Inspectorul scolar Doru Vilhem a incetat din viata!

Inspectorul scolar Doru Vilhem a incetat din viata!

Doru Vilhem, un OM trecut in Eternitate

A mai disparut dintre noi un OM. Domnul Inspector de Istorie Doru Vilhem s-a stins din viata dupa o lupta chinuitoare cu moartea. A plecat la Ceruri, unde va fi alaturi de un alt mare caracter si profesor, confrate intru stiinta Istoriei, Domnul Profesor Aurel Dorcu.
Nascut la 15 septembrie 1950, implinise de curand 59 de ani, o varsta la care ar fi trebuit sa se afle la apogeul puterii creatoare. Fost elev al Laurianului, intre 1965-1969, a urmat cursurile Facultatii de Istorie a Universitatii “Al. I. Cuza din Iasi, din 1974 venind ca tanar profesor la catedra.
A fost decorat cu Meritul pentru invatamant in grad de cavaler, a fost membru in Comitetul National al Societatii de Stiinte Istorice din Romania, membru fondator al Asociatiei Profesorilor de Istorie din Romania (APIR), membru in Comisia Nationala de Istorie. Pe parcursul carierei didactice a profesat la Scoala Tocileni, comuna Stauceni (1974-1980), aici indeplinind si functia de director, apoi la Liceul Teoretic “N. Iorga din Botosani (1980-1991), unde de asemenea a fost si director, pentru ca din 1991 sa vina la Inspectoratul Scolar al Judetului Botosani, unde a indeplinit, pana in clipa mortii, functia de Inspector Scolar de Istorie.
A publicat articole stiintifice in reviste de prestigiu din tara si din SUA, a indrumat pasii in cariera la sute de profesori de Istorie, carora le-a fost mentor, prieten si colaborator.
Este greu sa te impaci cu ideea ca acum Domnul Vilhem nu mai este printre noi, el care iubea atat de mult viata si oamenii. Va ramane in amintirea zecilor de generatii de elevi si profesori ca un etalon al profesionalismului, rigorii, omeniei si  bunei credinte.
Trupul neinsufletit al Domnului Profesor este depus la biserica Cuvioasa Parascheva. Inmormantarea are loc duminica, 25 octombrie, incepand cu orele 12.00.
Dumnezeu sa il ierte si sa ii dea meritata odihna!

 
Prof. dr.  Daniel Botezatu 



 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
86

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...