Maternitatea Botosani, verificata de Consiliul Judetean la instalatia electrica!

Maternitatea Botosani, verificata de Consiliul Judetean la instalatia electrica!

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

In urma nefericitului eveniment de la Maternitatea Giulesti din Capitala, mai multe maternitati din tara sunt verificate la instalatia electrica, pentru a se evita producerea unor tragedii, dar si pentru a vedea daca unitatile corespund cu cele  necesare in cazul in care apare un incendiu.

Printre unitatile medicale care vor fi verificate se numara si Maternitatea Botosani, dar si celelalte cinci spitale care sunt de acum in subordinea Consiliului Judetean Botosani.
Presedintele CJ, Mihai Tabuleac, a precizat ca deja a dat dispozitie pentru verificarea starii instalatiilor electrice la toate cele sase spitale preluate de Consiliul Judetean, respectiv Spitalul Judetean Mavromati, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, Spitalul de Pediatrie Botosani, Spitalul de Psihiatrie Botosani si Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, urmand sa primeasca rezultatele verificarilor in cel mult zece zile.

"Eu am cerut Directiei de Administrare a Patrimoniului si structurii cu atributii specific din aparatul de specialitate, in ceea ce priveste managementul spitalelor, sa pregateasca o dispozitie a presedintelui CJ, prin care sa dispun o verificare a starii instalatiilor electrice de la toate spitalele pe care le-am preluat noi. Dupa aceea, daca nu corespund, va trebui sa facem niste expertize si niste formalitati de realizare a lucrarilor pentru a include lucrari de reparatii in bugetele noastre", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean a tinut sa precizeze ca doua dintre cele sase spitale preluate de CJ sunt in prag de reabilitare si modernizare, fiind vorba despre Spitalul Judetean Mavromati si Maternitatea Botosani.

"La Spitalul Judetean este un proiect in cadrul Programului Operational Regional, suntem foarte aproape de a semna contractul de finantare pentru circa 14 milioane euro, iar in toamna asta sunt convins ca vor incepe lucrarile acolo, de asemenea ar trebui sa se finalizeze foarte curand si procedura de incheierea contractului de executie pentru reabilitarea si modernizarea Maternitatii, pe niste fonduri atrase de la Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, e vorba de 3 milioane euro", adaugat Mihai Tabuleac.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
832

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
238

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1029

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...