Ilie Năstase: Dacă spuneam să îi trimitem pe ţigani în Botoşani, nu se supăra nimeni

Ilie Năstase: Dacă spuneam să îi trimitem pe ţigani în Botoşani, nu se supăra nimeni

 ILIE NASTASE  RTV

Ilie Nastase a declarat în emisiunea "Naşul" că declaraţiile sale referitoare la "deportarea ţiganilor în Harghita" au fost greşit interpretate, scrie Hotnews.

"Eu nu am spus să-i deportăm pe toţi ţiganii, ci doar să-i trimitem în Harghita pe infractori. Am zis Harghita la întamplare. Dacă aş fi spus Botoşani nu s-ar mai fi supărat nimeni", a declarat celebrul tenismen.

Acesta s-a plâns însă de faptul că a trebuit să umble cu translator în Harghita când candida la Parlamanet din partea PSD.

În urmă cu o săptămână, fostul jucător de tenis Ilie Năstase ii dădea dreptate preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, in acţiunile pe care acesta le-a intreprins împotriva romilor, precizând că dacă ar avea drept de decizie, ar trimite întreaga etnie romă în zona Harghitei.

"Sarkozy are dreptate în problema ţiganilor. Văd că unii politicieni din România şi din alte ţări îi condamnă pe francezi, vorbesc despre drepturile omului şi libera circulaţie. Sarkozy a apărat cetăţenii francezi, aşa cum ar trebui să facă şi preşedintele României. Problema ţiganilor din România ar trebui s-o rezolvăm noi, românii, nu francezii sau austriecii. Ştiţi ce aş fi făcut eu dacă eram preşedintele României? I-aş fi trimis pe ţigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulţi maghiari şi vreo 12 români. Le-aş crea condiţii. În felul acesta s-ar schimba şi componenţa etnică a zonei. Ceauşescu a greşit. Trebuia să facă în Harghita ce au făcut ruşii în Basarabia. Eu aş vrea ca şi românii din Ungaria să aibă aceleaşi drepturi cu maghiarii din România", a declarat Năstase, pentru ProSport, citat de Mediafax.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat şi va analiza dacă declaraţiile lui Năstase reprezintă “o instigare la ură rasială şi dacă "vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare îndreptate împotriva comunităţii rrome". În cazul în care va fi găsit vinovat, Ilie Năstase riscă o amendă, cuantumul acesteia urmând să fie stabilit prin decizia CNCD.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
86

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
300

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
34

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...