Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea
Noua centre de permanenta functioneazat la aceasta data in judetul Botosani, fiind acoperite inclusiv zonele unde spitalele s-au desfiintat, respectiv Darabani si Trusesti.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, centrele de permanenta isi desfasoara activitatea fara niciun fel de probleme, in baza finantarii primite de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Cele noua centre de permanenta din judetul Botosani si localitatile arondate sunt : Bucecea (Bucecea, Leorda, Mihai Eminescu, Corni, Vladeni), Cornicorb (Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Nicseni, Roma, Broscauti), Darabani (Darabani, Hudesti, Concesti, Suharau), Medfam (Sulita, Stauceni, Blandesti, Lunca, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni), Nord-Est (Havarna, Paltinis, Viisoara, Darabani, Radauti-Prut, Mileanca), Prutmed (Avrameni, Adaseni, Mihalaseni, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc), Prima Linie (Flamanzi, Frumusica), Saveni (Saveni, Vlasinesti, Hanesti, Cotusca, Ungureni), Trusesti (Trusesti, Rauseni, Albesti, Durnesti, Dangeni).

“In ceea ce priveste centrele de permanenta, suntem intr-o situatie buna, toate functioneza, cu finantarea stam bine, au primit fonduri de la Casa de Asigurari pentru functionare si nu sunt restante de plata. Ele sunt infiintate pentru urgente, pentru a mai scadea numarul urgentelor care se prezinta in spitale. Noi primim o programare a garzilor, cu o luna inainte, la centrele de permanenta la care garda se desfasoara in comunele asociate. Sambata si duminica programul in centre este asigurat 24 de ore. Aceste centre de permanenta acopera tot judetul, inclusiv zonele unde au fost desfiintate spitalele", a declarat Dumitrita Mihailovici, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, in regim non-stop, prin rotatie, de catre medicii de familie asociati la aceste centre. De altfel, judetul Botosani este fruntas in ceea ce priveste numarul centrelor de permanenta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

astăzi, 21:09
116

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

astăzi, 19:28
315

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...

24 de familii din județul Botoșani au primit sprijin de la Guvern!

astăzi, 19:06
136

Guvernul a aprobat, la începutul lunii martie, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 74.500 lei, pentru sprijinirea a 24 de familii şi persoane singure afectate de ince...