Guvernul propune salarii mai mari pentru paznici şi şoferi, în dauna dascălilor şi asistenţilor

Guvernul propune salarii mai mari pentru paznici şi şoferi, în dauna dascălilor şi asistenţilor
Conform grilei de salarizare un învăţător debutant are un coeficient de 1,38. Înmulţind coeficientul cu salariul minim pe economie, 600 de lei în proiect, aflăm că învăţătorul va primi  828 de lei. Cu 42 mai mult decât un paznic. Dar dacă paznicul mai are şi ceva experienţă atunci îl întrece pe învăţător.

Asistenţii medicali se vor uita şi ei cu ciudă la salariile portarilor. Un asistent medical debutant va avea un salariu de 750 de lei, cu 230 de lei mai puţin decât un portar, informeaza Antena3.

Dentiştii sau logopezii la început de drum îi vor invidia pe şoferi. Care este diferenţa dintre un stomatolog şi un şofer? 18 lei! În favoarea conducătorului auto! Iar dacă şoferul transportă un pachet special, adică vreun senator sau deputat, atunci va primi cu  300 de lei mai mult decât dentistul.

Conform noii grile, cel care dirijează traficul şi participantul la trafic, adică şoferul aleşilor, vor aveea acelaşi venit. Puţin peste 1.000 de lei.  

Dacă se uită pe noile grile angajaţilor din sănătate şi învăţământ sigur le vine să se reprofileze. Să se angajeze la cabinetele demnitarilor de exemplu. Ar putea câştiga aproape dublu. 

Directorul de cabinet al unui parlamentar va primi aproape 3.000 de lei, mai mult chiar decât un conferenţiar universitar.

Nu doar coeficienţii îi nemulţumesc pe sindicalişti, ci şi faptul că prin noua lege guvernanţii vor să permanentizeze reducerea cu 25 de procente a salariilor bugetarilor.

Proiectul este în continuare în dezbatere şi ar urma să intre în vigoare la începutul lui 2011.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

astăzi, 21:09
1090

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

astăzi, 20:25
114

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

astăzi, 20:19
632

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...