Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea
Noua centre de permanenta functioneazat la aceasta data in judetul Botosani, fiind acoperite inclusiv zonele unde spitalele s-au desfiintat, respectiv Darabani si Trusesti.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, centrele de permanenta isi desfasoara activitatea fara niciun fel de probleme, in baza finantarii primite de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Cele noua centre de permanenta din judetul Botosani si localitatile arondate sunt : Bucecea (Bucecea, Leorda, Mihai Eminescu, Corni, Vladeni), Cornicorb (Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Nicseni, Roma, Broscauti), Darabani (Darabani, Hudesti, Concesti, Suharau), Medfam (Sulita, Stauceni, Blandesti, Lunca, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni), Nord-Est (Havarna, Paltinis, Viisoara, Darabani, Radauti-Prut, Mileanca), Prutmed (Avrameni, Adaseni, Mihalaseni, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc), Prima Linie (Flamanzi, Frumusica), Saveni (Saveni, Vlasinesti, Hanesti, Cotusca, Ungureni), Trusesti (Trusesti, Rauseni, Albesti, Durnesti, Dangeni).

“In ceea ce priveste centrele de permanenta, suntem intr-o situatie buna, toate functioneza, cu finantarea stam bine, au primit fonduri de la Casa de Asigurari pentru functionare si nu sunt restante de plata. Ele sunt infiintate pentru urgente, pentru a mai scadea numarul urgentelor care se prezinta in spitale. Noi primim o programare a garzilor, cu o luna inainte, la centrele de permanenta la care garda se desfasoara in comunele asociate. Sambata si duminica programul in centre este asigurat 24 de ore. Aceste centre de permanenta acopera tot judetul, inclusiv zonele unde au fost desfiintate spitalele", a declarat Dumitrita Mihailovici, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, in regim non-stop, prin rotatie, de catre medicii de familie asociati la aceste centre. De altfel, judetul Botosani este fruntas in ceea ce priveste numarul centrelor de permanenta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

Marţi, 18 Septembrie 2018
1313

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Trans...

Adolescent în comă, găsit de o bătrână în scara blocului!

Marţi, 18 Septembrie 2018
562

Spaimă teribilă pentru o bătrână care, vrând să iasă din apartament, a dat pe scara blocului peste un adolescent despre care a crezut inițial că nu mai suflă! Femeia a sunat ...

A crezut că e în România, dar a fost imediat arestată: O româncă beată a făcut scandal într-un spital din Italia!

Marţi, 18 Septembrie 2018
848

O femeie româncă în vârstă de 36 de ani a fost arestată în provincia Padova din Italia, după ce a făcut scandal într-un spital la care a fost transportată în ...