Maternitatea Botosani, verificata de Consiliul Judetean la instalatia electrica!

Maternitatea Botosani, verificata de Consiliul Judetean la instalatia electrica!

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

In urma nefericitului eveniment de la Maternitatea Giulesti din Capitala, mai multe maternitati din tara sunt verificate la instalatia electrica, pentru a se evita producerea unor tragedii, dar si pentru a vedea daca unitatile corespund cu cele  necesare in cazul in care apare un incendiu.

Printre unitatile medicale care vor fi verificate se numara si Maternitatea Botosani, dar si celelalte cinci spitale care sunt de acum in subordinea Consiliului Judetean Botosani.
Presedintele CJ, Mihai Tabuleac, a precizat ca deja a dat dispozitie pentru verificarea starii instalatiilor electrice la toate cele sase spitale preluate de Consiliul Judetean, respectiv Spitalul Judetean Mavromati, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, Spitalul de Pediatrie Botosani, Spitalul de Psihiatrie Botosani si Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, urmand sa primeasca rezultatele verificarilor in cel mult zece zile.

"Eu am cerut Directiei de Administrare a Patrimoniului si structurii cu atributii specific din aparatul de specialitate, in ceea ce priveste managementul spitalelor, sa pregateasca o dispozitie a presedintelui CJ, prin care sa dispun o verificare a starii instalatiilor electrice de la toate spitalele pe care le-am preluat noi. Dupa aceea, daca nu corespund, va trebui sa facem niste expertize si niste formalitati de realizare a lucrarilor pentru a include lucrari de reparatii in bugetele noastre", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean a tinut sa precizeze ca doua dintre cele sase spitale preluate de CJ sunt in prag de reabilitare si modernizare, fiind vorba despre Spitalul Judetean Mavromati si Maternitatea Botosani.

"La Spitalul Judetean este un proiect in cadrul Programului Operational Regional, suntem foarte aproape de a semna contractul de finantare pentru circa 14 milioane euro, iar in toamna asta sunt convins ca vor incepe lucrarile acolo, de asemenea ar trebui sa se finalizeze foarte curand si procedura de incheierea contractului de executie pentru reabilitarea si modernizarea Maternitatii, pe niste fonduri atrase de la Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, e vorba de 3 milioane euro", adaugat Mihai Tabuleac.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
298

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
272

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1030

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...