Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!
Pentru a se incadra in serviciile contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care sunt mai putine in comparatie cu cele din contractul anterior, la Spitalul Judetean “Mavromati" bolnavii cornici sunt programati pentru internare, iar pe partea de Urgente sunt internate doar cazurile care intr-adevar reprezinta o urgenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean “Mavromati", medicul Mihaela Miler, media internarilor lunare este de 2.000 de pacienti, cu cateva sute mai putini fata de lunile anterioare.

“Este un contract mai mic decat puteam noi, ca si capacitate de spital, dar o sa incercam prin toate mijloacele sa ne incadram. Nu avem alta alternativa, adica restrictionare la internari. Vom face programare la internarile cronicilor, pentru ca au inceput si ei sa inteleaga si se fac programari si de asemenea vor fi internate numai urgentele reale", a spus medicul Mihaela Miler.

Ea a precizat ca se vor face mai multe internari de zi in spital, dat fiind faptul ca spitalul a incheiat pe acest segment un contract mai mare cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Vom folosi internarile de zi, ca avem un contract destul de mare pe internarile de zi, fata de ce am avut, folosind pentru bolnavii care sunt investigati in acest regim de semiambulatoriu", a adaugat directorul medical al Spitalului Judetean.

Cele mai aglomerate sectii de la Spitalul Judetean sunt cele de cardiologie, interne si neurologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat achitat de judecători prin sentinţă definitivă, după ce iniţial fusese condamnat la închisoare cu executare

astăzi, 17:21
153

Florin A., din satul Bobuleşti, fusese condamnat iniţial de judecătorii Judecătoriei Botoşani la cinci ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, pedeapsa fiind contopită cu o co...

Un autoturism a luat foc în mers! Șoferul a reușit să se salveze în ultima clipă - FOTO

astăzi, 15:26
2782

Momente de panică, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani. Un autoturism Renault Espace a luat foc în mers, șoferul reușind să se salveze la timp.Mașina c...

Om de afaceri botoşănean: Statul plăteşte facturile la 2-3 luni şi pe noi ne ameninţă cu puşcăria la restanţe de 30 de zile!

astăzi, 14:33
762

Neculai Bălăucă, patronul unei firme de construcţii, susţine că, atâta timp cât statul nu plăteşte la timp, în cadrul lucrărilor câştigate prin licitaţie publică, e...