Manifestul generaţiei Facebook: "Treziţi-vă! Asta nu e România noastră!"

Manifestul generaţiei Facebook: "Treziţi-vă! Asta nu e România noastră!"

 ALEXANDRA SVET  

Suntem blocaţi, inerţi, paralizaţi, privind la două Românii: România LOR - hoţii, corupţii, agramaţii, tupeiştii - şi România NOASTRĂ - a oamenilor cinstiţi, muncitori, pregătiţi, integri, capabili, tineri şi deştepţi.

Suntem dezamăgiţi, obosiţi, paralizaţi în plan politic, menţinuţi în această stare de inerţie, în mod premeditat, de clasa politică, mulţumită de faptul că noi am încetat să mai reacţionăm şi nu facem decât să ne vedem de treaba noastră şi să ne plătim cuminţi taxele, mulţumindu-ne să ne plângem şi să înjurăm. Nimeni nu mai vrea să riște, am devenit spectatori la ceea ce ni se întâmplă.

Ni s-a inoculat ideea că nu putem face nimic, că orice tentativă este sortită eşecului, că nu ne putem uni, că suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar, care le convine de minune analfabeţilor şi hoţilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMÂNI DEŞTEPŢI!

Suntem milioane de români educaţi - ne-am tocit coatele pe băncile şcolilor, am trecut prin emoţiile examenelor, prin stresul sesiunilor, prin master, doctorate, în România şi în străinătate, am visat să schimbăm lumea… Ca să ne conducă nişte analfabeţi acum?

Suntem milioane de români muncitori, corecţi, integri, cu iniţiativă - între 8 şi 16 ore pe zi ne străduim să adaugăm valoare, în businessul nostru sau în businessul altcuiva, ne luptăm cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienţi dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, şedinţe, stress - ca să ne conducă şi să ne sfideze nişte hoţi şi nişte parveniţi?

Sunt milioane de români care au plecat scârbiţi din ţară, clădesc economia altor ţări, cu sufletul sfâşiat de dorul de ţara lor şi tânjind după acel concept de Acasă, pierdut în mocirla cotidianului românesc. S-ar întoarce fără ezitare în România, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales după ce au trăit într-o ţară civilizată?

Atâtea milioane de oameni deştepţi, integri şi cu bun-simţ... Suntem paralizaţi! Ne plătim mecanic taxele şi ne dăm cuminţi la o parte când în maşinile cu girofar trece un agramat, un hoţ sau o păpuşă blondă cu tupeu şi cu un singur talent, plătit mult prea scump, din banii noştri.

NE ÎNTOARCEM ACASĂ!

Facem apel către toate persoanele integre, capabile, educate, care au clădit ceva prin munca lor, fără să fure, să ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afectează pe toţi.

Trebuie să facem o schimbare, este nevoie de o Mişcare a românilor cu balls şi cu coloană vertebrală! O Mişcare de Întoarcere Acasă, atât a românilor plecaţi slugi în alte ţări, cât şi a celor care, deşi am ales să rămânem aici, suntem absenţi, pasivi, indiferenţi şi suportăm ce ni se întâmplă, doar visând la următoarea ieşire din ţară.E nevoie de o mişcare în care leaderii să fie testaţi, aşa cum se întâmplă când eşti angajat într-o companie multinaţională, fără să fie acceptaţi dacă nu li se dovedeşte integritatea şi eficienţa. O mişcare a oamenilor care nu au mai fost implicaţi în viaţa politică, neîntinaţi, ne-spălaţi pe creier, ne-jigodiţi. O mişcare fără traseişti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o mişcare a oamenilor deştepţi, tineri, cu atitudine, experţi în domeniul lor.

PENTRU O ROMÂNIE DE VULTURI, NU DE STRUŢI!

Aici şi acum e momentul ca generaţia noastră să preia iniţiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record şi visul unei Românii demne de istoria sa şi de potenţialul poporului - să arătăm că ne pasă, că suntem gata să ne asumăm răspunderi, şi atât poporul, cât şi marile capitale ale lumii ne vor susţine… Maşinaţiile clanurilor politice sunt discreditate atât în România, cât şi la Washington, Bruxelles şi până şi la Moscova.

Trebuie să găsim şi să susţinem oameni de care să fim mândri că ne reprezintă. Să identificăm valorile şi să le convingem să se implice.
Trebuie să luptăm pentru o Românie condusă de oameni deştepţi şi integri.

Pentru o Românie care să fie un player internaţional, nu curva de centură a Europei. Pentru o Românie bogată, cu bătrâni bine îngrijiţi, cu tineri cărora să li se ofere perspective, cu străzi fără gropi, cu hoţi băgaţi după gratii, cu milionari pe merit, nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi şi pentru copiii noştri, în ţara noastră, nu printre străini.

Pentru o Românie de vulturi, nu de struţi (am ajuns nişte struţi, cu capul în nisip şi posteriorul la dispoziţia tuturor analfabeţilor - sper să nu vă simțiţi jigniţi de exprimarea plastică, este doar realitatea!… Suntem vulturi doar în businessul nostru, în zona noastră de confort sau când ieşim din ţară, asta dacă nu ne tratează vreun străin de sus, că avem paşaportul pe care îl avem!). Ajunge. Haideţi să ne trezim! Haideţi să luptăm pentru o Românie cu balls!

Alexandra Svet
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România și-a aflat adversara din finala mică a Campionatului European de handbal feminin

astăzi, 13:01
69

Olanda si Franta s-au intalnit, vineri seara, in cea de-a doua semifinala a Campionatului European de handbal feminin. Partida jucata la Paris, pe AccorHotels Arena, a fost castigata cu 27-21 (12...

Ambulanțele noi au ajuns la Botoșani - FOTO

astăzi, 11:07
305

Sâmbătă dimineață, la Botoșani au fost prezentate cele 12 autosanitare achiziţionate prin Programul POR 2014-2020 "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţ...

Tragedie: A murit în casa cuprinsă de flăcări!

astăzi, 10:31
188

Potrivit ISU Botosani, apelul a fost inregistrat la ora 23.29. La locul indicat, s-au deplasat un echipaj din cardrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospeciala cu apa si spumă, precum si pompier...