Inselat pe internet de un escroc din Dorohoi!

Inselat pe internet de un escroc din Dorohoi!

 Coletul buclucas!  

A comandat pe internet un telefon mobil si doua perechi de adidasi, insa dorohoianul i-a trimis pachete goale de tigari, o pereche de adidasi vechi si sosete urat mirositoare!

I s-a intamplat unui barbat din Campulung Muscel, care acum este hotarat sa faca tot ce depinde de el pentru a-l opri pe escoc sa ii mai insele si pe altii.

Esti de buna-credinta si apelezi la site-urile de pe internet pentru a achizitiona cele necesare? Ei bine, cel care ofera marfa nu iti raspunde mereu cu aceeasi moneda.

Un barbat din Campulung Muscel s-a adresat redactiei Stiri Botosani dupa ce a fost inselat la modul cel mai grosolan de un dorohoian.

Lucian I. a scos la vanzare, pe site-ul ocazii.ro, mai multe obiecte. Dintre acestea, barbatul din Campulung Muscel a solicitat un telefon mobil si doua perechi de adidasi.

"Dorohoianul avea la vanzare pe acest site, okazii.ro, telefonul pe care trebuia sa mi-l trimita mie, cu 2 perechi de adidasi originali Nike. In schimb eu, ieri, in data de 07.09.2009, am mers la posta din Campulung, unde mi-a fost trimis pachetul, am ridicat pachetul, am platit 330 ron pentru el", povesteste pagubitul.

Cand a desfacut pachetul, insa, surpriza: "Am gasit: o pereche de adidasi rupti, vechi, care miros foarte urat, pachete de tigari goale, hartii si sosete folosite".

Din cele precizate de victima, dorohoianul nu a trimis coletul prin curier, evitand astfel ca cel care primeste pachetul sa verifice marfa inainte de a achita contravaloarea. 

"Numitul I. Lucian din Dorohoi a trimis coletul de la posta din Dorohoi, urmand sa primeasca banii la oficiul postal in doua zile. Am mers la politia Campulung, am depus plangere penala acestui individ", mentioneaza barbatul din Campulung Muscel.

De altfel, pagubitul s-a adresat si Politiei din Dorohoi si Botosani, promitandu-i-se ca se va deschide o ancheta. 

Disperat, barbatul a apelat si la rudele tanarului, insa nu a avut succes, bunica acestuia explicandu-i ca nu o intereseaza si ca nimic din cele relatate nu este adevarat.

"Am incercat sa-l contactez pe numarul de pe okazii.ro pe I. Lucian, dar numarul este inchis. Vrem sa-l oprim, sa nu mai insele si pe altii. Voi merge cat mai departe, sa se poata lua masuri", ne-a transmis omul pacalit de dorohoian. 

Imediat dupa publicarea materialului, persoana pagubita ne-a contactat, precizandu-ne ca, in urma cu scurt timp, a fost informata ca tanarul a fost retinut de politistii dorohoieni. Conform celor precizate telefonic, dorohoianul este minor, se afla la prima abatere si a motivat ca obiectele nu au fost trimise de el, dar ca va inapoia intreaga suma.  
 

Din primele date, reiese ca site-ul care gazduieste tranzactiile de acest fel nu este pasibil de sanctiuni, mai ales ca, in momentul inscrierii, clientii sunt atentionati ca administratorul ocazii.ro nu isi asuma raspunderea fata de produsele puse in vanzare, nici nu raspunde in vreun fel de calitatea acestora.

Cu toate acestea, la inscrierea pe acest site, prima solicitare, alaturi de luarea la cunostinta vizavi de regulile si termenii de functionare, o conditie principala este ca utilizatorul sa aiba 18 ani. Ori stim ca dorohoianul care vinde pe site si isi inseala clientii este minor. Mai mult, desi administratorul ocazii.ro a fost informat cu privire la cele petrecute, contul acestuia este inca activ.

"Daca este un site legal constituit si un operator economic autorizat intra sub competenta noastra, dar daca este un site fantoma sau este o persoana fizica care vinde minuni, nu intra sub competenta noastra. In astfel de cazuri doar politia poate actiona", a declarat Alexandru Zarug, director coordonator adjunct din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Cine stabileste, insa, ce fel de site se dovedeste a fi ocazii.ro si cati clienti vor mai fi tepuiti pana cand cineva sa ia masuri, ramane de vazut.

Deocamdata, clientii din Campulung Muscel asteapta sa isi recupereze banii.

Din cele precizate de persoana vatamata, politia din Dorohoi a anuntat ca minorul Lucian I. nu actioneaza singur, ci alaturi de inca patru prieteni. Metoda de a-l inscrie pe el pe site pare sa dea roade: fiind minor si, deci, protejat de legile din Romania, in mod sigur va scapa usor.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1189

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...