La Directia de Drumuri si Poduri sunt nereguli, dar "nu este catastrofa lumii"!

La Directia de Drumuri si Poduri sunt nereguli, dar "nu este catastrofa lumii"!

 DUMITRU CODREANU  

Comisia speciala de analiza si verificare a Consiliului Judetean Botosani a prezentat miercuri, in cadrul sedintei CJ, raportul verificarii efectuate la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri.

Comisia a verificat modul in care au fost atribuite o serie de lucrari publice, eventuale conflicte de interese si respectarea termenelor de executie ale proiectelor castigate de firmele de proiectare, consultanta si executie.

Din raportul intocmit de cei 7 membri ai comisiei reiese faptul ca in anul 2009 au fost realizate achizitii publice, insa valoarea contractata a fost cu 10,3% mai mult decat cea initiala.

Prima dintre nereguli a fost constatata la achizitia unui "covor asfaltic pe DJ 292". Valoarea contractului a fost in acest caz de 1.086.717 lei, insa valoarea contractata a fost mai mare, si anume de 1.183.701,33 lei. Firma care a castigat licitatia pentru aceasta lucrare a fost Tehnic Asist SRL.

O alta diferenta intre valoarea contractului si suma contractata a fost constatata la o alta "achizitie covor asfaltic pe DJ 282". Valoarea contractului a fost estimata la 688.526 lei, iar suma contractata a fost de 706.156,56 lei. Firma castigatoare a fost SC Transporturi Auto SRL.

Per total, "in anul 2010 au fost realizate achizitii publice pentru care a fost estimat un buget  de 5.938.230,69 lei (fara TVA), valoarea contractata fiind de 7.009.296,85 lei (cu TVA)", se arata in raportul comisiei.

"Avand in vedere ca majoritatea contractelor sunt adjudicate exact la valoarea estimata sau mai mult, ca suplimentarea unor contracte se face fix cu 50% fara documente justificative concludente, ca anumite persoane din conducerea executiva a Consiliului Judetean au intervenit in anumite etape ale realizarii contractelor si ca ceea ce legea achizitiilor publice prezinta ca fiind exceptii in cazul de fata sunt reguli, solicitam Corpului de Control si Serviciului de audit intern din cadul CJ Botosani verificarea amanuntita a achizitiilor publice din cadul DJDP, cu prezentarea unui raport in plenul Consiliului Judetean, ocazie cu care se va analiza si posibilitatea sesizarii Curtii de Conturi", este concluzia raportului intocmit de Comisia de verificare.

In pofida faptului ca aceasta Comisie a solicitat un audit la DJDP, in plenul sedintei CJ, Dumitru Codreanu a precizat faptul ca "nu este catastrofa lumii la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri. Ei au acte, au facut totul legal".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intervenţie a salvatorilor la simularea unui accident aviatic -FOTO

astăzi, 16:23
132

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat, miercuri, un exerciţiu pentru limitarea efectelor rezultate ca urmare a producerii unui in...

1200 de copaci plantați, sâmbătă, în zona Trușești! FOTO

astăzi, 16:22
41

1200. Aceasta a fost "Cifra zilei" pentru cei peste 75 de voluntari reuniti sambata, 18 noiembrie 2017, in proiectul "Rotary Planteaza" si care au fost alaturi de Cl...

Ansamblul folcloric "Mugurelul-Margineanca", spectacol de zile mari la Cernauti! FOTO

astăzi, 16:15
62

A devenit deja o tradiție pentru TVR Iași ca aniversările studioului să fie transformate în evenimente transfrontaliere și întâlniri de suflet cu românii din țară, din R...