LICEUL DE ARTE: Acuzatii de sechestrare de elevi, reclamatii la Politie si amenzi pentru injurii la adresa conducerii!

LICEUL DE ARTE: Acuzatii de sechestrare de elevi, reclamatii la Politie si amenzi pentru injurii la adresa conducerii!

 LICEUL DE ARTA  

Acuzatii grave la adresa directorului adjunct de la Liceul de Arte "Stefan Luchian" din municipiul Botosani! Tatal a doi elevi care invata la aceasta unitate scolara o acuza pe Lacramioara Sandu ca i-a sechestrat copiii in birou, acuzandu-i ca au furat telefonul unui alt elev din liceu.

Totul a inceput miercuri, cand o eleva din clasa a VI-a, colega cu unul dintre cei doi frati, a anuntat cadrele didactice ca i s-a furat telefonul mobil, pe care il lasase pe banca. Din cele spuse de tata, fiul sau a fost chemat  a doua zi in biroul directorului adjunct care, acuza parintele, a tipat la copil si l-a pus sa recunoasca ca el este cel care a luat telefonul. In biroul directorului adjunct a fost chemata si sora baiatului, care invata in clasa a III-a, in acelasi liceu. Benone Ciobanu sustine ca baiatul si fata au fost pusi sa dea declaratii, fara ca el sa fie instiintat.

"Telefonul s-a furat miercuri, era al unei colege a baiatului. Noi miercuri seara am avut o sedinta cu parintii, ni s-a adus la cunostinta ca s-a furat un telefon, am fost prezent la acea sedinta, dar nu mi s-a spus ca, de fapt, copiii mei ar fi primii suspecti. Ieri (n.r. joi)  in jurul orei 11.30 am fost anuntat telefonic de catre directorul adjunct al Scolii de Arta, ca copiii mei se afla in biroul domniei sale si de doua ore sunt anchetati pentru furtul unui telefon mobil. M-am deplasat imediat la scoala si cand am ajuns la fata locului mi-am gasit baiatul plans", a declarat Benone Ciobanu, tatal celor doi copii.


Cu copiii la psiholog

Ajuns la scoala, barbatul sustine ca a cerut socoteala conducerii pentru faptul ca nu a fost anuntat, dar si cu privire la faptul ca cei doi copii ai sai au fost chestionati in lipsa parintilor sau a psihologului scolii.

"Am intrebat-o pe doamna directoare cu ce acord a facut aceasta ancheta. Am cerut hartiile scrise de copiii mei si a refuzat sa mi le dea, si mi-a deschis usa dandu-mi de inteles sa plec. Copiii mi-au spus ca s-a urlat la ei si li s-a zis sa scoata telefonul", a spus tatal.

Acesta sustine ca in cursul zilei de vineri si-a dus cei doi copii la un psiholog, pentru ca de la producerea acestui incident acestia au plans mereu.

"Am fost cu copiii la psiholog, la Spitalul de Copii, mi s-a spus ca deocamdata nu sunt afectati, dar ar putea fi urmari pe viitor. Astazi dimineata (n.r., vineri) s-a gasit si acel telefon, invelit intr-un servetel pe pervazul geamului de pe holul liceului, chiar in fata clasei baiatului. Voi urma toate caile legale, am facut deja plangere la Protectia Copilului, voi face sesizare si la Politie si la Inspectoratul Scolar, si voi merge chiar pana la instanta de judecata. Doamna directoare adjunct mi-a sechestrat copiii. Voi face plangere si impotriva dirigintei baiatului", a mentionat Benone Ciobanu.


Parintele copilului, amendat cu 1000 de lei!

De partea cealalta, conducerea Liceului de Arta "Stefan Luchian" are o cu totul alta varianta decat cea a parintelui. Ba mai mult, directorul Liceului de Arta, Andreea Suhareanu, sustine ca tatal celor doi copii i-a adresat injurii, motiv pentru care a depus o plangere la Politie, barbatul fiind amendat cu suma de 1.000 de lei.

"Sunt declaratiile copiilor din clasa de unde a disparut telefonul, care spun ca acesta a fost luat de fetita, care de altfel a si recunoscut ca ea a luat telefonul, vrand sa faca o gluma. Eu ii inteleg domnului Ciobanu supararea, dar in momentul in care a aflat trebuia sa vina sa discutam, sa vedem impreuna ce s-a intamplat, sa vorbeasca cu copiii. El a venit la noi urland, eu initial nici nu stiam despre ce este vorba, si tipa ca i-au fost sechestrati copiii. Am fost injurata intr-un mod oribil si am facut si eu o plangere la Politie. Am declansat si o ancheta la nivelul institutiei, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a intamplat", a declarat Andreea Suhareanu, directorul Liceului de Arta "Stefan Luchian".

Si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au spus ca vor declansa o ancheta, iar daca cele sesizate de parinte se vor confirma, persoanele responsabile vor fi sanctionate.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scutiri de impozite pe clădiri și terenuri agricole!

astăzi, 09:47
43

Un ordin al ministrului Finanțelor a fost publicat în ediția de marți, 18 iunie, în Monitorul Oficial și prevede clar care sunt criteriile potrivit cărora membrii cooperativelor ...

Vești bune pentru persoanele care au grijă de rudele grav bolnave!

astăzi, 09:09
208

Veşti bune pentru români, după ce o nouă directivă europeană va intra în curând în vigoare. Astfel, toţi cetăţenii europeni vor avea un nou tip de concediu la dispoziţ...

"MOCĂNIȚA GROAZEI sau când trebuie să-ți reconsideri planurile de vacanță"

astăzi, 08:43
698

O botoșăneancă, profesoară la un liceu din municipiul Botoșani, a povestit pe Facebook aventura prin care a trecut în timpul unor zile libere pe care a ales să le petreacă în "...