Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!
Pentru a se incadra in serviciile contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care sunt mai putine in comparatie cu cele din contractul anterior, la Spitalul Judetean “Mavromati" bolnavii cornici sunt programati pentru internare, iar pe partea de Urgente sunt internate doar cazurile care intr-adevar reprezinta o urgenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean “Mavromati", medicul Mihaela Miler, media internarilor lunare este de 2.000 de pacienti, cu cateva sute mai putini fata de lunile anterioare.

“Este un contract mai mic decat puteam noi, ca si capacitate de spital, dar o sa incercam prin toate mijloacele sa ne incadram. Nu avem alta alternativa, adica restrictionare la internari. Vom face programare la internarile cronicilor, pentru ca au inceput si ei sa inteleaga si se fac programari si de asemenea vor fi internate numai urgentele reale", a spus medicul Mihaela Miler.

Ea a precizat ca se vor face mai multe internari de zi in spital, dat fiind faptul ca spitalul a incheiat pe acest segment un contract mai mare cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Vom folosi internarile de zi, ca avem un contract destul de mare pe internarile de zi, fata de ce am avut, folosind pentru bolnavii care sunt investigati in acest regim de semiambulatoriu", a adaugat directorul medical al Spitalului Judetean.

Cele mai aglomerate sectii de la Spitalul Judetean sunt cele de cardiologie, interne si neurologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - Protest in fata Guvernului: Referendum pentru toti sa stim daca suntem hoti! Anticipate!

Miercuri, 20 Iunie 2018
284

Peste 2.000 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce mare parte au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Pro...

Circ în toată regula făcut de un șofer, după ce a produs un accident pe strada Pacea!

Miercuri, 20 Iunie 2018
2274

Astăzi, poliţiştii Biroului Rutier - Poliţia municipiului Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de ...

Sentința definitivă pentru Dan Șova: 3 ani de închisoare cu executare!

Miercuri, 20 Iunie 2018
331

Trei ani este pedeapsa pentru Dan Şova, la ultimul termen al procesului CET Govora. În primă instanţă, fostul senator fusese condamnat tot la trei ani de detenţie, pentru trafic de influen...