IULIAN ROTARIU, un vis împlinit: Performanţă incredibilă pentru maratonistul botoşănean în SAHARA!

IULIAN ROTARIU, un vis împlinit: Performanţă incredibilă pentru maratonistul botoşănean în SAHARA!

Spuneam în urmă cu câteva luni că viaţa lui Iulian Rotariu ar inspira, în altă parte de lume, filme şi cărţi motivaţionale, povestea lui ar inspira sute, mii de sportivi!

Un episod recent, turnat în Sahara, ne confirmă încă o dată faptul că botoşăneanul nostru este un erou! Nu pentru performanţa incredibilă, nu pentru munca aproape supraomenească depusă, nu pentru participarea la unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, cum este Maratonul Saharei. Iulian Rotariu este un erou pentru că ne-a arătat că orice vis poate deveni realitate dacă ştii să crezi în tine, în oameni şi în şansa unică pe care viaţa ţi-o oferă. 

In data de 24 februarie, la Tindouf (Algeria), a avut loc cea de-a 14-a editie a Maratonului Sahara, la care au participat peste 450 de concurenti, din peste 20 de tari!  La maraton au fost inscrisi atleti din Algeria, Africa de Sud, Germania, Austria, Belgia, Canada, China, Columbia, dar si doi participanti din Romania, unul dintre acestia fiind botosaneanul Iulian Rotariu, angajat ISU Botoşani.

Performanţa lui Iulian Rotariu este incredibilă, el fiind la prima participare la o competiţie sportivă în afara ţării: s-a clasat pe locul 12, cu un timp record personal de 3`31``56, pe o distanta de 42km, Full Marathon, la 39,5 grade. Startul s-a dat la El Ayoun, iar la Finish, in orasul Smara, primul sosit a fost atletul austriac Rainer Predl.

Iulian Rotariu a început să alerge din anul 2009, participând la mai multe concursuri, reușind performanțe notabile,  mai ales in ultima perioada, si amintim aici locul I la open-general de la amaratonul "Pe aici nu se trece", la Mărășești, din 2013, sau la Maratonul Zăpezii, tot in 2013, situat pe locul I la categoria de varsta 30-40 de ani, în creștere constanta, fiind susținut de colegi, familie și instituția în care lucrează.

Ştiri Botoşani v-a spus povestea lui Iulian Rotariu. Oameni din toată ţara au fost impresionaţi de modestia lui, de frumuseţea sufletească în care îşi îmbracă viaţa. Este pompier, tată, soţ, prieten. Cu sacrificii enorme în viaţa de familie, cu un copilaş a cărui inimă depinde de ani de zile de medici,  Iulian Rotariu salvează în egală măsură viaţa semenilor, ca pompier, dar şi viaţa copilului său, ca tată.

Pentru a participa la acest eveniment, Iulian Rotariu a fost susținut de ASPR (Asociatia Sportiva a Pompierilor din Romania) și ISU Botosani, care i-au asigurat cheltuielile logistice de deplasare, precum si de Clubul Rotary Botoșani, care a suportat taxa de participare la maraton cât și echipamentul sportiv complet necesar alergătorului.


  "Aici în țară, la toate concursurile la care am participat, am înțeles detaliile legate de concurs, acolo unde plec acum este și departe, și deșert, dar sper că va fi bine. Pe de altă parte sentimentul este înălțător pentru că o să am ocazia sa-mi reprezint țara, colegii și voi da totul să scot un timp bun, pentru că sunt pregătit și fizic și mental, este exact competiția pentru care m-am tot pregătit până acum" , a precizat Iulian Rotariu pentru Ştiri Botoşani, înainte de plecarea la marea competiţie.  

Citeste si:

Botoșăneanul Iulian Rotariu participă la Sahara Maraton 2014

IULIAN ROTARIU - Uneori, viața nu e o poveste, e VIAȚA însăși!

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
106

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
202

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
200

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...