Guvernul propune salarii mai mari pentru paznici şi şoferi, în dauna dascălilor şi asistenţilor

Guvernul propune salarii mai mari pentru paznici şi şoferi, în dauna dascălilor şi asistenţilor
Conform grilei de salarizare un învăţător debutant are un coeficient de 1,38. Înmulţind coeficientul cu salariul minim pe economie, 600 de lei în proiect, aflăm că învăţătorul va primi  828 de lei. Cu 42 mai mult decât un paznic. Dar dacă paznicul mai are şi ceva experienţă atunci îl întrece pe învăţător.

Asistenţii medicali se vor uita şi ei cu ciudă la salariile portarilor. Un asistent medical debutant va avea un salariu de 750 de lei, cu 230 de lei mai puţin decât un portar, informeaza Antena3.

Dentiştii sau logopezii la început de drum îi vor invidia pe şoferi. Care este diferenţa dintre un stomatolog şi un şofer? 18 lei! În favoarea conducătorului auto! Iar dacă şoferul transportă un pachet special, adică vreun senator sau deputat, atunci va primi cu  300 de lei mai mult decât dentistul.

Conform noii grile, cel care dirijează traficul şi participantul la trafic, adică şoferul aleşilor, vor aveea acelaşi venit. Puţin peste 1.000 de lei.  

Dacă se uită pe noile grile angajaţilor din sănătate şi învăţământ sigur le vine să se reprofileze. Să se angajeze la cabinetele demnitarilor de exemplu. Ar putea câştiga aproape dublu. 

Directorul de cabinet al unui parlamentar va primi aproape 3.000 de lei, mai mult chiar decât un conferenţiar universitar.

Nu doar coeficienţii îi nemulţumesc pe sindicalişti, ci şi faptul că prin noua lege guvernanţii vor să permanentizeze reducerea cu 25 de procente a salariilor bugetarilor.

Proiectul este în continuare în dezbatere şi ar urma să intre în vigoare la începutul lui 2011.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD solicitat pentru un bărbat ce a suferit un accident de muncă- FOTO

astăzi, 10:15
1040

Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Dorohoi, ce a suferit un accident de muncă, după ce şi-a scăpat accidental un lichid fierbinte pe corp.Bărbatul a fost diagnosticat cu arsuri de...

Judecătorii au obligat DSP să plătească Sanatoriului Podriga banii pentru perioada cât nu a autorizat funcţionarea unităţii medicale

astăzi, 09:48
231

Magistraţii au anulat decizia DSP de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare şi au obligat instituţia să emită autorizaţia pentru perioada 18 mai 2016- 30 iunie 2016. În acela...

Bărbat mort în urma unui incendiu! A fost descoperit de un pompier ce mergea la muncă

astăzi, 09:34
413

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Trușești, cunoscut cu afecțiuni locomotorii, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins patul în care dormea....