Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!
Pentru a se incadra in serviciile contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care sunt mai putine in comparatie cu cele din contractul anterior, la Spitalul Judetean “Mavromati" bolnavii cornici sunt programati pentru internare, iar pe partea de Urgente sunt internate doar cazurile care intr-adevar reprezinta o urgenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean “Mavromati", medicul Mihaela Miler, media internarilor lunare este de 2.000 de pacienti, cu cateva sute mai putini fata de lunile anterioare.

“Este un contract mai mic decat puteam noi, ca si capacitate de spital, dar o sa incercam prin toate mijloacele sa ne incadram. Nu avem alta alternativa, adica restrictionare la internari. Vom face programare la internarile cronicilor, pentru ca au inceput si ei sa inteleaga si se fac programari si de asemenea vor fi internate numai urgentele reale", a spus medicul Mihaela Miler.

Ea a precizat ca se vor face mai multe internari de zi in spital, dat fiind faptul ca spitalul a incheiat pe acest segment un contract mai mare cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Vom folosi internarile de zi, ca avem un contract destul de mare pe internarile de zi, fata de ce am avut, folosind pentru bolnavii care sunt investigati in acest regim de semiambulatoriu", a adaugat directorul medical al Spitalului Judetean.

Cele mai aglomerate sectii de la Spitalul Judetean sunt cele de cardiologie, interne si neurologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
78

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;C...

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

Joi, 20 Septembrie 2018
538

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...

Harper Lee - Să ucizi ucizi o pasăre cântătoare

Joi, 20 Septembrie 2018
272

Profund marcată, în copilărie, de vizionarea filmului „...Să ucizi o pasăre cântătoare”, am citit cartea cu bagajul de experienţe al adultului de acum, dar cu sufletul co...