Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea

Judetul Botosani are noua centre de permanenta care asigura urgentele! VEZI care sunt acestea
Noua centre de permanenta functioneazat la aceasta data in judetul Botosani, fiind acoperite inclusiv zonele unde spitalele s-au desfiintat, respectiv Darabani si Trusesti.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, centrele de permanenta isi desfasoara activitatea fara niciun fel de probleme, in baza finantarii primite de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Cele noua centre de permanenta din judetul Botosani si localitatile arondate sunt : Bucecea (Bucecea, Leorda, Mihai Eminescu, Corni, Vladeni), Cornicorb (Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Nicseni, Roma, Broscauti), Darabani (Darabani, Hudesti, Concesti, Suharau), Medfam (Sulita, Stauceni, Blandesti, Lunca, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni), Nord-Est (Havarna, Paltinis, Viisoara, Darabani, Radauti-Prut, Mileanca), Prutmed (Avrameni, Adaseni, Mihalaseni, Ripiceni, Manoleasa, Mitoc), Prima Linie (Flamanzi, Frumusica), Saveni (Saveni, Vlasinesti, Hanesti, Cotusca, Ungureni), Trusesti (Trusesti, Rauseni, Albesti, Durnesti, Dangeni).

“In ceea ce priveste centrele de permanenta, suntem intr-o situatie buna, toate functioneza, cu finantarea stam bine, au primit fonduri de la Casa de Asigurari pentru functionare si nu sunt restante de plata. Ele sunt infiintate pentru urgente, pentru a mai scadea numarul urgentelor care se prezinta in spitale. Noi primim o programare a garzilor, cu o luna inainte, la centrele de permanenta la care garda se desfasoara in comunele asociate. Sambata si duminica programul in centre este asigurat 24 de ore. Aceste centre de permanenta acopera tot judetul, inclusiv zonele unde au fost desfiintate spitalele", a declarat Dumitrita Mihailovici, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Serviciile medicale la centrele de permanenta sunt asigurate, in regim non-stop, prin rotatie, de catre medicii de familie asociati la aceste centre. De altfel, judetul Botosani este fruntas in ceea ce priveste numarul centrelor de permanenta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 10:09
28

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

În comă, după ce a încercat să își pună capăt zilelor cu erbicid!

astăzi, 09:16
505

Nu a suportat gândul că ar putea să trăiască fără soție și copii! Bărbatul în vârstă de 37 de ani, din Drăgușeni, a încercat să își pună capăt zilelo...

Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Naționale sunt teribil de nemulțumitoare

astăzi, 08:31
144

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a adeclarat, vineri, ca rezultatele de la simularea evaluarii nationale sunt teribil de nemultumitoare. Doar 52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sust...