Final de anchetă în cazul tâlhăriei de 37.000 de euro! VEZI persoanele trimise în judecată şi acuzaţiile aduse

Final de anchetă în cazul tâlhăriei de 37.000 de euro! VEZI persoanele trimise în judecată şi acuzaţiile aduse

 Dragos Bujorean  

După mai bine de două luni de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, alături de poliţişti de la judiciar, au finalizat cercetările în cazul tâlhăriei din decembrie 2011, de pe strada Petru Rareş.

În urma probelor administrate a fost dispusă trimiterea în judecată a nouă persoane.

Huţanu Daniel, Huţanu Constantin şi Mihalache Andreea au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă agravată, cu limite de pedeapsă cuprinse între 7 şi 20 de ani de închisoare, constând în aceea că, în data de 28 decembrie 2011, în timp ce se aflau pe strada Petru Rareş, prin întrebuinţare de acte de violenţă au sustras de la victimă suma de 37.000 de euro.

Aroşiţei Marius, Ciubotariu Paul Eduard şi Ciobanu Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tălhărie, constând în aceea că au sprijinit pe autorii infracţiunii la săvârşirea faptei.

Totodată, în acest dosar a fost trimis în judecată şi Roman Florian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi Fediuc Aurel, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi favorizarea infractorului şi Huţanu Simona, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

"În sarcina inculpatului Fediuc Aurel s-a reţinut că prin mijloace frauduloase a încercat să manipuleze probele cauzei, în aşa fel încat autorii infracţiunii să scape de răspunedre penală. Acesta a promis foloase materiale victimei infracţiunii şi martorilor cauzei, pentru a-i determina pe aceştia să dea declaraţii mincinoase în cauză, pentru a-i ajuta în acest fel pe autorii tâlhăriei. De asemenea, s-a reţinut că inculpatul a ameninţaţ partea vătămată cu acte de violenţă asupra sa şi a familiei sale", a declarat procurorul Dragoş Bujorean, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Potrivit acestuia, în sarcina inculpatei Huţanu Simona s-a reţinut că a tăinuit suma de bani sustrasă de la partea vătămată, iar ulterior a încercat determinarea părţii vătămate şi a martorilor să-şi schimbe declaraţiile de la poliţie, în scopul asigurării sustragerii de la răspunderea penală a autorilor tâlhăriei.

"În vederea recuperării prejudiciului a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpaţilor", a precizat procurorul Dragoş Bujorean.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
9

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
23

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
50

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...