Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!

Internari pe baza de programari pentru bolnavii cronici, la Spitalul Judetean!
Pentru a se incadra in serviciile contractate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, care sunt mai putine in comparatie cu cele din contractul anterior, la Spitalul Judetean “Mavromati" bolnavii cornici sunt programati pentru internare, iar pe partea de Urgente sunt internate doar cazurile care intr-adevar reprezinta o urgenta.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean “Mavromati", medicul Mihaela Miler, media internarilor lunare este de 2.000 de pacienti, cu cateva sute mai putini fata de lunile anterioare.

“Este un contract mai mic decat puteam noi, ca si capacitate de spital, dar o sa incercam prin toate mijloacele sa ne incadram. Nu avem alta alternativa, adica restrictionare la internari. Vom face programare la internarile cronicilor, pentru ca au inceput si ei sa inteleaga si se fac programari si de asemenea vor fi internate numai urgentele reale", a spus medicul Mihaela Miler.

Ea a precizat ca se vor face mai multe internari de zi in spital, dat fiind faptul ca spitalul a incheiat pe acest segment un contract mai mare cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Vom folosi internarile de zi, ca avem un contract destul de mare pe internarile de zi, fata de ce am avut, folosind pentru bolnavii care sunt investigati in acest regim de semiambulatoriu", a adaugat directorul medical al Spitalului Judetean.

Cele mai aglomerate sectii de la Spitalul Judetean sunt cele de cardiologie, interne si neurologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr a intrat cu mașina într-un copac! FOTO

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
3195

Un tânăr în vârstă de 25 de ani care se deplasa, sâmbătă seara, pe o stradă din municipiul Botoșani și-a distrus autoturismul după ce a intrat într-un copac.T...

Șocant! Cadavru carbonizat descoperit pe un câmp din județul Botoșani!

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
6455

Descoperire șocantă, sâmbătă la amiază, pe un câmp din localitatea Vârfu Câmpului, județul Botoșani. Un localnic care trecea prin zonă a observat trupul unei persoane &...

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
1974

“Precipitațiile vor fi mai consistente și vor cuprinde cea mai mare parte a țării în noaptea de luni spre marți și în cursul zilei de marți. Vor fi posibile cantități de p...