Inscrierile neoficiale in clasa I si clasa pregatitoare nu sunt valabile! VEZI calendarul inscrierilor

Inscrierile neoficiale in clasa I si clasa pregatitoare nu sunt valabile! VEZI calendarul inscrierilor
Inscrierile care s-au facut pana acum in clasa I si in clasele pregatitoare nu sunt valabile.

Anuntul a fost facut de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, Horia Negrescu, care a spus ca scolile nu trebuiau sa primeasca dosare de inscriere, in conditiile in care exista stabilit un calendar official pentru inscrieri. Negrescu a spus ca in cazul in care sunt astfel de situatii vina apartine scolilor care au primit dosarele de inscriere inainte de termen.

“Nu exista copii inscrisi in momentul actual. Inscrierile incep atunci cand este perioada de inscrieri. Cei care s-au dus pe la scoli si au vorbit si au obtinut prioritate, nu au decat sa isi ia prioritatea inapoi si sa se duca acasa si sa vina pe 5 martie. Aceasta este o practica veche, dar anul acesta nu va fi asa. Inscrierea aceasta se face electronic, ca la admitere si degeaba s-au dus inainte. Sa-si ia dosarele inapoi", a spus Horia Negrescu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.

Inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I se face in etape succesive, dupa cum urmeaza:

Etapa 1 (5-16 martie 2012) - vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Etapa 2 (20-27 martie 2012) - vor fi inscrisi copiii care solicita inscrierea la o alta unitate scolara decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere dupa repartizarea copiilor din circumscriptia scolara a unitatii de invatamant solicitate, in prima etapa.

Etapa 3 (23-25 aprilie 2012) - sunt inscrisi copiii care au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri sau cei care nu au participat la nicio etapa de inscriere si, in aceasta etapa, solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.

Etapa 4 (2-9 mai 2012) - este asigurata inscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost inmatriculati, din diferite motive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bursa zvonurilor. Nume noi in componenta Guvernului Dancila, cu o botosaneanca la carma Educatiei!

astăzi, 08:28
219

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, luni, pentru a decide componenta Guvernului Dancila, urmand ca Parlamentul sa fie convocat in sesiune extraordinara si sa se pronunte prin vot asupra investirii ...

Parintele Constantin Galeriu: Duminica lui Zaheu

astăzi, 07:23
89

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Binecuvantati si dreptmaritori crestini in Sfanta Biserica a Domnului nostru Iisus Hristos!Primeasca dragostea dumneavoastra dumnez...

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1629

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...