Fii înger păzitor pentru Sergiu-Petru cel mic!

Fii înger păzitor pentru Sergiu-Petru cel mic!

SERGIU-PETRU

Greu de crezut că într-un trup de copil care abia a strâns opt luni de viaţă se pot cuibări atâtea nimicitoare boli! Uimirea din ochii lui Sergiu-Petru vorbeşte mai mult decât toate durerile din lume.

E un copil cuminte, iubit de părinţi şi de surori. Este mezinul casei, o familie săracă din satul Dimitrie Cantemir, comuna Avrămeni, nevoită să pornească acum pe drumul anevoios al strângerii de bani pentru viaţa lui Sergiu-Petru cel mic.

"Mai avem două fete, de 4 ani şi de 8 ani. Sunt sănătoase. Băiatul este cel mai mic", spune mama. Sarcina a fost fără probleme, naşterea a fost normală. Nimeni nu bănuia că micuţul va veni pe lume cu atâtea chinuri. La naştere a fost diagnosticat cu Sindrom Down. Apoi, la numai două luni medicii au venit cu veşti îngrozitoare: Sergiu-Petru suferă de insuficienţă cardiacă congestivă, canal atrioventricular comun Rastelli tip A, atriu unic, insuficienta medie de orificiu atrioventricular drept si stâng, canal arterial persistent.

De atunci şi până astăzi (micuţul are 8 luni) au urmat zeci de drumuri la medici, prin spitale din Botoşani, Iaşi şi Târgu Mureş. Analize peste analize, bani cu nemiluita. Medicii de la Târgu Mureş au recomandat operaţia, dar drumul până acolo este extrem de anevoios. Costurile pentru tratament,investigaţii şi analize amănunţite ajung la 6000 de euro.

Părinţii nu au de lucru. Mama se ocupă de cei trei copii, tatăl pe lângă gospodărie. "Trăim din alocaţiile copiilor", ne spune mama lui Sergiu-Petru.

Tatăl a beneficiat, o vreme, de ajutor social. "Nu au de lucru. Ca la ţară, mai greu cu serviciul... Dar sunt oameni cuminţi, au copilul cel mic bolnav de inimă şi o duc greu. Mama e o femeie harnică, muncitoare. Luptă pentru viaţa copilului lor", ne spune primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu.

Sergiu-Petru are dreptul să trăiască, iar noi putem fi îngerii lui. Să nu uităm că am mai trecut prin asta şi că am reuşit să ne scoatem copiii din văgăunile bolilor crâncene. Drumul este lung, dar poate fi făcut puţin câte puţin, mână de la mână. Mai întâi analizele, tratamentul şi, la timp, operaţia.

Să nu uităm că aceste boli înseamnă medicamente zilnice pentru Sergiu-Petru cel mic, tratamente care solicită o alimentaţie corectă şi supraveghere strictă. Că orice răceală sau infecţie pot avea repercusiuni crunte pentru trupul firav.

Cei care doresc sa-l ajute o pot face donand in urmatoarele conturi bancare:
Titular cont:
Spatariuc Florin (tatal copilului)
RO53RZBR0000060016421442 LEI
RO68RZBR0000060016421463-EURO
RO57RZBR0000060016421467-USD (dolari)
Cod SWIFT RZBRROBU
NR.TELEFON:0763177465-tata copilului

Haideţi să fim îngeri pentru Sergiu-Petru cel mic! Aşa vom deveni bogaţi şi împliniţi sufleteşte.

(Florentina Toniţă) 

  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
838

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
178

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

Luni, 16 Iulie 2018
432

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...