Judetul Botosani, codas la asigurarea locuintelor!

Judetul Botosani, codas la asigurarea locuintelor!
Judetul Botosani se claseaza printre judetele cu numarul cel mai scazut de locuinte asigurate.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cele mai scazute grade de cuprindere in asigurarea locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).

La polul opus, 64% din locuintele din municipiul Bucuresti erau asigurate la sfarsitul lunii iunie, fie prin asigurări facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise în temeiul Legii nr.260/2008.

Pe următoarele două locuri se situează judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere în asigurare de 51,4%.

La nivel national, numărul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurări facultative si 583.398 prin asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă un grad total de cuprindere în asigurare a fondului locativ al României de 40,3%.

În luna iulie, vânzările de polite obligatorii emise de PAID au continuat să crească, si chiar într-un ritm considerabil. Cel mai probabil acelasi lucru s-a întâmplat si cu asigurările facultative, drept pentru care estimez că, în prezent, avem un grad total de cuprindere în asigurare în jur de 45%. Procentul este dublu fată de cel înregistrat înainte de implementarea Legii nr.260/2008, a cărei necesitate am sustinut-o întotdeauna, astfel că este evident faptul că introducerea obligativitătii asigurării a impulsionat si asigurările facultative. Am convingerea că trendul de crestere va continua, astfel încât tot mai multi oameni să fie protejati prin asigurare, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

La nivelul judetului Botosani exista incheiate un numar de 49.960 de polite de asigurare facultativa si obligatorie, cele mai multe, peste 43.000 fiind asigurari facultative.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
518

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
74

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...