Magistratii clujeni au respins recursul lui Verginel Gireada! Condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare e definitiva!

Magistratii clujeni au respins recursul lui Verginel Gireada! Condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare e definitiva!

 Verginel Gireada  

Magistratii Curtii de Apel Cluj au respins ca fiind “nefondat" recursul formulat de Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu. Astfel, se mentine pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare dispusa de Judecatoria Baia Mare.

In cazul fostului secretar al comunei Mihai Eminescu, Mircea Onofrei, condamndat de asemenea la doi ani de inchisoare cu suspendare, magistratii clujeni au mai adaugat un spor de un an, la pedeaspa initiala.

“Aplică un spor de 1 an închisoare inculpatului O.M. şi dispune să execute pedeapsa finală de 3 ani cu suspendare sub supraveghere. pe durata termenelor de încercare de 4 ani pentru inculpatul G.D.V şi 5 ani pentru inculpatul O.M. face aplicarea articolului 71 aliniat ultim Cod Penal cu privire la pedepsele accesorii stabilite de prima instanţă, menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Respinge ca nefondate recursurile inculpaţilor O.M., G.D.V şi a Comisiei Locale de fond funciar. Obligă inculpaţii şi Comisia Locală de Fond Funciar la câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat", se arata in decizia data de magistratii Curtii de Apel Cluj.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare de catre Judecatoria Baia Mare, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.

Verginel Gireada a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani in urma unor tranzactii cu terenuri.

De asemenea, a fost trimis in judecata si fostul secretar al comunei Mihai Eminescu, Mircea Onofrei, care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, cei doi ar fi modificat mai multe titluri de proprietate si au falsificat documente, dupa care ar fi realizat o serie de tranzactii, in urma carora mai multe suprafete de teren au ajuns in posesia unor rude ale primarului.

Totodata, instanta obliga inculpaţii să plătească părţii civile C.Z suma de 2.906 lei reprezentând beneficiu nerealizat precum şi suma de 4.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 193 alin. 1 şi 6 Cod procedură penală obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile C.Z, suma de 8.375 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de către acesta din urmă. In acelasi timp, se mentine masura sechestrului asigurator instituita pe bunurile primarului din Mihai Eminescu, masura instituita inca din data de 8 septembrie 2010. Cei doi trebuie sa plateasca si suma de 1.500 de lei reprezentand cheltuieli judiciare. Initial, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Botosani, declinat mai apoi Judecatoriei Botosani, iar ulterior a fost stramutat la Judecatoria Baia Mare.

“Nu stiam ca a fost respins recursul. Unde-i lege, nu-i tocmeala. Nu am ce sa comentez. Traim in tara tuturor posibilitatilor. E o mare facatura politica. Altceva nu am ce sa comentez", a declarat Verginel Gireada, primarul comunei Mihai Eminescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
597

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...