La Directia de Drumuri si Poduri sunt nereguli, dar "nu este catastrofa lumii"!

La Directia de Drumuri si Poduri sunt nereguli, dar "nu este catastrofa lumii"!

 DUMITRU CODREANU  

Comisia speciala de analiza si verificare a Consiliului Judetean Botosani a prezentat miercuri, in cadrul sedintei CJ, raportul verificarii efectuate la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri.

Comisia a verificat modul in care au fost atribuite o serie de lucrari publice, eventuale conflicte de interese si respectarea termenelor de executie ale proiectelor castigate de firmele de proiectare, consultanta si executie.

Din raportul intocmit de cei 7 membri ai comisiei reiese faptul ca in anul 2009 au fost realizate achizitii publice, insa valoarea contractata a fost cu 10,3% mai mult decat cea initiala.

Prima dintre nereguli a fost constatata la achizitia unui "covor asfaltic pe DJ 292". Valoarea contractului a fost in acest caz de 1.086.717 lei, insa valoarea contractata a fost mai mare, si anume de 1.183.701,33 lei. Firma care a castigat licitatia pentru aceasta lucrare a fost Tehnic Asist SRL.

O alta diferenta intre valoarea contractului si suma contractata a fost constatata la o alta "achizitie covor asfaltic pe DJ 282". Valoarea contractului a fost estimata la 688.526 lei, iar suma contractata a fost de 706.156,56 lei. Firma castigatoare a fost SC Transporturi Auto SRL.

Per total, "in anul 2010 au fost realizate achizitii publice pentru care a fost estimat un buget  de 5.938.230,69 lei (fara TVA), valoarea contractata fiind de 7.009.296,85 lei (cu TVA)", se arata in raportul comisiei.

"Avand in vedere ca majoritatea contractelor sunt adjudicate exact la valoarea estimata sau mai mult, ca suplimentarea unor contracte se face fix cu 50% fara documente justificative concludente, ca anumite persoane din conducerea executiva a Consiliului Judetean au intervenit in anumite etape ale realizarii contractelor si ca ceea ce legea achizitiilor publice prezinta ca fiind exceptii in cazul de fata sunt reguli, solicitam Corpului de Control si Serviciului de audit intern din cadul CJ Botosani verificarea amanuntita a achizitiilor publice din cadul DJDP, cu prezentarea unui raport in plenul Consiliului Judetean, ocazie cu care se va analiza si posibilitatea sesizarii Curtii de Conturi", este concluzia raportului intocmit de Comisia de verificare.

In pofida faptului ca aceasta Comisie a solicitat un audit la DJDP, in plenul sedintei CJ, Dumitru Codreanu a precizat faptul ca "nu este catastrofa lumii la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri. Ei au acte, au facut totul legal".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
189

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
437

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
183

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...