Gradinita din Botosani, castigata in instanta de familia unui deputat de Suceava!

Gradinita din Botosani, castigata in instanta de familia unui deputat de Suceava!

   Monitorul de Suceava

O retrocedare grabnica se poate transforma intr-o grava problema sociala pentru familiile a 150 de copii! Gradinita 24 din Botosani, singura unitate pentru prescolari cu program prelungit din cartierul Bucovina, incluzand si zona ANL Bucovina, strada Mihail Kogalniceanu, a fost revendicata de familia deputatului PDL de Suceava Sanda Maria Ardelean, profesor universitar.

Fiind vorba despre o zona locuita in special de tineri, lipsa unei gradinite cu program prelungit ar putea crea dificultati majore familiilor care se vor vedea nevoite sa apeleze la alte unitati pentru a-si incredinta copiii si a le oferi educatia necesara. 

Deocamdata, Consiliul Local Botosani, care este administratorul tuturor unitatilor de invatamant din municipiu, trebuie sa gaseasca o solutie convenabila tuturor partilor implicate. Primaria are la dispozitie trei variante: plata unei chirii catre noii proprietari, cumpararea respectivei cladiri sau mutarea celor 150 de prescolari in alta unitate.

"Deocamdata, noi trebuie sa vedem hotararea judecatoreasca. Oricum, conform legislatiei, noii proprietari sunt obligati sa isi pastreze chiriasii cel putin cinci ani. Noi trebuie sa negociem o chirie, iar daca aceasta va fi prea mare vom analiza varianta achizitionarii cladirii. O alta varianta ar fi mutarea copiilor in alta locatie. Insa este vorba despre o gradinita cu foarte multi copii si cadre didactice, o gradinita cu rezultate foarte bune. Trebuie sa gasim varianta cea mai buna, in niciun caz nu se pune problema desfiintarii gradinitei", a precizat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Si purtatorul de cuvant al ISJ Botosani, Daniel Bucataru, a precizat ca solutia rezolvarii acestei probleme este la Consiliul Local. "Pe noi trebuie doar sa ne anunte care este rezultatul si daca va fi cazul sa cautam solutii pentru a-i muta de acolo", a precizat purtatorul de cuvant al ISJ.
 
Imobilul a ajuns in posesia Sfatului Popular Botosani in anii 1950, cand a fost donat de proprietari, dupa cum se arata in actul de donatie datat 6 iulie 1954: "Noi, sotii Ardeleanu, declaram ca donam fara nicio rezerva Sfatului Popular al orasului Botosani imobilul proprietatea noastra situat in orasul Botosani, din strada Mihail Kogalniceanu".

Cu toate acestea, medicul Mihai Ardeleanu, nepotul batranului care a facut donatia, a solicitat in instanta anularea acestui act, pe motiv ca donatia a fost facuta sub presiune, sotii Ardeleanu fiind fortati, in acea vreme, sa doneze casa. De altfel, martori ai acelor ani au sustinut in instanta acest lucru, astfel ca actul de donatie a fost anulat, imobilul revenind familiei Ardeleanu. 

Procesul a durat doi ani si s-a finalizat in luna octombrie a acestui an. Noii proprietari au avut primele discutii cu reprezentantii municipalitatii botosanene, urmand ca in urmatoarele saptamani sa se ajunga la un consens in legatura cu imobilul in care functioneaza gradinita, deocamdata nefiind inaintata nicio suma pentru chirie.  

Cert este ca, situata intr-o zona care in urmatorii ani se va dezvolta din ce in ce mai mult, avand in vedere si apropierea de ANL Bucovina, o gradinita cu program prelungit este mai mult decat vitala pentru locuitorii acestor cartiere. 
 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
18

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
66

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...

Andreea Șovan: ”Bunicul meu a fost actor în Botoșani. Acolo, la teatru, bunica s-a îndrăgostit de vocea lui!”

astăzi, 07:42
111

E creativă, e generoasă, e deschisă și atentă, e discretă și cu bun simț. E curajoasă și uneori naivă. E profundă și despică firul în multiplu de patru. E o explozie de stări și ...