Inspectoratul Scolar, sfintit la un an de mandat al Adei Macovei! - GALERIE FOTO

Inspectoratul Scolar, sfintit la un an de mandat al Adei Macovei! - GALERIE FOTO
Pentru a marca implinirea a unui an de mandat de inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Botosani, Ada Macovei a organizat in aceasta zi sfintirea sediului ISJ, in urma lucrarilor de modernizare.

Invitatul de onoare al evenimentului de joi a fost Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, care a oficiat slujba de sfintire alaturi de un sobor de noua preoti. Printre invitati a fost prezent Cristian Roman, prefectul judetului, alaturi de subprefectul Paul Secrieru, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, deputatul PD-L Catalin Buhaianu, protopopul Lucian Leonte, dar si seful IPJ, seful ISU, seful Politiei de Frontiera, precum si alti sefi de institutii.

"Intotdeauna cand aflu ca undeva se zideste ceva sau se reconstruieste ceva imi vine in minte un cuvant scris acum 3.000 de ani, si aflat in Sfanta Scriptura, in care Inteleptul Solomon spune ca purtatorul de veste rea iti usuca oasele, pe cand purtatorul de veste buna  iti  intareste sufletul. Un lucru frumos care se implineste este o buna vestire si prin aceasta ti se intareste sufletul. Ma bucur ca s-a realizat acesta frumoasa lucrare aici, in inima invatamantului botosanean", a spus Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

Pe langa evenimentul de sfintire a sediului ISJ, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a precizat ca a avut ocazia ca in acesta zi de sarbatoare a Bunei Vestiri sa participe si la hramul Manastirei si Sihastriei de la Vorona.

"Ma aflu la un an de mandat si cred ca trebuie sa dau cateva explicatii atat fata de autoritatile locale, cat si fata de partenerii nostri educationali. Pot mentiona ca o prima realizare formarea unei echipe de inspectori cu o buna pregatire profesionala, o alta realizare este reabilitarea si modernizarea sediului ISJ. Am propus noi canale si mijloace de comunicare cu beneficiarii sistemului, dar si cu beneficiarii din invatamant, pentru  asigurarea eficientizarii comunicarii si a transparentei actului de invatamant", a spus Ada Macovei.

Printre realizarile din primul sau mandat de inspector general, Ada Macovei a mai adaugat si faptul ca au fost stabilite masuri pentru descurajarea fraudarii examenelor nationale, au fost construite echipe care au contribuit la organizarea si desfasurarea in conditii optime  a examenului de titularizare si a asigurat incadrarea personalului in timp record, la sfarsitul lunii septembrie 2009, peste 98% din personalul didactic fiind la posturi. O alta realizare pentru sefa ISJ este faptul ca sunt depuse mai multe proiecte pe fonduri europene a caror valoare depaseste 12 milioane euro.

Dupa dezvelirea plachetei din Sala de Formare Profesionala, de catre Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in care sunt mentionate cateva date privitoare la ziua de astazi, s-a realizat sfintirea tuturor spatiilor din sediu.

Primul birou a fost al sefei ISJ, sfintirea realizandu-se de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, incepand cu icoana Sfantului Gheorghe, realizata pe un perete  de catre copii de la Palatul Copiilor din Dorohoi. "Multumim copiilor de la Dorohoi, impreuna cu domnul profesor si domnul director Marcel Dupu, pentru faptul ca au executat aceasta lucrare, nu numai de mare arta, dar au pus atata suflet incat au depasit orice imaginatie", a precizat Ada Macovei.

Prefectul judetului, Cristian Roman, a felicitat-o astazi pe Ada Macovei pentru incapatanarea pe care a avut-o pentru a finaliza aceste lucrari de reabilitare.

"Participam la un eveniment important, pentru ca s-a facut un lucru bun, si trebuie sa multumim atat constructorului, cat si ISJ si inspectorului general care a avut incapatanarea sa duca la bun sfarsit aceasta lucrare. Noi romanii avem o vorba, ca omul sfinteste locul si astazi avem confirmarea acestor spuse", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

astăzi, 21:09
150

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
84

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
417

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...