Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea
Noua centre de permanenta functioneazat la aceasta data in judetul Botosani, fiind acoperite inclusiv zonele unde spitalele s-au desfiintat, respectiv Darabani si Trusesti.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, centrele de permanenta isi desfasoara activitatea fara niciun fel de probleme, in baza finantarii primite de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Cele noua centre de permanenta din judetul Botosani si localitatile arondate sunt : Bucecea (Bucecea, Leorda, Mihai Eminescu, Corni, Vladeni), Cornicorb (Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Nicseni, Roma, Broscauti), Darabani (Darabani, Hudesti, Concesti, Suharau), Medfam (Sulita, Stauceni, Blandesti, Lunca, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni), Nord-Est (Havarna, Paltinis, Viisoara, Darabani, Radauti-Prut, Mileanca), Prutmed (Avrameni, Adaseni, Mihalaseni, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc), Prima Linie (Flamanzi, Frumusica), Saveni (Saveni, Vlasinesti, Hanesti, Cotusca, Ungureni), Trusesti (Trusesti, Rauseni, Albesti, Durnesti, Dangeni).

“In ceea ce priveste centrele de permanenta, suntem intr-o situatie buna, toate functioneza, cu finantarea stam bine, au primit fonduri de la Casa de Asigurari pentru functionare si nu sunt restante de plata. Ele sunt infiintate pentru urgente, pentru a mai scadea numarul urgentelor care se prezinta in spitale. Noi primim o programare a garzilor, cu o luna inainte, la centrele de permanenta la care garda se desfasoara in comunele asociate. Sambata si duminica programul in centre este asigurat 24 de ore. Aceste centre de permanenta acopera tot judetul, inclusiv zonele unde au fost desfiintate spitalele", a declarat Dumitrita Mihailovici, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, in regim non-stop, prin rotatie, de catre medicii de familie asociati la aceste centre. De altfel, judetul Botosani este fruntas in ceea ce priveste numarul centrelor de permanenta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

EURES: 412 locuri de muncă în Olanda!

astăzi, 12:18
100

Botoșănenii interesați să lucreze pentru angajatorii din Olanda au la dispoziție posturi de operatori la mașini pentru bulbi de flori, la sortare și împachetare bulbi de flori, culegător...

Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

astăzi, 12:11
60

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că Parlamentul a adoptat și a trimis spre promulgare legea care oferă f...

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018, publicate marți. Când se pot depune contestațiile

astăzi, 11:26
236

​Primele rezultate la Evaluarea Națională 2018 vor fi publicate marți, până la ora 12.00, rezultatele finale urmând a fi afișate sâmbătă, după soluționarea contestațiilor...