Mama copiilor morti in incendiul de la Corni, cercetata pentru ucidere din culpa!

Mama copiilor morti in incendiul de la Corni, cercetata pentru ucidere din culpa!

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului spun ca vor demara abia astazi o ancheta in cazul de la Corni, unde doi copii si-au pierdut viata, iar al treilea, internat la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, se lupta sa supravietuiasca.

Desi tragedia a avut loc sambata seara, reprezentantii de la Protectia Copilului spun ca nu au fost contactati de autoritatile locale din Corni si ca s-au autosesizat in urma celor aparute din presa.

Deocamdata, nicio echipa de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu s-a deplasat la locul tragediei pentru a discuta cu vecinii sau rudele familiei, si spun ca au incercat sa ia legatura telefonic cu asistentul social din Corni, dar ca nu l-au gasit.


DGASPC: "Nu am reusit sa contactam autoritatile locale"

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sustin ca in luna aprilie a anului trecut mama, impreuna cu doi dintre copii, au fost cazati pentru scurt timp in Centrul maternal, din cauza scandalurilor pe care femeia le avea cu tatal copiilor, dar ca s-a intors acasa, iar de atunci nimeni de la Primaria Corni nu a mai sesizat ca ar fi probleme in acea familie.

"Momentan nu am inceput nicio ancheta sociala, urmeaza de acum, pentru ca nu este nimeni prezent la domiciliul respectiv, am incercat sa luam legatura cu autoritatile locale si nu am reusit sa contactam pe nimeni, deci asistentul social nu a putut fi contactat. Urmeaza sa vedem colegii de la Complexul de Servicii Comunitare cand vor reusi sa ia legatura cu autoritatile locale. Mama, impreuna cu cei doi copii care au murit, a fost in anul 2010 in atentia Directiei, datorita problemelor care au intervenit in cadrul familiei, dar intre timp problemelele s-au rezolvat si inclusiv la propunerea celor din cadrul comunitatii locale, deci autoritatilor locale si a anchetei sociale pe care ne-au transmis-o, conditiile erau favorabile si nu se impunea luarea unei masuri de protectie pentru copilul respectiv. Trebuiau monitorizati in continuare de autoritatile locale, asa cum se procedeaza in fiecare caz cand este reintegrat in familie si daca apar probleme, la sesizarea autoritatilor locale, a medicului de familie noi trebuie sa intervenim. Nu am primit nimic", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
 

Primaria Corni: "Este foarte usor sa vorbesti din birou, sa te aperi"


De partea cealalta, reprezentantii Primariei Corni condamna lipsa de reactie a celor de la Protectia Copilului. Ba mai mult, primarul din localitate sustine ca nu a fost contactat de niciun reprezentant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, iar de anul trecut, de cand mama impreuna cu cei doi copii au revenit acasa, cei de la Protectia Copilului  nu au mai dat niciun semn.

"Nu ne-a contactat nimeni de la Protectia Copilului, sa ne demonstreze ca au facut-o. Asa este foarte usor sa vorbesti din birou, sa te aperi. Trebuia sa vina sambata seara, cand s-a intamplat tragedia, sa vada ce e acolo. Trebuiau sa ne caute macar sa ne intrebe cum aducem noi acel copil care a murit in spital la Bucuresti, ca familia nu are posibilitati financiare. Noi am monitorizat in permanenta aceasta familie si cu asistenul social si cu medicul de familie, avem toate documentele. S-au facut vizite, s-au luat declaratii", a declarat Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni.


Mama, cercetata pentru ucidere din culpa!

Intre timp, politistii au dispus cercetarea Ancai Motoc, mama celor trei copilasi, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Mama risca pana la 8 ani de inchisoare. Totodata, ea va fi decazuta din drepturile parintesti, iar in cazul in care va supravietui, fetita de 4 ani, internata in spital la Bucuresti, va fi luata intr-un centru de plasament.

Va reamintim ca doi baietei, in varsta de un an si sase luni si doi ani si nou luni, si-au pierdut viata in incendiul de sambata seara, acestia fiind lasati nesupravegheati de mama. Tatal micutilor este plecat la munca in Serbia, si urmeaza sa soseasca acasa pentru a-si inmormanta copiii. Costurile cu inmormantarea vor fi suportate de Primaria Corni si de comunitatea locala.

Micuta de 4 ani se afla in prezent internata la Bucuresti, starea ei fiind deocamdata stabila.  


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
39

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
206

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
120

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...