Judetul Botosani devine urat mirositor! Deseuri pe strazi in anul 2014: "Ii dam foc in gradina, asta facem" - GALERIE FOTO

Judetul Botosani devine urat mirositor! Deseuri pe strazi in anul 2014: "Ii dam foc in gradina, asta facem" - GALERIE FOTO
Problema gunoiului menajer din judetul Botosani incepe sa devina din ce in ce mai grava.

Oamenii care au scos gunoiul in strada saptamana trecuta l-au lasat acolo pana astazi, iar din cauza caldurilor totul devine un focar de infectie.

In vizita noastra prin judet am ajuns in comuna Broscauti, o comuna cu 3.444 de suflete aflata langa Dorohoi. Aici masina de gunoi a trecut ultima data joia trecuta. Pe strazi nu se observa asta, pentru ca primarul si viceprimarul au educat cetatenii sa duca gunoiul in containerele amenajate. Totusi, acestea au devenit neincapatoare.

"Situatia in comuna noastra este una foarte dificila, pentru ca nu s-a ridicat gunoiul in ziua cand a fost stabilit. Trebuia sa vina masina joi, oamenii au scos gunoiul la rampe si nu s-a ridicat. Speram sa se rezolve problema asta odata, ca sa poata veni sa ridice gunoiul. Este vara, este cald si e o mizerie de nedescris", a declarat primarul comunei Broscauti, Ioan Romaniuc.

In comuna Stauceni situatia este mult mai grava. Sute de saci plini cu gunoi sunt abandonati pe marginea drumului, tomberoanele sunt pline, iar astazi oamenii vor scoate din nou gunoiul pe strazi.

"Noi trebuia sa ridicam gunoiul din Stauceni saptamana trecuta, marti. Maine (n.r. ieri) ar fi trebuit sa trecem din nou cu masinile prin comuna pentru a prelua gunoiul, insa nu vom ajunge pentru ca nu avem unde sa-l depozitam", a precizat administratorul societatii Deea Clining SRL, Maricica Lupascu.

Imaginea cea mai trista pe care am gasit-o a fost in satul Tocileni, acolo unde mai multi copii si-au gasit ca loc de joaca un morman de gunoi abandonat in mijlocul strazii, care zace acolo de o saptamana.

Locuitorii din Tocileni spun ca daca nici astazi masina nu trece prin sat, pentru a lua gunoiul, o sa-i dea foc. "Pai unde sa-l ducem? Il lasam sa miroase pe aici? Il duc in gradina si ii dau foc, ce sa facem?", ne-a spus doamna Maria.

Altii nu au mai asteptat ziua de marti si au incendiat deseurile chiar pe marginea drumului.

La vederea presei, barbatul care supraveghea flacarile a spus ca erau niste crengi uscate, insa sub acele crengi erau asezati saci cu gunoi.

Situatia in judet ramane in continuare dificila, cel putin pana joi, atunci cand consilierii municipali ar trebui sa voteze si sa accepte ca si gunoiul adus de ceilalti operatori de salubritate din judetul Botosani sa fie primit pe platforma temporara de la marginea orasului, iar pretul sa ramana acelasi, 44 de lei/tona fara TVA.

(Foto şi text: Ionuţ Tăbultoc)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transferat în stare gravă la Iaşi după ce a căzut din nuc!

astăzi, 08:34
363

Incidentul a avut loc sâmbătă, pe o stradă din apropierea Parcului Tineretului. Bărbatul s-a urcat în nuc, dar după numai câteva minute a căzut.Câţiva vecini l-au v...

Acordarea ajutoarelor de încălzire în sezonul 2017-2018!

astăzi, 08:20
79

Societatea Modern Calor S.A. anunță că, începând de astăzi, 25 septembrie 2017, se pot depune cererile pentru acordarea de ajutoare de încălzire pentru sezonul rece 2017-2018....

Atenţie, şoferi! Vizibilitate redusă pe şosele din cauza ceţii!

astăzi, 08:10
121

Administraţia Naţională de Meterologie a emis, luni dimineaţă, o atenţionare Cod Galben de ceaţă.Vizate sunt judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi zona joasă a judeţului Suceava.Se ...