Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Pentru a se incadra in serviciile contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care sunt mai putine in comparatie cu cele din contractul anterior, la Spitalul Judetean “Mavromati" bolnavii cornici sunt programati pentru internare, iar pe partea de Urgente sunt internate doar cazurile care intr-adevar reprezinta o urgenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean “Mavromati", medicul Mihaela Miler, media internarilor lunare este de 2.000 de pacienti, cu cateva sute mai putini fata de lunile anterioare.

“Este un contract mai mic decat puteam noi, ca si capacitate de spital, dar o sa incercam prin toate mijloacele sa ne incadram. Nu avem alta alternativa, adica restrictionare la internari. Vom face programare la internarile cronicilor, pentru ca au inceput si ei sa inteleaga si se fac programari si de asemenea vor fi internate numai urgentele reale", a spus medicul Mihaela Miler.

Ea a precizat ca se vor face mai multe internari de zi in spital, dat fiind faptul ca spitalul a incheiat pe acest segment un contract mai mare cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Vom folosi internarile de zi, ca avem un contract destul de mare pe internarile de zi, fata de ce am avut, folosind pentru bolnavii care sunt investigati in acest regim de semiambulatoriu", a adaugat directorul medical al Spitalului Judetean.

Cele mai aglomerate sectii de la Spitalul Judetean sunt cele de cardiologie, interne si neurologie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
4

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și  ale HCL -ului nr. 4...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
41

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
168

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...