In stare de ebrietate la volan: Un director din Primaria Botosani a avariat masina institutiei!

In stare de ebrietate la volan: Un director din Primaria Botosani a avariat masina institutiei!
CATALIN FLUTUR: "Fiind functionar public,  a fost formata o comisie de disciplina care analizeaza situatia. Cheltuielile cu reparatia masinii vor fi suportate de domnul Daniliuc. N-are nicio scuza ca era baut la volan".

Duminica seara, Corneliu Vicentiu Daniliuc, director in cadrul Serviciului Edilitare din cadrul Primariei  Botosani, a produs un accident rutier pe DN 28 B, în localitatea Văculeşti, intrucat nu a redus viteza într-o curbă şi, pe un carosabil acoperit cu pietriş, a frânat, intrând pe acostamentul din dreapta, după care s-a răsturnat pe cupolă.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului în proporţie de 40%, iar conducătorul auto, care se afla singur în maşină, nu a suferit leziuni corporale, la sosirea ambulanţei el refuzând internarea.

"Corneliu-Vicenţiu D. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana in cauza a fost condusa la Spitalul Dorohoi, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002/R", a mentionat insp.pr. Daniela Darea, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.

Cercetari vor efectua si reprezentantii Primariei Botosani, pentru a se stabili gradul de implicare si de vinovatie a directorului Corneliu Daniliuc, in acest sens fiind deja formata o comisie de disciplina pentru efectuarea unei cercetari administrative.

"Vom dispune asupra domnului Daniliuc numai acele masuri legale. Deja am dispus o cercetare administrativa sa vedem ce s-a intamplat exact, sa stim care este gradul de implicare si de vina a domnului Daniliuc si sanctiunile vor fi cele prevazute de lege. Fiind functionar public, este o comisie de disciplina, formata din functionari publici, care analizeaza situatia. Imi pare rau ce s-a intamplat, dar imi pare bine ca urmarile nu au fost mult mai grave. Cheltuielile cu reparatia masinii vor fi suportate de domnul Daniliuc. N-am apucat sa discut cu dumnealui pana in prezent. N-are nicio scuza ca era baut la volan", a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
449

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

astăzi, 15:32
1083

În acest sens, specialiştii instituţiei au început anchetele sociale în toate cele 12 familii de proprietari pentru a vedea care este starea materială şi la ce plafon de ajutoare...

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
745

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...