravilane, daca sunt incadrate in circuitul civil", dobandit in anul 2005, prin contract de vanzare-cumparare. Tot in Ripiceni mai detine alte 3 terenuri, incadrate in aceeasi categorie, toate dobandite prin contracte de vanzare-cumparare: un teren de 1,98 hectare, cumparat in 2005, un teren in suprafata de 1 hectar, dobandit in 2007 si un teren in suprafata de 0,85 hectare, dobandit in 2009.

Georgescu este si proprietarul unui apartament, de 73,85 metri patrati, cumparat impreuna cu sotia in anul 1990.

Seful Nova Apaserv detine o Dacia 1310, an de fabricatie 1997, si un Subaru Legacy, din 2009, ambele dobandite prin contract de vanzare-cumparare.

La capitolul venituri, directorul Nova Apaserv ar putea fi invidiat de multi. Potrivit declaratiei de avere, in 2010, Maricel Georgescu a incasat de la defuncta Apa Grup un venit de 93.689 de lei, iar de la Nova Apaserv a avut un venit de 32.742 de lei. Asta inseamna un salariu lunar de peste 10.000 de lei.

Pe langa salariu, Georgescu a incasat in 2010 si suma de 975 de lei, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie la cele doua societati.

Sotia sa, Lidiea Georgescu, este angajata tot la Nova Apaserv si a avut in 2010 un venit de 34.631 de lei, incasat de la Apa Grup, si 9.422 de lei, incasati de la noul operator.

In declaratia de avere figureaza si cei doi fii ai lui Maricel Georgescu, ambii angajati la doua societati din Iasi. Dragos Georgescu este angajat la SC Simpa Consult SRL Iasi si a avut un venit anual de 22.000 de lei, iar Dan Georgescu este angajat la SC Adimet SA Iasi, cu un venit anual de 1.131 de lei.

Marcela Jitarasu, directorul economic al Nova Apaserv, detine, potrivit declaratiei de avere, un teren intravilan in Catamarasti Deal, in suprafata de 992 de metri patrati, dobandit prin cumparare in anul 2005 si unde detine o cota parte de 50%. In acelasi an a cumparat, alaturi de alti coproprietari, un teren intravilan, in aceeasi localitate, avand o suprafata de 1.230 de metri patrati. Ea detine si o casa de locuit in Catamarasti Deal, in suprafata de 287,32 metri patrati, construita in anul 2007, la care detine o cota parte de 50%. Directorul economic al Nova Apaserv detine si doua autoturisme, un Renault Laguna, din 2004, si o Dacia Solenza, din 2005, ambele cumparate.

Jitarasu are un credit la BCR Botosani, contractat in anul 2007 si scadent in 2031, in valoare de 73.277 dolari, si un credit tot la BCR, contractat in 2007 si scadent in 2032, in valoare de 50.000 de euro.

Potrivit declaratiei de avere, a avut in 2010 un venit de 53.063 lei, de la Apa Grup, si 12.055 lei de la Nova Apaserv. In medie, a avut un salariu lunar de peste 5.400 de lei.

Sotul acesteia, Ovidiu Jitarasu este angajat tot al societatii Nova Apaserv. In 2010 a incasat un salariu de 35.296 lei de la fostul operator si 3.267 de lei de la Nova Apaserv.

La capitolul venituri din activitati indendente, Ovidiu Jitarasu a incasat in calitate de PFA, de la SC GT Company SRL Botosani suma de 12.727 lei, iar de la SC COMGRAVTEX SRL Botosani, suma de 2.400 de lei.

Catalin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv, detine, conform declaratiei de avere, patru terenuri intravilane in municipiul Botosani. Unul a fost cumparat in 2002, are o suprafata de 1051,2 metri patrati, un alt teren in suprafata de 168 de metri patrati a fost cumparat in anul 2006, iar un teren de 363 de metri patrati a fost primit ca donatie in 2006. Tot in Botosani, directorul tehnic al Nova Apaserv, impreuna cu sotia , au mostenit in anul 2006 un teren in suprafata de 71 de metri patrati.  In Iasi, directorul tehnic al operatorului de apa a cumparat in 2009 un teren intravilan, cota indiviza apartament, de 10,4 metri patrati, la care are o cota parte de 50%, iar in 2010 a cumparat un teren in suprafata de 2.300 de metri patrati, in Botosani.

La capitolul cladiri, Catalin Fetcu detine impreuna cu sotia o casa de locuit in Botosani, in suprafata de 315,77 metri patrati, construita in 2005 prin credit ipotecar. Tot in Botosani a mai cumparat in 2006 o casa de locuit in suprafata de 92,74 metri patrati, iar in Iasi detine impreuna cu sotia un apartament, in suprafata de 48 de metri patrati, cumparat in anul 2009 prin credit bancar cu garantie ipotecara.

Catalin Fetcu detine 995 de actiuni la F.P.P II Moldova, a caror valoare este de 10.000 de lei.
La capitolul datorii, a contractat in 2009 un credit de la BCR, scadent in 2024, in valoare de 61.500 de euro.

In 2010, de la Apa Grup a incasat un venit de 57.636 de lei, iar de la Nova Apaserva avut un venit de 11.788 de lei. In medie, salariul lunar a fost de peste 5.700 de lei. Tot la capitolul venituri a incasat 11.637 de lei din inchirierea unei case de locuit.

Sotia sa, Mirela Fetcu, este medic titular la C.M.I. dr Fetcu Mirela-servicii medicale si a avut un venit de 84.808 lei.

Potrivit declaratieie de avere a lui Stelian Dumitrescu, director exploatare la Nova Apaserv, sotia acestuia detine un teren intravilan in Dangeni, dobandit prin succesiune in anul 2005, in suprafata de 2.999 de metri patrati. Tot prin succesiune aceasta a dobandit in 2005 un teren extravilan la Dangeni, in suprafata de 18.485 metri patrati. De asemenea, Ada Dumitrescu este proprietara unei locuinte mostenita in anul 2005 la Dangeni, in suprafata de 80 de metri patrati. Directorul tehnic al Nova Apaserv detine un autoturism Logan , din 2004 pe care l-a achizitionat prin credit.

Are un credit la BCR in valoare de 20.000 de euro, contractat in 2004 si scadent in 2014.

In 2010 a avut un venit de 79.965 de lei, respectiv un salariu lunar de peste 6.600 de lei, iar sotia sa, angajata la Nova Apaserv, a avut un salariu de 25.359 de lei. Fiul acestuia este instructor auto si a avut in 2010 un venit de 12.000 de lei.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
47

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
35

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
31

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...