Închisoare cu suspendare pentru foștii directori ai Arca Botoșani!

Închisoare cu suspendare pentru foștii directori ai Arca Botoșani!

Foștii directori ai societății Arca, fosta fabrică de cauciuc, judecați pentru evaziune fiscală, au fost condamnați, vineri, de magistrații Judecătoriei Botoșani la câte șase luni de închisoare cu suspendare.

Este vorba de fostul director general al societăţii, Beniamin Dumitraş, şi fostul director economic, Gheorghe Madan.

În cazul lui Madan, mai exista o condamnare la șase luni de închisoare cu suspendare, care s-a adăugat la noua pedeapsă, rezutând un an de închisoare cu suspendare.

Cei doi au fost trimişi în judecată după ce între anii 2000-2006, la Arca au fost depistate mai multe nereguli, fiind acuzați că au prejudiciat statul cu 1,2 milioane de lei, în urma unor operațiuni comerciale ireale, sustragerea de la plata impozitului pe profit și deducerea ilegală de TVA.

Alte patru persoane, printre care şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Elian Drăghici, au fost scoase atunci de sub urmărire penală.

“Condamnă pe inculpatul Dumitraş Beniamin – Ioan pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2, 74 lit. a, 76 lit. d Cod penal la pedeapsa de 6 luni închisoare. Face în cauză aplicaţiunea art. 71, 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal. În temeiul art. 81, 82, 71 alin. 5 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni. Atrage atenţia inculpatului asupra art. 83 Cod penal privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii de infracţiuni în termenul de încercare. 2. În temeiul art. 11 pct. 2 lit. a Cod procedură penală rap. la art. 10 lit. c Cod procedură penală achită pe inculpatul Madan Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 13 din Legea 87/1994 (în vigoare în anul 2000). Condamnă pe inculpatul Madan Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2, 74 lit. a, 76 lit. d Cod penal la pedeapsa de 6 luni închisoare. În temeiul art. 85 Cod penal dispune anularea beneficiului suspendării condiţionate a executării pedepsei de un an închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 305 alin. 1 lit. c Cod penal prin Sentinţa penală nr. 2729/09.12.2004 a Judecătoriei Piteşti, definitivă prin Decizia penală 52/R/28.06.2005. În temeiul art. 36 Cod penal contopeşte această pedeapsă cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă, aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea de un an închisoare. Face în cauză aplicaţiunea art. 71, 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal. În temeiul art. 81, 82, 71 alin. 5 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe o perioadă de 3 ani, calculul termenului de încercare făcându-se de la data de 28.06.2005. Constată împlinit termenul de încercare. Constată că prejudiciul produs a fost integral reparat de partea responsabilă civilmente S.C. ARCA S.A. Botoşani. Dispune restituirea către inculpaţi a carnetelor de muncă aflate la dosarul cauzei, după fotocopiere. Obligă inculpaţii, în solidar, să plătească expertului Zaharia Rusu Dan suma de 13.500 lei, onorariu expertiză. Obligă fiecare dintre inculpaţi să plătească statului suma de câte 2.127 lei, cheltuieli judiciare. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 22 martie 2013", se arată pe site-ul Judecătoriei Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
8

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
347

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
241

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...