Funeriu da afara 10.000 de oameni din Educatie de la 1 septembrie

Funeriu da afara 10.000 de oameni din Educatie de la 1 septembrie

 DANIEL FUNERIU  

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu renunta la disponibilizarile in invatamant, el anuntand duminica seara ca de la 1 septembrie aproximativ 10.000 de oameni angajati in Educatie vor parasi sistemul. Nu se poate "sa fie scoli cu 16 elevi", a subliniat ministrul.

"Este vorba despre 15.000 de norme, aproximativ 10.000 de oameni, cadre didactice, personal didactic auxiliar si cadre nedidactice", a explicat ministrul la Realitatea TV.

Funeriu a precizat ca urmareste ca in Educatie sa se acorde finantare per capita, adica in functie de numarul de elevi. Dupa aceste concedieri, va exista un echilibru intre numarul de profesori si de elevi.

De la an la an sunt mai putini elevi si e firesc sa existe si mai putini profesori, pentru ca nu se poate "sa fie scoli cu 16 elevi", a subliniat ministrul.

La Botosani, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Ada Macovei, spune ca vor fi reduceri de norme, astfel ca, in randul personalul didactic, nu vor fi disponibilizati, ci se vor reduce 236 de posturi.

"Cadre didactice disponibilizate nu exista, exista reducere de norme prin comasarea claselor sub efectiv, unde am avut clasa A, B, C, cu efective mici de elevi, din trei clase raman doua sau din doua una, prin inchiderea scolilor cu efective mici de elevi, acolo unde aveam simultan de 1, 2, 3, 4, prin practica comasata cu clasa, si nu cu grupa. Se facea aceeasi lectie pe grupe de elevi de 10-15 elevi, acum fac toti odata cu clasa, si organizarea claselor 1, 5 si 9 la efectiv maxim. Asta inseamna ca se reduc, si nu se disponibilizeaza, 236 de posturi de personal didactic, iar disponibilizarile vor fi din randul personalului didactic auxiliar si al personalului nedidactic", preciza in cursul saptamanii trecute Ada Macovei, inspector general al ISJ.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lider sindical al polițiștilor botoșăneni: "La Botoșani s-a instaurat o frică de a reproșa șefilor"

astăzi, 15:01
763

Problemele cu care se confruntă polițiștii și neajunsurile din sistem de multe ori nu sunt transmise mai departe și șefilor.Asta susține Virgil Bordei, lider la nivel local al Confederație...

Poliţiştii şi jandarmii botoşăneni, acuzaţi de lipsă de reacţie în cazul scandalului produs de rromi în curtea Spitalului Mavromati

astăzi, 13:00
1076

În şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, fostul şef al acestei structuri din mandatul trecut şi fost şef al Poliţiei Rutiere, Dumitru Zmău, şi-a îndemnat foştii co...

Avertizare meteo: Ploi și vânt!

astăzi, 10:57
618

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare meteo de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.În zonele de munte, precum și &ici...